Linda Stuhaug

21. april 2015

Enkle og smakfulle vårruller

Enkle og smakfulle vårruller
Det er mange som tidligare har etterspurt oppskrift på vårruller, så her kommer det!
Vårrullene er en miks av oppskrifta til mammas fillippinske venninne, eget hode og det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Ei enkel og smakfull oppskrift proppfull av masse deilige grønnsaker, krydderier, karbonadedeig og litt glassnudler.
Både glassnudler og rispapir er gluten- og melkfritt – så også heile middagen –
Vårruller, 15-20 stk 400 g karbonadedeig Glassnudler Rispapir 1 løk, hakka 2 fekk kvitløk, finhakka 2 gulerøtter, raspa En bit kål, hakka 2-3 ss soyasaus (glutenfri om det trengst) Salt & pepper, og evt. anna krydder
1. Legg glassnudlene i lunka vatn ca. 15 minutter, til dei er mjuke.
2. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du kvitløk og løk til den er blank. Ha karbonadedeiga tilbake i panna og vend inn resten av grønnsakene.
3. Når glassnudlene er mjuke siler du av vatnet og klipper dei opp i mindre biter. Vend inn sammen med resten. Tilsett soyasaus og krydder, smak til så du får det passelig smakfullt.
4. Fyll rispapir med blandinga. Da legger du rispapiret med spissen mot deg, fordeler eit par ss fyll som ei avlang pølse nærmare deg enn midten av arket. Brett over spissen du har mot deg over fyllet, press på plass, brett inn sidekantane og rull ferdig.
5. Steik gylne og sprø i ei steikepanne med olje. Eg brukte cocosa. Server straks!
Vårruller er ikkje det samme uten sweet chili saus. Oppskrift på sukkerfri, enkel og heimelaga sweet chili saus finner du HER!
Håper fleire vil prøve seg!
Doble gjerne oppskrifta når du først er i gang. Vårrullene kan nemlig fint fryses så lenge du ikkje har stekt dei, en sunn og superrask middag å ha tilgjengelig!

Det er mange som tidligare har etterspurt oppskrift på vårruller, så her kommer det!

Vårrullene er en miks av oppskrifta til mammas fillippinske venninne, eget hode og det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Ei enkel og smakfull oppskrift proppfull av masse deilige grønnsaker, krydderier, karbonadedeig og litt glassnudler.

Både glassnudler og rispapir er gluten- og melkfritt – så også heile middagen –

Vårruller, 15-20 stk
400 g karbonadedeig
Glassnudler
Rispapir
1 løk, hakka
2 fekk kvitløk, finhakka
2 gulerøtter, raspa
En bit kål, hakka
2-3 ss soyasaus (glutenfri om det trengst)
Salt & pepper, og evt. anna krydder

1. Legg glassnudlene i lunka vatn ca. 15 minutter, til dei er mjuke.

2. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du kvitløk og løk til den er blank. Ha karbonadedeiga tilbake i panna og vend inn resten av grønnsakene.

3. Når glassnudlene er mjuke siler du av vatnet og klipper dei opp i mindre biter. Vend inn sammen med resten. Tilsett soyasaus og krydder, smak til så du får det passelig smakfullt.

4. Fyll rispapir med blandinga. Da legger du rispapiret med spissen mot deg, fordeler eit par ss fyll som ei avlang pølse nærmare deg enn midten av arket. Brett over spissen du har mot deg over fyllet, press på plass, brett inn sidekantane og rull ferdig.

5. Steik gylne og sprø i ei steikepanne med olje. Eg brukte cocosa. Server straks!

Vårruller er ikkje det samme uten sweet chili saus.
Oppskrift på sukkerfri, enkel og heimelaga sweet chili saus finner du HER!

Håper fleire vil prøve seg!

Doble gjerne oppskrifta når du først er i gang. Vårrullene kan nemlig fint fryses så lenge du ikkje har stekt dei, en sunn og superrask middag å ha tilgjengelig!

6 Kommentarer

L

Lisbeth

21. september 2019

Kan ikke spise nudler av noe slag -kan jeg bruke f.eks bønnespirer eller noe annet?

Linda Stuhaug

22. september 2019

Ja, du kan bruke det meste framfor nudler 🙂 Bønnespirer funker nok, personlig hadde eg nok valgt ris, quinoa eller lignande 😀

H

Hanne

21. juni 2018

Hei! 🙂 Disse ser kjempegode ut! Jeg har lyst til å lage dem til en dåp. Kan de stekes dagen i forveien og serveres kalde?

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Hei! Det går nok heilt sikkert fint 🙂 Visst eg var deg ville eg testa det ut først, så ikkje vårrullane føles gamle eller slappe ut ved servering.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg