Annonse
13. august 2025
Eltefritt spelt- og havrebrød, ekstra jernrikt og perfekt for både voksne og baby!

Visste du at dei fleste brød du kjøper på butikken inneholder både konserveringsmidler, emulgator, ulike tilsetningsstoffer og ekstra gluten? Det er ingenting vi trenger i kostholdet vårt, og ekstra påpasselig er eg vertfall på kva brød eg gir til baby. Det er en gave for både tarmen og lommeboka vår å bake brød sjølv💪🏻

Å bake heimelaga brød er noke absolutt alle kan få til! Med den eltefrie bakemetoden bruker du 3 minutter på å røre sammen ingrediensane, heller deiga i brødformer så gjer den jobben sjølv på kjøkkenbenken. Etter 10-12 timer er det berre å steike som gjenstår😍

Dette er eit brød som er ekstra jernrikt, og passer like godt for voksne, barn og baby! Havre og sesamfrø inneholder mykje jern, og langtidsheving blir det samme som bløytlegging - og ulike mineraler som jern blir lettare å ta opp i tarmen for små og store👌🏻

PS! Dette blir eit ganske så grovt brød, men likevell luftig og saftig altså🥰 Visst du vil ha det litt lysare så bruker mindre sammalt mjøl og bytter med tilsvarande mengde sikta mjøl👌🏻
Du trenger, 2 brød (brødformer på 1,5 liter9
400 g sikta speltmjøl (eller kveitemjøl)
250 g sammalt speltmjøl (eller kveitemjøl)
350 g havregryn
100 g sesamfrø
1 ts gjær (eller 2 ss boblande surdeig)
2 ts salt (evt 1 ts, meir babyvennlig)
1,1 liter kaldt vatn
Slik gjer du:
1. Ha dei tørre ingrediensene i en bolle, hell over vatnet og rør med en slikkepott.
2. Hell deiga rett i to brødformer (hugs å smøre eller bruke bakepapir om du ikkje har smørefrie), dekk til og la stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer til dei er heva til kanten av formen og bobler på overflata.
3. Steik på 220 grader, over-undervarme i 40 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt med det pålegget du ønsker! Brødet kan fint frysast🥰

Her er klassisk pålegg eg velger til Emmie 8 mnd:
Cashewnøttsmør og most bringebær
Egg (lager gjerne arme riddere, det gjer brødet ekstra mjukt også. Dypper brødskiva i egg og steiker i usalta smør)
Most avokado
Leverpostei av god kvalitet
Serverer alltid brød/kornmåltid (graut, lapper m.m) med en kilde til c-vitamin for å optimalisere jernopptaket. Jordbær, brngebær, kiwi, appelsin, mango, paprika går det mest i her i hus!

Håper du er inspirert♥︎
Annonse
12 Kommentarer
Laila
29. august 2025
Linda Stuhaug
31. august 2025
Mariann
30. september 2025
Linda Stuhaug
1. oktober 2025
Eli
19. august 2025
Linda Stuhaug
20. august 2025
Ingrid
18. september 2025
Linda Stuhaug
19. september 2025
Maria
22. august 2025
Linda Stuhaug
31. august 2025
Eli
21. august 2025
Linda Stuhaug
22. august 2025
SKRIV EN KOMMENTAR