Linda Stuhaug

Annonse

6. september 2017

Grove, enkle frukostmuffins

Grove, enkle frukostmuffins
Hei godtfolk!
Åh, idag har eg en oppskrift som eg virkelig trur dere vil like. Naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins som eg har valgt å kalle frukostmuffins, men dei passer like godt i matpakken, som turmat eller til kveldsmat 🙂 Dette er nesten havregrøt i muffinsformer, berre tilsatt litt ekstra digg for smak og konsistens!
Eg veit dere er glad i sunne, enkle og raske løsninger, så desse er midt i blinken, og passer til både store og små!
Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Under deler eg grunnoppskrifta som du kan piffe opp med frukt, bær, nøtter, frø, ulike smakstilsetninger med meir. Eg lagde en enkel, men likevell veldig god variant med banan og bringebær denne gangen:
Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk 1 moden banan 200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant 2 egg 1 ts bakepulver 1 ts kanel 1 ss honning 100 g havregryn 100 g havremel
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og ferske bringebær
Slik gjer du: Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.
Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte bananbiter og ferske bringebær lett ned i muffinsane.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Frukostmuffinsane er like gode kalde som varme. Du kan oppbevare dei i en boks eller plastpose i brødskuffen, dei holder seg ferske og gode i minst 2-3 dager 🙂
Piff opp muffinsane med det du liker! Perfekte å lage opp en kveld og ha til frukost og matpakke dagen etterpå, eller frukost i fleire dager 🙂 Dei egner seg og skikkelig godt som turmat!
PS! Kan fint frysast!
Håper det frister 😀
Desse lagde eg faktisk tidlig i juni, så eg gleder meg til å prøve meg på fleire varianter med høstens frukt og bær. Lager du oppskrifta eller kanskje prøver deg på en spennande vri, del gjerne 🙂
Fortsatt god onsdag♥

Hei godtfolk!

Åh, idag har eg en oppskrift som eg virkelig trur dere vil like. Naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins som eg har valgt å kalle frukostmuffins, men dei passer like godt i matpakken, som turmat eller til kveldsmat 🙂 Dette er nesten havregrøt i muffinsformer, berre tilsatt litt ekstra digg for smak og konsistens!

Eg veit dere er glad i sunne, enkle og raske løsninger, så desse er midt i blinken, og passer til både store og små!

Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Under deler eg grunnoppskrifta som du kan piffe opp med frukt, bær, nøtter, frø, ulike smakstilsetninger med meir. Eg lagde en enkel, men likevell veldig god variant med banan og bringebær denne gangen:

Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og ferske bringebær

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte bananbiter og ferske bringebær lett ned i muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Frukostmuffinsane er like gode kalde som varme. Du kan oppbevare dei i en boks eller plastpose i brødskuffen, dei holder seg ferske og gode i minst 2-3 dager 🙂

Piff opp muffinsane med det du liker! Perfekte å lage opp en kveld og ha til frukost og matpakke dagen etterpå, eller frukost i fleire dager 🙂 Dei egner seg og skikkelig godt som turmat!

PS! Kan fint frysast!

Håper det frister 😀

Desse lagde eg faktisk tidlig i juni, så eg gleder meg til å prøve meg på fleire varianter med høstens frukt og bær. Lager du oppskrifta eller kanskje prøver deg på en spennande vri, del gjerne 🙂

Fortsatt god onsdag♥

Annonse

14 Kommentarer

S

Susanne

31. januar 2021

Hva er kalori innhold? 🙂

Linda Stuhaug

1. februar 2021

Må du rekne på sjølv om du må vite 🙂

a

anonym

26. november 2019

lagde disse i dag 🙂 siden vi nærmer oss jul tok jeg noen ss med julekrydderet ditt oppi. Helt nydelig <3 ha en fin dag videre klem 🙂

Linda Stuhaug

27. november 2019

Det høyres veldig godt ut 😀 Klem tilbake til deg <3

V

Vårin

23. mai 2018

Går det fint å bruke naturell youghurt isteden for kesam? Fikk så lyst på disse til kvelds men er tom for kesam

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Ja, det går fint 🙂

S

Silje

22. februar 2018

Hei! Hvor mange spiser du til frokost/lunsj? Hvor mange kalorier tror du det er pr muffins? Fin oppskrift:)

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Det kjem heilt an på, eg ete dei som regel ikkje aleine heller. 3-4 stk kanskje 🙂

H

Henriette

19. februar 2018

Lyst å prøve med eple som topping:-) så gode ut, <3

Linda Stuhaug

19. februar 2018

Veldig gode – og så enkle! Håpa dei smaker, Henriette 🙂

K

Karantenetåke

24. mars 2020

Hei! Kan denne lages i brødform i stedet for muffinsform? Hilsen ei karantenetåka

Linda Stuhaug

25. mars 2020

Hei! Ja, absolutt. Du kan bruke en liten kakeform også. Hugs bakepapir 😀

L

Linda

23. juli 2018

Kjempegode. Denne gangen brukte jeg hakkede valnøtter og sjokolade 70% med bringebærsmak. Bringebær til pynt. Hadde litt fløte i deigen da den ble vel tykk. Nam nam.

Linda Stuhaug

24. juli 2018

Mm, så godt 😀 Perfekt å variere med litt forskjellig desse her!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg