Linda Stuhaug

Enkelt koldtbord – 10 oppskrifter/tips

Enkelt koldtbord – 10 oppskrifter/tips
God Lørdag alle sammen 🙂 No har eg samla koldtbord tips/oppskrifter som blei laga forrige helg. Mange av rettane kan brukast som tapas/fingermat også – eller som tilbehør til anna lunsj/middag. Eg er en kaldmat- person og elsker å ha mange forskjellige valg og smaker på ett og samme fat, derfor er koldtbord midt i blinken. Det er laga på linda-vis, altså som sunnere alternativ. Ingen merker forskjellen 🙂 Håper noke frister –
Eggerøre&laks –
Ingen koldtbord uten.
Asparges med spekeskinke –
Knekk av i knekkpunktet til aspargesen, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader i 7-10 minutt. Følg med, steiketida varierer og dei kan trenge meir/mindre tid.
Melon&serranoskinke –
.. også litt bær, da! Stikk en tannpirker gjennom serranoskinke og oppdelt melon (eg brukte piel de sapo) – og ha over litt friske bær. Nydelig kombinasjon ?
Brokkolisalat –
En absolutt favoritt. Oppskrift finner du HER.
Tatziki / kvitløksdressing –
Tatziki 200 g mager kesam/ gresk yoghurt osv. 1 lite fedd pressa kvitløk Raspa agurk – skallet Salt&pepper, evt. tatzikikrydder
Kvitløksdressing 200 g mager kesam/gresk yoghurt osv. 1,5 fedd pressa kvitløk Salt&pepper, evt. gressløk
Spekemat –
En klassiker. Spekesinke, småpølser og fenalår.
Potetsalat –
Potetsalat. Her juksa vi, men eg har tidligare lagt ut oppskrift på sunn&proteinrik potetsalat HER.
Poteter med spekeskinke –
Kok poteter, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader varmluft i 5-7 minutt. Dinna blei tatt godt imot av alle, dei gjekk ned på høgkant! Med salt spekeskinke fekk poteta en heilt anna smak, til og med eg likte det (eg ete vanligvis ikkje poteter).
Kokt skinke –
Kokt sommerskinke, skjært i skiver. Enkelt og godt!
Gresk salat –
Variasjon til den standard grønne salaten. Hellas- inspirert såklart! Norske tomater, agurk, rødløk & fetaost.
Tapasruller – Blei ikkje med på koldtbordet denne gangen, men eg lager det stort sett alltid ellers.
Bruk speltlomper/torillalefser OL. Slik pleier eg å fylle dei –
Tapasruller med pesto&spekeskinke Philadelphia – pesto – ruccola – spekeskinke – rista pinjekjerner – gul paprika – pepper.
Tapasruller med laks Philadelphia – crispysalat – røkt laks – finhakka rødløk – dill – pepper.
I tillegg til dette hadde vi kvitløksbaguetter, brød, smør, fetaost og dressinger på sida.
LIKER DU KOLDTBORD? KVA ER DINE FAVORITTER?
Ønske dåkke i finfin helg ?

God Lørdag alle sammen 🙂
No har eg samla koldtbord tips/oppskrifter som blei laga forrige helg. Mange av rettane kan brukast som tapas/fingermat også – eller som tilbehør til anna lunsj/middag. Eg er en kaldmat- person og elsker å ha mange forskjellige valg og smaker på ett og samme fat, derfor er koldtbord midt i blinken. Det er laga på linda-vis, altså som sunnere alternativ. Ingen merker forskjellen 🙂 Håper noke frister –

Eggerøre&laks –


Ingen koldtbord uten.

Asparges med spekeskinke –


Knekk av i knekkpunktet til aspargesen, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader i 7-10 minutt. Følg med, steiketida varierer og dei kan trenge meir/mindre tid.

Melon&serranoskinke –


.. også litt bær, da! Stikk en tannpirker gjennom serranoskinke og oppdelt melon (eg brukte piel de sapo) – og ha over litt friske bær. Nydelig kombinasjon ?

Brokkolisalat –


En absolutt favoritt. Oppskrift finner du HER.

Tatziki / kvitløksdressing –

Tatziki
200 g mager kesam/ gresk yoghurt osv.
1 lite fedd pressa kvitløk
Raspa agurk – skallet
Salt&pepper, evt. tatzikikrydder

Kvitløksdressing
200 g mager kesam/gresk yoghurt osv.
1,5 fedd pressa kvitløk
Salt&pepper, evt. gressløk

Spekemat –


En klassiker. Spekesinke, småpølser og fenalår.

Potetsalat –


Potetsalat. Her juksa vi, men eg har tidligare lagt ut oppskrift på sunn&proteinrik potetsalat HER.

Poteter med spekeskinke –


Kok poteter, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader varmluft i 5-7 minutt.
Dinna blei tatt godt imot av alle, dei gjekk ned på høgkant! Med salt spekeskinke fekk poteta en heilt anna smak, til og med eg likte det (eg ete vanligvis ikkje poteter).

Kokt skinke –


Kokt sommerskinke, skjært i skiver. Enkelt og godt!

Gresk salat –


Variasjon til den standard grønne salaten. Hellas- inspirert såklart!
Norske tomater, agurk, rødløk & fetaost.

Tapasruller –
Blei ikkje med på koldtbordet denne gangen, men eg lager det stort sett alltid ellers.


Bruk speltlomper/torillalefser OL. Slik pleier eg å fylle dei –

Tapasruller med pesto&spekeskinke
Philadelphia – pesto – ruccola – spekeskinke – rista pinjekjerner – gul paprika – pepper.

Tapasruller med laks
Philadelphia – crispysalat – røkt laks – finhakka rødløk – dill – pepper.

I tillegg til dette hadde vi kvitløksbaguetter, brød, smør, fetaost og dressinger på sida.

LIKER DU KOLDTBORD?
KVA ER DINE FAVORITTER?

Ønske dåkke i finfin helg ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg