Annonse
15. april 2016
Gelêgodteri uten sukker

Hei og god fredag!
Idag deler eg eit litt annleis snacktips med dere, nemlig gelêgodterier! Svært lavkalorisnack som kan varieres etter smak og behag ut fra kva saft som brukes.
Eg har laga denne i to varianter, ZerOh saft i «granateple & blåbær» og «pineapple». Gode begge to, men førstnevnte trur eg var den aller beste. Så du bruker den safta (kan bruke anna merke på saft også) du liker, så får du din favorittsmak på godteriet!
Uten tilsatt sukker, lavkalori, smakfulle, seige og gode som en munnfull:

Gelêgodteri, 15-20 stk
1 dl ZerOh saft
1,5 dl vatn
saft fra 1/2 sitron
1 pk gelatinpulver (25 g)
Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).
Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling.
Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar i kjøleskap.

Denne oppskrifta er inspirert fra Linn Sprudlene sunn her 🙂
Som variasjon/tips kan man gjere som ho og bruke ferskpressa appelsinsaft og søtning, det skal eg prøve neste gang, men i mangel på appelsiner blei det saft i denne omgang!

God fredag alle sammen!
Annonse