Linda Stuhaug

17. september 2014

Fløyelsmjuk, krema peanøtt-sjokoladegrøt

Fløyelsmjuk, krema peanøtt-sjokoladegrøt
Hei!
Etter eg delte innlegget på fløyelsmjuk, krema havregrøt har eg fått utrulig mange gode tilbakemeldinger. Havregrøten får plutselig en heilt ny vri og smaksopplevelse, det er godt å prøve noke heilt nytt innimellom! Sjølv prøver eg en ny variant kvar einaste gang, og da eg la ut bilde av sjokoladefarga havregrøt med peanøttsmør, banan og jordbær som topping var det mange som spurte om oppskrifta. Derfor tenkte eg å dele den i eit eget innlegg, blant anna for å vise dere at det er ikkje så masse som skal til for en heilt ny smaksopplevelse!
Denne grøten blei spist som kveldsmat forrige veke, og var en virkelig søt og god avslutning på dagen. Dessert-sjokoladegrøt på sitt beste, med masse sunn og god næring!
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Fløyelsmjuk, krema havregrøt med smak av peanøtt og sjokolade ? 35 g havremel ? 15 g peanøttmel, bruk gjerne anna tørrvare ? 1 ss ekte kakao ? 1/3 ts salt ? 1-2 ss sukrin gold ? 3-3,5 dl melk – eg brukte mandelmelk ? Ekstraingrediens: 1 eggekvitte
Ha tørrvarene i en kjele sammen med 2 dl melk. Gi grøten få eit oppkok og la den deretter småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Spe med væske underveis, grøten blir fyldigere jo lengre den koker. La den småkoke til den har fått den konsistensen du ønsker. Smak til med kakao ogsøtning, sett kjelen til side og rør godt inn 1 eggekvitte – denne kan fint droppes, men gir ekstra proteiner uten smak.
Bruker du proteinpulver er proteinpulver i sjokoladesmak også en super proteinkilde du kan tilføre som ekstraingrediens!
Som topping på havregrøten valgte eg bananskiver, ferske jordbær og PB2 peanøttsmør ? PB2 peanøttsmør er en miks av PB2 peanøttpulver, litt sukrinmelis, litt salt og væske til tjukk konsistens. Bruk den toppingen du ønsker, ei skei ekte peanøttsmør som smelter over grøten er også nydelig!
Lurer du på kva peaønøttmel er? I DETTE innlegget kan du lese meir om det! Lurer du på kva PB2 peanøttpulver er? I DETTE innlegget kan du lese litt meir om det!
Vil du lese meir om forskjellige varianter, topping, tips og råd for en næringsrik havregrøt kan du lese meir i innlegget eg delte forrige veke HER 🙂
Eg deler gjerne fleire gode smakskombinasjoner innimellom framover! Det er så utrulig lite som skal til – havregrøt er så billig, godt og næringsrikt – supermat for både store og små – så lenge den blir tilberedt riktig 🙂
Perfekt kveldsmat på denne lille-lørdagen 😉

Hei!

Etter eg delte innlegget på fløyelsmjuk, krema havregrøt har eg fått utrulig mange gode tilbakemeldinger. Havregrøten får plutselig en heilt ny vri og smaksopplevelse, det er godt å prøve noke heilt nytt innimellom! Sjølv prøver eg en ny variant kvar einaste gang, og da eg la ut bilde av sjokoladefarga havregrøt med peanøttsmør, banan og jordbær som topping var det mange som spurte om oppskrifta. Derfor tenkte eg å dele den i eit eget innlegg, blant anna for å vise dere at det er ikkje så masse som skal til for en heilt ny smaksopplevelse!

Denne grøten blei spist som kveldsmat forrige veke, og var en virkelig søt og god avslutning på dagen. Dessert-sjokoladegrøt på sitt beste, med masse sunn og god næring!


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Fløyelsmjuk, krema havregrøt med smak av peanøtt og sjokolade
? 35 g havremel
? 15 g peanøttmel, bruk gjerne anna tørrvare
? 1 ss ekte kakao
? 1/3 ts salt
? 1-2 ss sukrin gold
? 3-3,5 dl melk – eg brukte mandelmelk
? Ekstraingrediens: 1 eggekvitte

Ha tørrvarene i en kjele sammen med 2 dl melk. Gi grøten få eit oppkok og la den deretter småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Spe med væske underveis, grøten blir fyldigere jo lengre den koker. La den småkoke til den har fått den konsistensen du ønsker. Smak til med kakao ogsøtning, sett kjelen til side og rør godt inn 1 eggekvitte – denne kan fint droppes, men gir ekstra proteiner uten smak.

Bruker du proteinpulver er proteinpulver i sjokoladesmak også en super proteinkilde du kan tilføre som ekstraingrediens!

Som topping på havregrøten valgte eg bananskiver, ferske jordbær og PB2 peanøttsmør ?
PB2 peanøttsmør er en miks av PB2 peanøttpulver, litt sukrinmelis, litt salt og væske til tjukk konsistens. Bruk den toppingen du ønsker, ei skei ekte peanøttsmør som smelter over grøten er også nydelig!

Lurer du på kva peaønøttmel er? I DETTE innlegget kan du lese meir om det!
Lurer du på kva PB2 peanøttpulver er? I DETTE innlegget kan du lese litt meir om det!

Vil du lese meir om forskjellige varianter, topping, tips og råd for en næringsrik havregrøt kan du lese meir i innlegget eg delte forrige veke HER 🙂

Eg deler gjerne fleire gode smakskombinasjoner innimellom framover!
Det er så utrulig lite som skal til – havregrøt er så billig, godt og næringsrikt – supermat for både store og små – så lenge den blir tilberedt riktig 🙂

Perfekt kveldsmat på denne lille-lørdagen 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg