Annonse
3. desember 2019
Energibar med peanøttsmør & kakao
God tirsdag!
Eg har blitt litt hekta på å lage slike energibarer / energikuler i det siste. De har jo fått servert nokre forskjellige oppskrifter i det siste, og idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke: energibar med peanøttsmør & kakao. Desse er uten tilsatt kvitt sukker, og du bruker den søtningen du liker eller har tilgjengelig. Vil du lage energibarane heilt uten helsekostprodukt, så bruker du kun honning i oppskrifta.
Energibarane er også naturlig melkefri og glutenfri:
Du trenger, 16-20 stk
250 g peanøttsmør*
100 g flytande honning (eller meir fibersirup/sukrinsirup)
50 g fibersirup/sukrinsirup (eller meir honning)
150 g havregryn*
3 ss kakao
litt salt
Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensane. Trykk blandinga ned i en boks med bakepapir*. Bruk gjerne baksida av ei spiseskei og trykk hardt og godt, det er viktig at det blir trykt skikkelig kompakt.
Sett kjølig. Etter nokre timer i kjøleskapet (eller 30-40 minutt i frysaren) kan du skjære opp passelig størrelse på energibarane. Oppbevar i kjøleskap. Energibarane står seg i vekesvis.
Tips og alternativer*
→ Peanøttsmør kan byttast med anna type nøttesmør. Her passer egentlig det aller meste.
→ For glutenfri energibarer bruker du naturligvis glutenfri havregryn. Det er ingen forskjell i smaken om du bruker glutenfri havregryn. Du kan bruke både store og små gryn.
→ Boksen eg brukte var ca. 18×12 cm. Det har ingenting å bety om boksen er litt mindre eller litt større enn dette.
Eg fekk 18 energibarer i størrelsen på bildene, men du skjærer opp i den størrelsen du synes er passelig 🙂
Skikkelig gode – både på smak og konsistens!
Perfekt til å ta med seg som mellommmåltid, tursnacks, påfyll før/etter trening eller berre som litt sunnare kos 🙂
Annonse
10 Kommentarer
Ida N.
26. juli 2020

Linda Stuhaug
27. juli 2020
Isabella
19. juli 2020

Linda Stuhaug
19. juli 2020
Sandra
15. juli 2024

Linda Stuhaug
16. juli 2024
Victoria F
8. desember 2019

Linda Stuhaug
8. desember 2019
Therese
3. desember 2019

Linda Stuhaug
4. desember 2019
SKRIV EN KOMMENTAR