Linda Stuhaug

Annonse

5. januar 2023

Enkel pizza med proteinrik havrebunn

Enkel pizza med proteinrik havrebunn
Heisann! I morgon er det helg igjen, og det betyr pizza på menyen for mange. I mange år har eg laga denne sunnere pizzaen her, som består av ei proteinrik havrebunn. Den er skikkelig god, og det aller beste: den er både rask og enkel å lage! Ingen elting, ingen heving, her er det berre å røre sammen ingrediensane og forsteike :)
Eg har her valgt å lage en type kvit pizza med pesto, skinke og spekeskinke som fyll - men fyllet må du sjølvsagt variere etter det du ønsker!
Pizzabunn • 300 g havremjøl • 150 g kesam • 2 egg • 2 ts bakepulver • 1⁄2 ts salt • 2 dl vatn
Pizzafyll • 2 ss kremost naturell • 2 ss pesto • 200 g skinke, i terningar • 80 g spekeskinke • frisk basilikum • paprika • cherrytomatar • raspa ost Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Rør saman ingrediensane til pizzabunnen til ein klissete deig og la den svelle i 5 minutt.
2. Bre pizzabunnen over ei langpanne med bakepapir med ein våt slikkepott, jamt og tynt. Forsteik pizzabunnen midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er gyllen og pizzabunnen begynner å bli sprø. Forbered fyllet i mellomtida.
3. Smør pizzabunnen med kremost og pesto. Fordel over skinke, spekeskinke, frisk basilikum, paprika og cherrytomatar delt i to. Topp med riven ost.
4. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er smelta og gyllen. La pizzaen kvile nokre minutt før servering.
Server gjerne med en frisk salat og nyt♥︎

Heisann!

I morgon er det helg igjen, og det betyr pizza på menyen for mange. I mange år har eg laga denne sunnere pizzaen her, som består av ei proteinrik havrebunn. Den er skikkelig god, og det aller beste: den er både rask og enkel å lage! Ingen elting, ingen heving, her er det berre å røre sammen ingrediensane og forsteike :)

Eg har her valgt å lage en type kvit pizza med pesto, skinke og spekeskinke som fyll - men fyllet må du sjølvsagt variere etter det du ønsker!

Pizzabunn
• 300 g havremjøl
• 150 g kesam
• 2 egg
• 2 ts bakepulver
• 1⁄2 ts salt
• 2 dl vatn

Pizzafyll
• 2 ss kremost naturell
• 2 ss pesto
• 200 g skinke, i terningar
• 80 g spekeskinke
• frisk basilikum
• paprika
• cherrytomatar
• raspa ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Rør saman ingrediensane til pizzabunnen til ein klissete deig og la den svelle i 5 minutt.

2. Bre pizzabunnen over ei langpanne med bakepapir med ein våt slikkepott, jamt og tynt. Forsteik pizzabunnen midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er gyllen og pizzabunnen begynner å bli sprø. Forbered fyllet i mellomtida.

3. Smør pizzabunnen med kremost og pesto. Fordel over skinke, spekeskinke, frisk basilikum, paprika og cherrytomatar delt i to. Topp med riven ost.

4. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er smelta og gyllen. La pizzaen kvile nokre minutt før servering.

Server gjerne med en frisk salat og nyt♥︎

Annonse

22 Kommentarer

L

Laila

12. januar 2023

Jeg har laga denne pizzaen og den var nydelig.

Linda Stuhaug

13. januar 2023

Så kjekt å lese, Laila! :)

T

Tora

5. januar 2023

Hei! Hvilken type skinke bruker du?

Linda Stuhaug

8. januar 2023

Ingen spesielle merker :)

U

Unni

6. januar 2023

Er den innafor hvis en går på Lavcarbo?

Linda Stuhaug

8. januar 2023

Havregryn er omtrent berre karbohydrater ;)

I

Ingun

2. februar 2023

Må den forstekes?

Linda Stuhaug

5. februar 2023

Ja, det står i oppskrifta🤗

R

Renate

22. januar 2023

Veldig god og mettende pizzabunn! Forstekte den 30 minutter, men den ble nokså bløt i midten. De sprøstekt kantene var helt klart best. Neste gang blir det små-pizzaer med denne oppskriften siden kantene ble så gode 😄

Linda Stuhaug

23. januar 2023

Så kjekt du likte den🤩

K

Kirsti Fredheim

8. januar 2023

Takk! Den var supergod 🤩

Linda Stuhaug

9. januar 2023

Så bra!! :)

G

Guri

5. januar 2023

Regner med at den kan forsteikes og fryses? Kjekt å ta opp ved når man trenger det😀

Linda Stuhaug

8. januar 2023

Absolutt!

G

Guri

6. januar 2023

Skal ikke ta opp ved……men forstekt pizzabunn ved behov😀

Linda Stuhaug

8. januar 2023

Eg har gjort det fleire ganger sjølv😀

M

Marit

10. februar 2023

Er bare mager kesam på butikkane her😅 kan da brukast?

Linda Stuhaug

10. februar 2023

Då anbefaler eg heller å bruke rømme eller creme fraiche :)

M

Malene

12. juni 2023

Nå føler jeg meg sykt vanskelig. Men finnes det noen måte å gjøre denne egg og melkefri? 🙈 kan man feks bruke soya yoghurt?

Linda Stuhaug

15. juni 2023

Ja, det kan du beuke! Men egg synes eg er vanskeligare å bytte ut🫢 du kan evt prøve med kun yoghurt!

T

Tove

7. januar 2023

Har laget denne flere ganger, og den er kjempegod🤩

Linda Stuhaug

8. januar 2023

Så hyggelig <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg