Linda Stuhaug

24. januar 2022

Havre- og peanøttcrunchies

Havre- og peanøttcrunchies
Eg var litt usikker på kva eg skulle kalle desse, men etter mange gode tips på story igår så falt valget til slutt på HAVRE- OG PEANØTTCRUNCHIES♥ Næringsrike, søte, seige, crunchy og sååå gode, er du glad i peanøttsmør vil du elske desse! 5-6 ingredienser er det du trenge, og du lager dei på maks 15 minutt!
Du trenger, 8-10 stk: ♦ 100 g peanøttsmør (eg bruke Green Choice) ♦ 100 g sukrinsirup gold* ♦ 50 g havregryn ♦ 50 g spira bokhvete* ♦ 15-20 g valgfri sjokolade ♦ Havsalt og gjerne litt hakka peanøtter
*sukrinsirup kan byttast med anna flytande søtning. Eg anbefaler å bruke spira bokhvete for best crunch, dette får du på helsekostbutikker, men du kan og bruke grovhakka peanøtter eller andre nøtter 🙂
Framgangsmåte: 1. Veg peanøttsmør og sukrinsirup rett i bollen. Rør sammen før du tilsetter havregryn og spira bokhvete. Bland godt til en kompakt «klump», trill ut og skjær opp i 8-10 biter.
2. Form til flate kuler mellom hendene, og fordel over litt smelta sjokolade. Topp med havsalt og gjerne litt hakka peanøtter til slutt.
3. Sett i frysaren i minst 1 time, eller i kjøleskapet i minst 3 timer så dei får «sette seg». Utover dette kan dei stå i kjøleskapet i fleire veker! Nyt til snacks, på tur eller til mellommåltid 🙂
TIPS! Oppskrifta er glutenfri så lenge du bruker glutenfrie havregryn, og vegansk/melkefri så lenge sjokoladen du bruker er det 🙂
Håpe dei frister♥

Eg var litt usikker på kva eg skulle kalle desse, men etter mange gode tips på story igår så falt valget til slutt på HAVRE- OG PEANØTTCRUNCHIES♥ Næringsrike, søte, seige, crunchy og sååå gode, er du glad i peanøttsmør vil du elske desse! 5-6 ingredienser er det du trenge, og du lager dei på maks 15 minutt!

Du trenger, 8-10 stk:
♦ 100 g peanøttsmør (eg bruke Green Choice)
♦ 100 g sukrinsirup gold*
♦ 50 g havregryn
♦ 50 g spira bokhvete*
♦ 15-20 g valgfri sjokolade
♦ Havsalt og gjerne litt hakka peanøtter

*sukrinsirup kan byttast med anna flytande søtning. Eg anbefaler å bruke spira bokhvete for best crunch, dette får du på helsekostbutikker, men du kan og bruke grovhakka peanøtter eller andre nøtter 🙂

Framgangsmåte:
1. Veg peanøttsmør og sukrinsirup rett i bollen. Rør sammen før du tilsetter havregryn og spira bokhvete. Bland godt til en kompakt «klump», trill ut og skjær opp i 8-10 biter.

2. Form til flate kuler mellom hendene, og fordel over litt smelta sjokolade. Topp med havsalt og gjerne litt hakka peanøtter til slutt.

3. Sett i frysaren i minst 1 time, eller i kjøleskapet i minst 3 timer så dei får «sette seg». Utover dette kan dei stå i kjøleskapet i fleire veker! Nyt til snacks, på tur eller til mellommåltid 🙂

TIPS! Oppskrifta er glutenfri så lenge du bruker glutenfrie havregryn, og vegansk/melkefri så lenge sjokoladen du bruker er det 🙂

Håpe dei frister♥

10 Kommentarer

J

Janne

26. januar 2022

Hvor lenge tror du de holder seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

27. januar 2022

Fleire veker 🙂

R

Renate

25. januar 2022

Kan ein bruke steele cut havregryn i staden for bokhvete?

Linda Stuhaug

26. januar 2022

Du må gjerne prøve. Eg har null erfaring med den uten å koke den 🙂

M

Maja

25. januar 2022

Mine ble helt utrolig klissete og vanskelig å jobbe med, til tross for at jeg tok i masse ekstra havremel. Vet du hvorfor? Brukte 50/50 lønnesirup og honning. Other than that, OH MY – så sjukt gode!!

Linda Stuhaug

25. januar 2022

Hm. Kan dere lønnesirupen, for den er ganske flytande. Kjekt dei smakte uansett då 😀 <3

M

Maja

25. januar 2022

Kanskje prøve med kun honning neste gang, da! For det blir definitivt en neste gang for å si det sånn 🤤

Linda Stuhaug

26. januar 2022

Så bra 😀

a

ap

12. april 2022

Hei, bokhvete er jo veldig harde. Må det disse kokes før?

Linda Stuhaug

12. april 2022

Nei, bokhvete og spira bokhvete er ikkje det samme. Du skal ikkje bruke vanlig bokhvete😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg