Linda Stuhaug

Annonse

15. april 2016

Gelêgodteri uten sukker

Gelêgodteri uten sukker
Hei og god fredag!
Idag deler eg eit litt annleis snacktips med dere, nemlig gelêgodterier! Svært lavkalorisnack som kan varieres etter smak og behag ut fra kva saft som brukes.
Eg har laga denne i to varianter, ZerOh saft i «granateple & blåbær» og «pineapple». Gode begge to, men førstnevnte trur eg var den aller beste. Så du bruker den safta (kan bruke anna merke på saft også) du liker, så får du din favorittsmak på godteriet!
Uten tilsatt sukker, lavkalori, smakfulle, seige og gode som en munnfull:
Gelêgodteri, 15-20 stk 1 dl ZerOh saft 1,5 dl vatn saft fra 1/2 sitron 1 pk gelatinpulver (25 g)
Slik gjer du: Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).
Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling.
Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar i kjøleskap.
Denne oppskrifta er inspirert fra Linn Sprudlene sunn her 🙂
Som variasjon/tips kan man gjere som ho og bruke ferskpressa appelsinsaft og søtning, det skal eg prøve neste gang, men i mangel på appelsiner blei det saft i denne omgang!
God fredag alle sammen!

Hei og god fredag!

Idag deler eg eit litt annleis snacktips med dere, nemlig gelêgodterier! Svært lavkalorisnack som kan varieres etter smak og behag ut fra kva saft som brukes.

Eg har laga denne i to varianter, ZerOh saft i «granateple & blåbær» og «pineapple». Gode begge to, men førstnevnte trur eg var den aller beste. Så du bruker den safta (kan bruke anna merke på saft også) du liker, så får du din favorittsmak på godteriet!

Uten tilsatt sukker, lavkalori, smakfulle, seige og gode som en munnfull:


Gelêgodteri, 15-20 stk
1 dl ZerOh saft
1,5 dl vatn
saft fra 1/2 sitron
1 pk gelatinpulver (25 g)

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).

Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling.

Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar i kjøleskap.


Denne oppskrifta er inspirert fra Linn Sprudlene sunn her 🙂

Som variasjon/tips kan man gjere som ho og bruke ferskpressa appelsinsaft og søtning, det skal eg prøve neste gang, men i mangel på appelsiner blei det saft i denne omgang!


God fredag alle sammen!

Annonse

16 Kommentarer

I

Ingrid

25. mars 2019

I dag prøver jeg meg på en forkjølelsesvariant av disse med ingefær, sitron og honning… 🙂

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Det var ikkje så dumt i desse forkjølelses-tider! Supert tips, trur jammen eg skal prøve meg på det samme iløpet av veka 😀

I

Inger-Helen

16. februar 2019

Tenkte jeg kunne dele dette med andre her, hvis det er greit. Prøvde nettopp med usøtet kool aid pulver i disse, og det funker som bare det, droppet sitron, da pulveret er ganske surt på smak. Og hadde i 3-4 ss sukrin. Og erstattet saften med vann.

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Supert tips, Inger-Helen 😀

I

Inger-Helen

8. februar 2019

Gjør saften noe for konsistensen? Lurte på om jeg kunne bytte ut saften med vann, og ha i usøtet kool aid pulver?

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Neida, safta gjer ingenting med konsistensen 🙂

I

Irene M

4. september 2021

Hei je lurer på hva je kan ha det over i for å stivne i når je itte har sånn type du har brukt på bilde her☺️. Har ingen sånne former. Lang er holdbarheten?

Linda Stuhaug

5. september 2021

Ein matboks med bakepapir 🙂 Holde seg vertfall ei veke!

T

Tina

13. mai 2020

Desse skal lages i kveld

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Håper dei smaker 😀

K

Kristine

16. september 2018

Hei! Kan man bruke gelantinplater istedenfor? Hvor mange evt?

Linda Stuhaug

18. september 2018

Det står vell på pakken kor mange gelantinplater som tilsvarer gelantinpulver? Trur nemlig det varierer litt fra merke til merke.

L

Linda

24. mars 2020

Hei. vet du hvor mange plater jeg må bruke av gelatin om jeg ikke har pulver??

Linda Stuhaug

24. mars 2020

Nei dessverre. Men det står kanskje på pakken? 🙂

T

Turid

20. desember 2022

Har laget to ganger , begge gangene " smelter" de når de ligger i boks i kjøleskapet. Hva gjør jeg feil tro?

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Kva meiner du med smelter? At det er heilt tyntflytende liksom?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg