Linda Stuhaug

Annonse

23. november 2022

Grove, fylte og saftige horn på 35 minutt!

Grove, fylte og saftige horn på 35 minutt!
Grove, fylte og saftige horn som du lager på berre 35 minutter? Ja takk🤩 Dette er altså min deilige bakepulver-deig som verken trenger elting eller heving, og derfor går det såpass kjapt! Eg har fylt horna med pesto, diverse grønt til overs i kjøleskapet, spekeskinke og fetaost som var en nydelig kombinasjon, men du kan såklart fylle horna med akkurat det fyllet du ønsker. I tillegg brukte eg litt raspa gulrot i deiga - ekstra grønt og ekstra saftige!
Ingredienser, 8 stk: • 1 beger original kesam/rømme • 2 små gulrøtter, raspa • 1 ts salt • 1 ss bakepulver • 150 g sammalt speltmjøl/kveitemjøl • 150 g sikta speltmjøl/kveitemjøl -
Fyll (her bruker du det du ønsker!) • 8 ts pesto • Det du liker/har av grønnsaker - eg brukte vårløk og paprika • 100 g spekeskinke • 1 glass fetaost
Framgangsmåte: 1. Ha ingrediensane til deiga i en bolle. Rør og kna til du får en jevn deig. 2. Kjevle ut deiga til ein sirkel med mjøl på kjøkkenbenken. 3. Smør på pesto, ha over grønnsakene og fetaosten (unngå oljen!). 4. Rull sammen horna. Pensle gjerne med egg og strø over valmuefrø. 5. Steik på 200 grader, midt i ovnen på over-undervarme i ca 20 minutt, eller til horna er gylne. Avkjøl på rist.
Horna holder seg saftige noken dager og kan ellers frysast! Perfekt i matpakken, som turmat, lettvint middag eller luksus kveldsmat😍 Fine å fryse er dei også!

Grove, fylte og saftige horn som du lager på berre 35 minutter? Ja takk🤩

Dette er altså min deilige bakepulver-deig som verken trenger elting eller heving, og derfor går det såpass kjapt! Eg har fylt horna med pesto, diverse grønt til overs i kjøleskapet, spekeskinke og fetaost som var en nydelig kombinasjon, men du kan såklart fylle horna med akkurat det fyllet du ønsker.
I tillegg brukte eg litt raspa gulrot i deiga - ekstra grønt og ekstra saftige!

Ingredienser, 8 stk:
• 1 beger original kesam/rømme
• 2 små gulrøtter, raspa
• 1 ts salt
• 1 ss bakepulver
• 150 g sammalt speltmjøl/kveitemjøl
• 150 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

-

Fyll (her bruker du det du ønsker!)
• 8 ts pesto
• Det du liker/har av grønnsaker - eg brukte vårløk og paprika
• 100 g spekeskinke
• 1 glass fetaost



Framgangsmåte:
1. Ha ingrediensane til deiga i en bolle. Rør og kna til du får en jevn deig.
2. Kjevle ut deiga til ein sirkel med mjøl på kjøkkenbenken.
3. Smør på pesto, ha over grønnsakene og fetaosten (unngå oljen!).
4. Rull sammen horna. Pensle gjerne med egg og strø over valmuefrø.
5. Steik på 200 grader, midt i ovnen på over-undervarme i ca 20 minutt, eller til horna er gylne. Avkjøl på rist.


Horna holder seg saftige noken dager og kan ellers frysast! Perfekt i matpakken, som turmat, lettvint middag eller luksus kveldsmat😍 Fine å fryse er dei også!

Annonse

14 Kommentarer

G

Grete

29. november 2022

Glutenfri? Bare erstatte mel med grovt glutenfri blanding?

Linda Stuhaug

30. november 2022

Du må gjerne prøve :)

H

Henriette

15. februar 2024

Tusen hjertelig takk for nok en nydelig oppskrift♥️ Laga disse glutenfrie i dag. Smakte helt himmelsk😋 Måtte ha 50-80gr ekstra mel Brukte: Semper Mix Fiber, Glutenfri melblanding grov.

Linda Stuhaug

16. februar 2024

Så kjekt oppskrifta smakte, Henriette😍

J

Jan

24. november 2022

Kan man bruke kun havremel ?

Linda Stuhaug

27. november 2022

Dei vil bli tyngre/heve mindre/hardare med kun havremjøl, men kjør på om du ønsker det :)

A

Ann-Sofie

17. januar 2023

Har akkurat lage horna .De var kjempe gode.👍🙂

Linda Stuhaug

18. januar 2023

Så kjekt å lese, Ann Sofie!

N

Nanna- Lill

28. november 2022

Hei, Vi var fri for brød i kveld når jeg skulle klargjøre matpakke til barna til morgendagen. Så kom jeg på at jeg på at jeg så innlegget ditt om disse hornene tidligere i dag. Jeg laget deigen på 5 min. 20 min i ovnen så var de ferdige. Imponerende gode og veldig kjekt å kunne lage sunne Horn så snart. Takk for oppskrift! Går det Ann å erstatte rømmen med noe annet «billigere»? Skummet kulturmelk kanskje? Mvh Nanna-Lill

Linda Stuhaug

29. november 2022

Så kjekt horna falt i smak! Eg vil nok ikkje anbefale å bytte ut rømmen/kesamen, både med tanke på konsistens og saftighet. Men du må gjerne prøve :) Då må du nok bruke litt meir tørrvarer i tilfelle!

A

Anne Gur

15. januar 2024

Kan man bake disse dagen før og varme de opp igjen senere, blir de like gode?

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Ja, det går heilt fint😃

G

Gunvor

4. februar 2023

Hei disse så veldig gode ut. Går det an å bytte ut pesto med noe? Tåler ikke de som selges på butikken pga cashewnøtter og usikker på hvor enkelt det er å lage.

Linda Stuhaug

5. februar 2023

Jaja, sjølvsagt :) Berre å bruke det du vil! Men heimelaga pesto er superenkelt å lage :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg