Linda Stuhaug

Energibar med peanøtt og sjokolade

Energibar med peanøtt og sjokolade
Hei!
Muslibarene med nøtter (oppskrift HER) falt godt i smak hos dere, og idag har eg en ny variant å dele med dere: energibar med peanøtt og sjokolade! Desse inneholder altså peanøttsmør og kakaopulver, samt honning som søtning, som gir skikkelig gode energibarer du kan nyte som mellommåltid, påfyll før/etter trening eller tursnacks.
Energibarene er laga uten helsekostprodukter og med ingredienser du finner på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle sammen lage 🙂 Uten tilsatt sukker og fulle av sunn energi for både store og små:
Du trenger, 8 stk 50 g peanøttsmør 50 g flytande honning 80 g havregryn 30 g peanøtter 2 ss kakao litt maldonsalt
Slik gjer du: 1. Veg opp havrergyn, peanøtter, kakao og maldonsalt i en bolle.
2. Smelt peanøttsmør og honning forsiktig i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.
3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt.
4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i 1-2 veker.
Tips og alternativer – eg anbefaler peanøttsmøret fra Green Choice som inneholder heile 99,3% peanøtter, dette finnes på alle butikker. Ellers kan du lage ditt eget peanøttsmør (oppskrift HER) eller bruke andre typer nøttesmør du liker.
– eit forslag til variasjon er å bruke heimelaga mandelsmør (oppskrift HER) og hakkede mandler framfor peanøttsmør og peanøtter.
Sida dei holder seg såpass lenge kan du fint lage dobbel porsjon når du først er i gang 🙂 Dei holder seg fint i romtemperatur, vil du ha med som mellommåltid på jobb/skule så kan du oppbevare energibarene i en liten matboks.
Småseige og crunchy, fulle av smak og næring!
Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver <3

Hei!

Muslibarene med nøtter (oppskrift HER) falt godt i smak hos dere, og idag har eg en ny variant å dele med dere: energibar med peanøtt og sjokolade! Desse inneholder altså peanøttsmør og kakaopulver, samt honning som søtning, som gir skikkelig gode energibarer du kan nyte som mellommåltid, påfyll før/etter trening eller tursnacks.

Energibarene er laga uten helsekostprodukter og med ingredienser du finner på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle sammen lage 🙂 Uten tilsatt sukker og fulle av sunn energi for både store og små:

Du trenger, 8 stk
50 g peanøttsmør
50 g flytande honning
80 g havregryn
30 g peanøtter
2 ss kakao
litt maldonsalt

Slik gjer du:
1. Veg opp havrergyn, peanøtter, kakao og maldonsalt i en bolle.

2. Smelt peanøttsmør og honning forsiktig i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.

3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt.

4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i 1-2 veker.

Tips og alternativer
– eg anbefaler peanøttsmøret fra Green Choice som inneholder heile 99,3% peanøtter, dette finnes på alle butikker. Ellers kan du lage ditt eget peanøttsmør (oppskrift HER) eller bruke andre typer nøttesmør du liker.

– eit forslag til variasjon er å bruke heimelaga mandelsmør (oppskrift HER) og hakkede mandler framfor peanøttsmør og peanøtter.

Sida dei holder seg såpass lenge kan du fint lage dobbel porsjon når du først er i gang 🙂 Dei holder seg fint i romtemperatur, vil du ha med som mellommåltid på jobb/skule så kan du oppbevare energibarene i en liten matboks.

Småseige og crunchy, fulle av smak og næring!

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver <3

Annonse

12 Kommentarer

s

sandra

16. februar 2019

jeg prøvde men fikk det ikke til i det hele tatt. jeg smeltet honning og det samme peanøttsmørret som du har brukt. men det ble ganske fast etter at jeg tok det av plata, så å blande det sammen ble bare en smuldrete masse og var umulig å få trykket sammen. ble ganske tørt liksom.. brukte samme gram også.

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Hm, det høyres veldig merkelig ut. Kanskje honning-peanøttblandinga blei for varm?

L

Lisa

12. mars 2018

Hei! Tåler ikke så godt honning, er det noe jeg kan bytte den ut med? lønnesirup?

Linda Stuhaug

13. mars 2018

Absolutt 🙂 Lønnesirup, fibersirup eller anna flytande søtning!

K

Kjersti

12. mars 2018

Disse skal jeg prøve å lage til helgen 😀 Akkurat nå venter kveldsmat med nystekt havrebrød etter oppskrift fra boka di, gjett om jeg gleder meg!!! 😀

Linda Stuhaug

12. mars 2018

Mmm! Perfekt avslutning på dagen <3 Aller best er det nystekt også!! 🙂

L

LN

24. mai 2020

Hvor flytende skal massen med honning og peanøttsmør være? Min masse blandet seg sammen, men begynte bare bli som «vanlig» peanøttsmør igjen. Vil det være mulig å varme det på nytt eller er det bare å kaste og starte på nytt?

Linda Stuhaug

25. mai 2020

Det er nok ikkje noke problem å varme opp på nytt. Trenger ikkje vere heilt flytande, så lenge det ikkje er klumpette 🙂

E

Else

23. august 2018

Laget disse i dag og var veldig fornøyd med resultatet. Brukte fibersirup gold og cashew nøtter.

Linda Stuhaug

24. august 2018

Høyres godt ut, Else 😀

E

Elisabeth

21. oktober 2020

Kan disse legges i frysen? ☺️

Linda Stuhaug

22. oktober 2020

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg