Annonse
5. januar 2023
Enkel pizza med proteinrik havrebunn
Heisann!
I morgon er det helg igjen, og det betyr pizza på menyen for mange. I mange år har eg laga denne sunnere pizzaen her, som består av ei proteinrik havrebunn. Den er skikkelig god, og det aller beste: den er både rask og enkel å lage! Ingen elting, ingen heving, her er det berre å røre sammen ingrediensane og forsteike :)
Eg har her valgt å lage en type kvit pizza med pesto, skinke og spekeskinke som fyll - men fyllet må du sjølvsagt variere etter det du ønsker!
Pizzabunn
• 300 g havremjøl
• 150 g kesam
• 2 egg
• 2 ts bakepulver
• 1⁄2 ts salt
• 2 dl vatn
Pizzafyll
• 2 ss kremost naturell
• 2 ss pesto
• 200 g skinke, i terningar
• 80 g spekeskinke
• frisk basilikum
• paprika
• cherrytomatar
• raspa ost
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Rør saman ingrediensane til pizzabunnen til ein klissete deig og la den svelle i 5 minutt.
2. Bre pizzabunnen over ei langpanne med bakepapir med ein våt slikkepott, jamt og tynt. Forsteik pizzabunnen midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er gyllen og pizzabunnen begynner å bli sprø. Forbered fyllet i mellomtida.
3. Smør pizzabunnen med kremost og pesto. Fordel over skinke, spekeskinke, frisk basilikum, paprika og cherrytomatar delt i to. Topp med riven ost.
4. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er smelta og gyllen. La pizzaen kvile nokre minutt før servering.
Server gjerne med en frisk salat og nyt♥︎
Annonse
22 Kommentarer
Laila
12. januar 2023

Linda Stuhaug
13. januar 2023
Tora
5. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
Unni
6. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
Ingun
2. februar 2023

Linda Stuhaug
5. februar 2023
Renate
22. januar 2023

Linda Stuhaug
23. januar 2023
Kirsti Fredheim
8. januar 2023

Linda Stuhaug
9. januar 2023
Guri
5. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
Guri
6. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
Marit
10. februar 2023

Linda Stuhaug
10. februar 2023
Malene
12. juni 2023

Linda Stuhaug
15. juni 2023
Tove
7. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR