Annonse
7. september 2020
Fargerik pastasalat med pesto, bakt søtpotet og rista pinjekjerner
Hei mandag!
Ny veke, nye oppskrifter, masse matglede og inspirasjon 😀 Og eg starter som alltid med en kjøttfri oppskrift, og dagens vegetaroppskrift er ein nyyydelig, smakfull og fargerik pastasalat. Den er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk. Dette pleier eg som oftast ikkje å poengtere i oppskriftene mine, men kanskje eg skal begynne å gjere det? Eller er det ikkje så viktig for dåkke om oppskrifter også er veganske når dei er vegetariske? Del gjerne ein kommentar i kommentarfeltet!
Uansett, dette var Så godt! Pastasalaten består av pesto-pasta, bakte søtpotetterninger, bønner, fargerike grønnsaker og rista pinjekjerner. Ein perfekt vegetarmiddag (veganmiddag) der eg absolutt ikkje savna noko som helst 🙂 Vi var to som hadde denne salaten til middag, men den passer til 2-4 personer, alt ettersom kor mykje ein ete og om det er noko ekstra tilbehør til.
Under ser du bilde av alle ingrediensane. Dette er og noko eg lurer på om eg skal begynne meir med: bilder av ingrediensane eg bruker i oppskrifter. Kva seier dåkkke til det? Supert eller ikkje så viktig? 🙂
Til denne nydelige pastasalaten brukte eg:
200 g fullkornspasta
1 stor søtpotet
1 kartong kidneybønner
1 pose (50 g) ruccola
1 pk (250 g) cherrytomater
1 gul paprika
1/2 rødløk
1 pære
1 liten pose (30 g) pinjekjerner
3 toppa ss grønn pesto ↓
1-2 ss rapsolje og evt. litt valgfritt krydder
TIPS! Når eg ikkje lager pesto sjølv, så kjøper eg alltid Coop sin «Smak forskjellen» pesto. Det er den beste kjøpe-pestoen etter min smak. Den er også uten parmesan og dermed både melkefri og vegansk 🙂 Vil du at pastasalaten skal vere heilt vegansk, så ha i bakhode at pestoen du bruker også må vere det.
Slik gjer du:
1. Start med søtpoteta. Skrell og del opp i terninger, fordel på en langpanne og ha over bittelitt rapsolje og valgfritt krydder. Eg brukte litt chiliflak. Steik på 200 grader varmluft i ca. 20 minutt, til dei er møre og gylne. I mellomtida lager du til resten.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn og la det tørke godt.
3. Bland pestoen inn i pastaen, etterfulgt av grønnsakene i passelige biter. Bland så inn skylte og avrente kidneybønner + dei bakte søtpotetterningane.
4. Til slutt rister du pinjekjernene. Ha over i ei tørr steikepanne, bruk litt over medium varme og vend rundt til dei er gylne.
Server så pastasalaten med rista pinjekjerner som topping, og nyyyt♥
Superenkel å lage, og like god som ein luksus lunsj som til middag 🙂 Det tar ikkje meir enn 30 minutt å slenge denne sammen, men vil du preppe på forhånd, så kan du lage søtpotetterningane og oppbevare i ein boks i kjøleskapet + koke pastaen og sette i kjøleskapet, så tar det ikkje meir enn 5-10 minutt å slenge sammen heile oppskrifta!
PS! Hugs at du ikkje må følge oppskrifta slavisk. Liker du bedre potet enn søtpotet? Kanskje du har valnøtter i kjøkkenskapet og ikkje pinjekjerner? Kanskje kikerter og ikkje bønner? Nokon andre grønnsaker du har lyst å bruke? Miks og triks ut frra kva DU liker og har tilgjengelig 🙂
Eit godt og viktig tips når man lager veganske måltider, er å kombinere ulike veganske «proteinkilder» for at måltidet skal inneholde fullverdig protein. Denne salaten inneholder alt du trenger av både protein, karbohydrat og fett, i tillegg til fiber og massevis av vitaminer & mineraler. Sunt, næringsrikt og skikkelig godt♥ Håper du har lyst til å prøve 😀
Og heilt på tampen: svar gjerne på spørsmåla i innlegget;
– Skal eg begynne å skrive når vegetaroppskrifter også er veganske?
– Skal eg begynne å ha bilde av ingrediensane som blir brukt i oppskrifta eg deler? Dette blir ikkje kvar gang, men oftare i tilfelle!
Annonse
64 Kommentarer
Ramona Hofsøy
5. oktober 2020

Linda Stuhaug
6. oktober 2020
Ramona Hofsøy
7. oktober 2020

Linda Stuhaug
7. oktober 2020
Hanne Nilsen
13. september 2020

Linda Stuhaug
14. september 2020
Toril Storholt
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Kristin Lund Eines
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Therese
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Unn Kristin Skree
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Lisbeth Haugen
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Brumm
12. september 2020

Linda Stuhaug
12. september 2020
Viktoria
11. september 2020

Linda Stuhaug
11. september 2020
Lone
10. september 2020

Linda Stuhaug
11. september 2020
Merete
9. september 2020

Linda Stuhaug
10. september 2020
Kari
8. september 2020

Linda Stuhaug
9. september 2020
Linda
8. september 2020

Linda Stuhaug
8. september 2020
Hilde
7. september 2020

Linda Stuhaug
8. september 2020
Birgitte
7. september 2020

Linda Stuhaug
8. september 2020
Tone Eline
7. september 2020

Linda Stuhaug
8. september 2020
linda
7. september 2020

Linda Stuhaug
8. september 2020
Gro-Kristin
24. august 2022

Linda Stuhaug
25. august 2022
Nina
25. april 2021

Linda Stuhaug
26. april 2021
Ann-Merete Haraldsen Lund
20. april 2021

Linda Stuhaug
21. april 2021
Anne
19. april 2021

Linda Stuhaug
20. april 2021
Teresia
19. april 2021

Linda Stuhaug
20. april 2021
Tina
18. april 2021

Linda Stuhaug
19. april 2021
Rakel skogen
18. april 2021

Linda Stuhaug
18. april 2021
Anne
18. april 2021

Linda Stuhaug
18. april 2021
Helene
18. april 2021

Linda Stuhaug
18. april 2021
Sara Havstein
25. august 2023

Linda Stuhaug
27. august 2023
Lill
13. mai 2024

Linda Stuhaug
15. mai 2024
Beate
5. januar 2021

Linda Stuhaug
6. januar 2021
Siv Helen
24. januar 2023

Linda Stuhaug
25. januar 2023
Martha
10. mai 2022

Linda Stuhaug
11. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR