Annonse
6. september 2017
Grove, enkle frukostmuffins
Hei godtfolk!
Åh, idag har eg en oppskrift som eg virkelig trur dere vil like. Naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins som eg har valgt å kalle frukostmuffins, men dei passer like godt i matpakken, som turmat eller til kveldsmat 🙂 Dette er nesten havregrøt i muffinsformer, berre tilsatt litt ekstra digg for smak og konsistens!
Eg veit dere er glad i sunne, enkle og raske løsninger, så desse er midt i blinken, og passer til både store og små!
Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Under deler eg grunnoppskrifta som du kan piffe opp med frukt, bær, nøtter, frø, ulike smakstilsetninger med meir. Eg lagde en enkel, men likevell veldig god variant med banan og bringebær denne gangen:
Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og ferske bringebær
Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.
Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte bananbiter og ferske bringebær lett ned i muffinsane.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Frukostmuffinsane er like gode kalde som varme. Du kan oppbevare dei i en boks eller plastpose i brødskuffen, dei holder seg ferske og gode i minst 2-3 dager 🙂
Piff opp muffinsane med det du liker! Perfekte å lage opp en kveld og ha til frukost og matpakke dagen etterpå, eller frukost i fleire dager 🙂 Dei egner seg og skikkelig godt som turmat!
PS! Kan fint frysast!
Håper det frister 😀
Desse lagde eg faktisk tidlig i juni, så eg gleder meg til å prøve meg på fleire varianter med høstens frukt og bær. Lager du oppskrifta eller kanskje prøver deg på en spennande vri, del gjerne 🙂
Fortsatt god onsdag♥
Annonse
14 Kommentarer
Susanne
31. januar 2021
Linda Stuhaug
1. februar 2021
anonym
26. november 2019
Linda Stuhaug
27. november 2019
Vårin
23. mai 2018
Linda Stuhaug
23. mai 2018
Silje
22. februar 2018
Linda Stuhaug
22. februar 2018
Henriette
19. februar 2018
Linda Stuhaug
19. februar 2018
Karantenetåke
24. mars 2020
Linda Stuhaug
25. mars 2020
Linda
23. juli 2018
Linda Stuhaug
24. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR