Linda Stuhaug

28. november 2016

Slik gjer du havregrøten ekstra næringsrik – uten at det går ut over smaken!

Slik gjer du havregrøten ekstra næringsrik – uten at det går ut over smaken!
Heisann!
Har du en bra morgen? Eg har studiedag skal prøve å gjere unna så masse studierelatert som mulig. I tillegg skal det jobbes litt og eg har kostholdsdamene på snapchat. Så følg meg gjerne der idag om du ønsker det!
Over til dagens oppskrift – nemlig havregrøt! Eg har alltid vært glad i havregrøt, men det er eit måltid som har gjort meg fort sulten igjen. Joda, havregryn inneholder masse fiber og metter godt når man spiser det, men det er eit måltid med veldig mykje karbohydrater, og lite fett og protein. For nokre år tilbake begynte eg å tilsette egg i havregrøten for å gjere den ekstra næringsrik, og dette har eg tipsa dere om fleire ganger før:
Ved å tilsette egg i havregrøten får du tilført fett og protein som stabiliserer blodsukkeret, holder magen lengre mett og heile måltidet blir meir komplett. Egget gir ingen smak, men gjer konsistensen ekstra krema og deilig!
Du trenger, 1 porsjon 60 g havregryn 3,5-4 dl melk, eg bruker lettmelk litt salt 1 egg
Slik gjer du: Kok opp havregryn med melk og salt. La det småkoke til en nesten ferdig havregrøt, tilsett meir væske om nødvendig. Tilsett egg, rør kraftig og server straks. Min favoritt topping er klassikeren sukrin+, kanel og smør, men bruk det du liker 🙂
Havregrøt er en favoritt til kveldsmat hos meg, men eg veit mange liker å spise det til frukost. Prøv egg i havregrøten neste gang!
Det er mange andre måter å øke næringsinnholdet i havregrøten på, men dette er definitivt min favoritt, enten det er i tradisjonell havregrøt eller fløyelsmjuk havregrøt (havremel istedenfor havregryn) 🙂
Korleis liker du best å spise havregrøten?
*

Heisann!

Har du en bra morgen? Eg har studiedag skal prøve å gjere unna så masse studierelatert som mulig. I tillegg skal det jobbes litt og eg har kostholdsdamene på snapchat. Så følg meg gjerne der idag om du ønsker det!

Over til dagens oppskrift – nemlig havregrøt! Eg har alltid vært glad i havregrøt, men det er eit måltid som har gjort meg fort sulten igjen. Joda, havregryn inneholder masse fiber og metter godt når man spiser det, men det er eit måltid med veldig mykje karbohydrater, og lite fett og protein. For nokre år tilbake begynte eg å tilsette egg i havregrøten for å gjere den ekstra næringsrik, og dette har eg tipsa dere om fleire ganger før:

Ved å tilsette egg i havregrøten får du tilført fett og protein som stabiliserer blodsukkeret, holder magen lengre mett og heile måltidet blir meir komplett. Egget gir ingen smak, men gjer konsistensen ekstra krema og deilig!

Du trenger, 1 porsjon
60 g havregryn
3,5-4 dl melk, eg bruker lettmelk
litt salt
1 egg

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med melk og salt. La det småkoke til en nesten ferdig havregrøt, tilsett meir væske om nødvendig. Tilsett egg, rør kraftig og server straks. Min favoritt topping er klassikeren sukrin+, kanel og smør, men bruk det du liker 🙂

Havregrøt er en favoritt til kveldsmat hos meg, men eg veit mange liker å spise det til frukost. Prøv egg i havregrøten neste gang!

Det er mange andre måter å øke næringsinnholdet i havregrøten på, men dette er definitivt min favoritt, enten det er i tradisjonell havregrøt eller fløyelsmjuk havregrøt (havremel istedenfor havregryn) 🙂

Korleis liker du best å spise havregrøten?

*

Annonse

4 Kommentarer

T

Turid Marie Liland

5. april 2022

Hei! Syns grøten er kjempegod med egg i...

Linda Stuhaug

5. april 2022

Så bra😀

S

Siri

15. april 2022

Kan denne grøten oppbevares i kjøleskap 1 dag eller 2 hvis jeg feks. lager 3 porsjoner om gangen men spiser 1 porsjon til frokost?

Linda Stuhaug

18. april 2022

Ja, absolutt🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg