Annonse
27. februar 2018
Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost
Nybakt focaccia smaker nydelig som tilbehør til salater, suppe, gryte eller som en rett på tapas/koldtbordet. I forrige veke hadde vi lapskaus til middag og eg serverte med halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost som virkelig falt i smak rundt bordet. Ei enkel og relativt rask oppskrift som du sjølvsagt kan variere etter smak og behag:
Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost, 1 liten langpanne
250 g fint speltmjøl
250 g havremjøl
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytande honning (kan sløyfast)
4 dl lunka vatn
2 ss olivenolje
Topping:
2-4 ss olivenolje
fersk eller tørket rosmarin
flaksalt
ca. 50 g soltørka tomat, i biter
ca. 50-100 g fetaost, i biter
Slik gjer du:
Bland saman mjøl l og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 50-60 minutter.
Hell deiga over i en liten langpanne (med bakepapir! Min form var 20×30 cm). Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deiga, deretter soltørka tomat og fetaost før du avslutter med flaksalt og rosmarin.
Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.
Luftige, saftige og knallgode! Eg synes definivit det er best med litt grovmjøl i focacciaen for meir smak og konsistens, også metter det bedre og er mykje meir næringsrikt 🙂
Tips og alternativer
Det er berre å bruke fantasien og toppe med det du måtte ønske. Dette er en enkel og klassisk variant som absolutt tåler meir smak både i deiga og på toppen!
Du kan også bruke andre mjøltyper etter kva du liker og har tilgjengelig. Speltmjøl kan fint byttast med kveitemjøl, og havremjøl kan fint byttast med andre grove mjøltyper.
Velbekomme – håper det frister 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Tina
14. september 2020

Linda Stuhaug
15. september 2020
Asja
14. februar 2021

Linda Stuhaug
14. februar 2021
Tove Mette Johnsen
17. mars 2018

Linda Stuhaug
18. mars 2018
SKRIV EN KOMMENTAR