Linda Stuhaug

Annonse

Grove, enkle frukostmuffins med blåbær

Grove, enkle frukostmuffins med blåbær
God tirsdag alle sammen!
Idag har eg en ny oppskrift på naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins aka frukostmuffins til dokke. Dei passer like godt til matpakken som turmat eller kveldsmat også – og du kan gjerne lage fleire ulike smaksvarianter av samme deiga når du først er i gang! Desse er både raske og enkle å lage, og holder seg ferske i fleire dager – så perfekt å lage opp og ha i fleire dager.
Første varianten eg posta var grunnoppskrift med ferske bringebær og banan – Grove, enkle frukostmuffins – som du finner oppskrift på HER;
Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk 1 moden banan 200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant 2 egg 1 ts bakepulver 1 ts kanel 1 ss honning 100 g havregryn 100 g havremel
Valgfri ekstraingredienser i deiga/i muffinsane/på toppen – denne gangen har eg brukt ca. 150 g frosne blåbær, rørt saman med 2 ss flytande honning som eg fordelte i midten av muffinsane (altså mellom to klatter med røre). Deretter hadde eg litt ekstra blåbær + hakka valnøtter på toppen.
Slik gjer du: Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.
Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.
Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Bruk frukt, bær, nøtter, frø eller ulike smakstilsetningar i grunnoppskrifta og lag din egen variant!
Muffinsane er like gode kalde som varme, og kan pppbevarast i kjøleskapet i 3-4 dager. Kan også fint frysast 🙂
Nyt sunne, gode og enkle muffins med den beste samvittighet! Og nei, det er ikkje meininga at det skal vere luftige og sukkersøte blåbærmuffins, desse er meininga skal vere så næringsrike og mektige at du kan ete dei som eit fullverdig måltid.
Lag din egen variant og del den gjerne!
Håper det frister 🙂

God tirsdag alle sammen!

Idag har eg en ny oppskrift på naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins aka frukostmuffins til dokke. Dei passer like godt til matpakken som turmat eller kveldsmat også – og du kan gjerne lage fleire ulike smaksvarianter av samme deiga når du først er i gang! Desse er både raske og enkle å lage, og holder seg ferske i fleire dager – så perfekt å lage opp og ha i fleire dager.

Første varianten eg posta var grunnoppskrift med ferske bringebær og banan – Grove, enkle frukostmuffins – som du finner oppskrift på HER;

Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel

Valgfri ekstraingredienser i deiga/i muffinsane/på toppen – denne gangen har eg brukt ca. 150 g frosne blåbær, rørt saman med 2 ss flytande honning som eg fordelte i midten av muffinsane (altså mellom to klatter med røre). Deretter hadde eg litt ekstra blåbær + hakka valnøtter på toppen.

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer
For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.

Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Bruk frukt, bær, nøtter, frø eller ulike smakstilsetningar i grunnoppskrifta og lag din egen variant!

Muffinsane er like gode kalde som varme, og kan pppbevarast i kjøleskapet i 3-4 dager. Kan også fint frysast 🙂

Nyt sunne, gode og enkle muffins med den beste samvittighet! Og nei, det er ikkje meininga at det skal vere luftige og sukkersøte blåbærmuffins, desse er meininga skal vere så næringsrike og mektige at du kan ete dei som eit fullverdig måltid.

Lag din egen variant og del den gjerne!

Håper det frister 🙂

Annonse

14 Kommentarer

M

Mari

24. februar 2019

Nam!! Disse var kjempe gode! Kjempe glad for at jeg ramlet over bloggen din hin dagen! Har prøvd disse med både blåbær og bringebær, funker like bra begge deler 🙂

Linda Stuhaug

24. februar 2019

Så kjekt du likte oppskrifta, Mari 😀 Her er det berre å variere med ulike typer bær og smakstilsetninger 🙂

K

Karoline Herleiksplass

16. august 2019

Kan denne stekes på varmluft? 🙂

Linda Stuhaug

17. august 2019

Ja, sjølvsagt 🙂 må berre korte ned steiketida litt.

e

elisabeth

14. august 2019

Hei! så mange herlige oppskrifer 🙂 Jeg tåler ikke egg, har du tips til hva jeg ken bruke i stede? Mvh. Elisabeth

Linda Stuhaug

14. august 2019

Hei! Veldig mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter i oppskrifter som dette med stor suksess 🙂

H

Hilde

4. august 2019

Kan jeg bytte ut honning med noe annet? Liker ikke smaken av honning

Linda Stuhaug

5. august 2019

Du kjenner ikkje smaken av honningen når det er så lite 🙂 men ja, du kan bruke anna valgfri søtning.

H

Hilde

7. august 2019

Forslag til hva honning kan erstattes med? 🙂

Linda Stuhaug

8. august 2019

Kva som helst av anna søtning 😉 Bruk det du liker/har tilgjengelig 🙂 Sukrin, sukker, fibersirup osvosv.

E

Elisabeth

18. mars 2018

Ser du bruker honning i flere av oppskriftene dine. Vil du si honning er sunt? Isåfall hvorfor? 🙂 Jeg er bare nyskjerrig! Elsker oppskriftene dine 😀

Linda Stuhaug

19. mars 2018

Eg bruker ikkje så veldig ofte honning, det er egentlig ganske sjelden 😉 Honning er eit sunnare alternativ til sukker, då det inneholder næringsstoffer som ikkje sukker har. Takk for det, Elisabeth 🙂

M

Mari

25. april 2020

skikkelig gode muffins, men opplevde at de satt seg veldig fast i forma. noen tips for dette?

Linda Stuhaug

26. april 2020

Ikkje noko anna enn å smøre formen godt altså…! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg