Linda Stuhaug

Enkle bananpannekaker

Enkle bananpannekaker
Hei mandag!
Er det mange av dokke som har tatt vinterferie, kanskje? Her i gården blir det ei heilt vanlig jobbveke, men etter ei nydelig helg på Gol med solglimt og langrenn, så er eg meir enn klar for å ta fatt på denne veka 🙂 Og denne mandagen starter vi med en ny oppskrift bananpannekaker her på bloggen;
Det ligger jo litt i ordet, men banan er altså ein av hovedingrediensane i desse pannekakene. Bananene burde vere så modne som mulig for best resultat, gjerne brun-svarte. Bananene gir både saftighet og sødme, uten at du treng å bruke noko ekstra søtning 🙂
Ei rask og enkel oppskrift, kun med ingredienser fra dagligbarebutikken. Sunne, grove og mektige:
Bananpannekaker, ca. 15 stk 2 store, modne bananer 3 dl havregryn 2 egg 1,5 dl kefir (evt. 1 dl valgfri melk) 1 stor ts bakepulver 0,5 ts kanel + 0,5 ts kardemomme
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle eit par minutt før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Server varme, lune eller kalde – med eller uten valgfritt pålegg.
Akkurat slik eg liker pannekakene best! Saftige, fyldige og fluffy – nam 🙂 Også med favorittpålegget cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Den beste kombinasjonen etter mi meining!
Tips og alternativer! ♦ Bruk naturligvis glutenfri havregryn for glutenfri bananpannekaker. For melkefri bananpannekaker bruker du den alternative melka du liker best.
♦ Ønsker du tynnare bananpannekaker? Juster med litt ekstra væske.
♦ Eg fikk 15 stk små/medium bananpannekaker av oppskrifta, men dette vil sjølvsagt variere etter størrelse. Lag gjerne færre og større, eller fleire og mindre.
Bananpannekaker passer til det meste: frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, kveldsmat eller som sunn kos til kaffikoppen 🙂 Dei står seg fint nokre dager i kjøleskapet, så nøl ikkje med å lage opp mange når du først er i gang!
Så, bananpannekaker iløpet av veka kanskje?♥
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Hei mandag!

Er det mange av dokke som har tatt vinterferie, kanskje? Her i gården blir det ei heilt vanlig jobbveke, men etter ei nydelig helg på Gol med solglimt og langrenn, så er eg meir enn klar for å ta fatt på denne veka 🙂 Og denne mandagen starter vi med en ny oppskrift bananpannekaker her på bloggen;

Det ligger jo litt i ordet, men banan er altså ein av hovedingrediensane i desse pannekakene. Bananene burde vere så modne som mulig for best resultat, gjerne brun-svarte. Bananene gir både saftighet og sødme, uten at du treng å bruke noko ekstra søtning 🙂

Ei rask og enkel oppskrift, kun med ingredienser fra dagligbarebutikken. Sunne, grove og mektige:

Bananpannekaker, ca. 15 stk
2 store, modne bananer
3 dl havregryn
2 egg
1,5 dl kefir (evt. 1 dl valgfri melk)
1 stor ts bakepulver
0,5 ts kanel + 0,5 ts kardemomme

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle eit par minutt før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Server varme, lune eller kalde – med eller uten valgfritt pålegg.

Akkurat slik eg liker pannekakene best! Saftige, fyldige og fluffy – nam 🙂 Også med favorittpålegget cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Den beste kombinasjonen etter mi meining!


Tips og alternativer!
♦ Bruk naturligvis glutenfri havregryn for glutenfri bananpannekaker. For melkefri bananpannekaker bruker du den alternative melka du liker best.

♦ Ønsker du tynnare bananpannekaker? Juster med litt ekstra væske.

♦ Eg fikk 15 stk små/medium bananpannekaker av oppskrifta, men dette vil sjølvsagt variere etter størrelse. Lag gjerne færre og større, eller fleire og mindre.

Bananpannekaker passer til det meste: frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, kveldsmat eller som sunn kos til kaffikoppen 🙂 Dei står seg fint nokre dager i kjøleskapet, så nøl ikkje med å lage opp mange når du først er i gang!

Så, bananpannekaker iløpet av veka kanskje?♥

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

19 Kommentarer

B

Bodil

2. juli 2020

Desse var veldig gode! Lagde første røra på mandag. Funka fint å la stå i kjøleskapet i ca 2 døgn slik at eg fikk brukt opp røra. Så i kveld måtte eg lage ei ny røre. Det var godt å berre ete dei attåt ei skål med kiwi og mager vaniljekesam.

Linda Stuhaug

3. juli 2020

Så kjekt oppskrifta falt i smak, Bodil 😀 Røra kan stå mange dager i kjøleskap, så berre å lage opp rikelig når ein først er i gang!! 🙂

D

Diana

5. mars 2019

Hei ☺️ Tenkte og prøve disse i morgen, men lurer på hva er forskjellen på denne oppskriften og den du la ut oktober 2018? Er den ene sunnere? Hilsen Diana

Linda Stuhaug

6. mars 2019

Hei! Det er litt forskjellige oppskrifter/framgangsmetoder 🙂

I

Ida Sofie

19. februar 2019

Ooh de så sykt digge ut! Må prøves <3

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Håper dei smaker, Ida Sofie 😀 <3

L

Lisa

18. februar 2019

Disse var utrolig gode! Her ble det både pannekaker til kvelds, og til lunch i morgen Beste oppskriften jeg har prøvd på bananpannekaker

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Så hyggelig Lisa 😀 Veldig kjekt at du likte oppskrifta så godt!! 🙂

K

Kristine

18. februar 2019

De ser gode ut, men får ikke prøvdde ut siden de ikke er veganske :/ Dette er oppskriften jeg bruker, de blir kjempe fluffy og gode 😀 For 6 små: -1dl/50g havremel -1dl/50g kikertmel (kikertmelet gjør at alt binder seg sammen så man trenger ikke egg. Det inneholder masse proteiner også 🙂 ) -1 most banan – Ca 1.5dl plantemelk. Bare å prøve seg frem. Røren skal være passe tykk, ikke for tykk, men ikke for tynn, da blir ikke pannekakene like fluffy -1,5 ts bakepulver -kanel og kardemomme og evt andre krydre Bare å blande alt sammen og steke. Går også ann å bytte ut litt av havremelet med proteinpulver, men de er ganske proteinrike allerede pga kikertmelet 🙂 Håper du prøver de ut, ha en super uke videre <3

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Takk for tips, Kristine 🙂

T

Tone Johnsen

18. februar 2019

Går vel å prøve sjøl om de ikke er veganske . Er vel ikke en allergi du har?

J

Janita

18. februar 2019

Disse spiser jeg omtrent hver dag – heeelt hekta! Sykt godt, sunt og enkelt 🙂

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Herlig!! Kva liker du best som pålegg/topping? 😀 <3

L

Linda

13. august 2019

Steker du de i olje?lenge på hver side? Mine faller bare fra hverandre?

Linda Stuhaug

14. august 2019

Nei, eg bruker ingenting når eg steiker pannekaker 🙂 Steiker til dei er gylne, viktig å ikkje snu dei for fort.

M

Mali

21. mai 2020

Hvilken stekepanne har du? Imponerende at du ikke trenger å bruke noe å steke i 🙂

Linda Stuhaug

22. mai 2020

Det er berre ei vanlig teflon steikepanne 🙂

H

Hege

19. februar 2020

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Ja.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg