Annonse
12. februar 2018
Enkel, digg halloumisalat
Hei!
Mandag betyr kjøttfri mattips, og denne halloumisalaten kan du enten ete som en enkel, digg middag eller litt meir luksus lunsj! Frisk og mettande salat med mange gode smaker og konsistenser, toppa med knallgod balsamico (blir ikkje det samme uten!).
Balsamicoen er kjøpt på Olivenlunden 1830, og det er den beste eg har smakt. Drøy i bruk og løfter ein kvar salatrett til nye høgder 🙂
Du trenger, ca. 1 porsjon
100 g halloumi
1/2 dl quinoa
1/2 hjertesalat
1/2 mango
1/4 granateple
litt rødløk og agurk
en god balsamico
Slik gjer du:
1. Kok opp 1 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
2. Skjær halloumi i tynne skiver og steik i litt smør på begge sider til en gyllen farge.
3. Rens ut granateplekjernene, skjær hjertesalat, mango, rødløk og agurk i passelige biter. Bland saman med quinoaen.
4. Legg opp quinoasalaten på en tallerken, ha over stekt halloumi og topp det heile med en god balsamino. Nyt!
PS! Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, uansett om du kanskje er aleine. Smaker også digg dagen etterpå eller til kveldsmat 😉
Det blir som regel en slags halloumi salat eg lager når eg først lager noko med halloumi, men halloumi wraps i lomper er også veldig godt;
Perfekt om ein steiker opp litt for mykje halloumi/først har åpna en pakke, og vil ha litt ulike måter å ete den på 🙂
*
Det var dagens kjøttfri matinspirasjon fra meg idag! Men før eg fortsetter jobbinga vil eg spørre om nokon av dåkke lesere bur i Førde-området og har lyst å vere med på matkurs/matlagingskveld med meg?
Eg har praksis hos Helsehuset Førde/Spenst Førde og skal ha ha matkurs/matlagingskveld førstkommande onsdag 17-20. Det er kun 2 plassar igjen!! Les meir/meld deg på HER via DENNE linken 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Marte
27. februar 2018

Linda Stuhaug
27. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR