Linda Stuhaug

Havrebar med honning & kanel

Havrebar med honning & kanel
Det er lørdag!
Og det er ikkje så ofte eg titter innom her på lørdager, men idag hadde eg tid og lyst til det 🙂 Eg har nemlig en oppskrift på havrebar med honning & kanel som eg vil dele med dåkke – for den er perfekt som snacks, mellommåltid eller turkos for både store og små enten det er helg eller kvardag. Eg tenkte den passa ekstra godt å dele no som det går mot vinterferie for mange, kanskje du er ein av dei som er ute etter noko godt å ha med i sekken på skitur?
Uansett, til desse havrebarane trenger du kun 5 ingredienser: havregryn, honning, valgfritt nøttesmør, valgfrie nøtter og kanel. Eg har brukt peanøttsmør og peanøtter, men her kan du bruke akkurar det du har og liker heime. Er du ein av dei som har laga mandelsmøret mitt, så er det perfekt å bruke her 🙂
Barane får ein fast, småseig konsistens og blei veldig gode på smak. Her har eg altså brukt honning som søtning (etter forespørsel fra fleire) – men du kan sjølvsagt bruke anna flytande søtning om du heller ønsker det. Sukrinsirup, Fibersirup, Lønnesirup, kokossirup etc. er alternativ til honningen. Eg brukte fast honning, men du kan fint bruke flytande også 🙂
Du trenger, 12-14 store barer ♦ 150 valgfritt nøttesmør – eg brukte crunchy peanøttsmør ♦ 150 g honning – eller anna flytande søtning ♦ 150 g havregryn – evt. glutenfri om du må ha det ♦ 50 g valgfrie nøtter – eg brukte salte peanøtter ♦ 1 ts kanel
Slik gjer du: Ha nøttesmør og honning i en bolle. Varm opp i mikroen (eller i en kjele) så det smelter sammen…
Rør godt og tilsett resten av ingrediensane…
Bland sammen til en kompakt masse…
Trykk denne massen ned i en matboks med bakepapir. Bruk baksida av ei skei slik at du får trykt massen skikkelig ned i matboksen over heile overflata. Min boks var ca 20×15 cm.
Sett i kjøleskapet eller frysaren til massen har stivna. Det tok meg 2 timer i frysaren. Deretter er det berre å skjære opp i passelige biter og oppbevare i kjøleskapet i ein boks 🙂
Psst! Barane er mektige og kan med fordel lagast mindre, gjerne mindre biter som passer til en munnfull!
Superenkle å lage, gode på smak, og godt med energi og næring 🙂 Håper dei frister!

Det er lørdag!

Og det er ikkje så ofte eg titter innom her på lørdager, men idag hadde eg tid og lyst til det 🙂 Eg har nemlig en oppskrift på havrebar med honning & kanel som eg vil dele med dåkke – for den er perfekt som snacks, mellommåltid eller turkos for både store og små enten det er helg eller kvardag. Eg tenkte den passa ekstra godt å dele no som det går mot vinterferie for mange, kanskje du er ein av dei som er ute etter noko godt å ha med i sekken på skitur?

Uansett, til desse havrebarane trenger du kun 5 ingredienser: havregryn, honning, valgfritt nøttesmør, valgfrie nøtter og kanel. Eg har brukt peanøttsmør og peanøtter, men her kan du bruke akkurar det du har og liker heime. Er du ein av dei som har laga mandelsmøret mitt, så er det perfekt å bruke her 🙂

Barane får ein fast, småseig konsistens og blei veldig gode på smak. Her har eg altså brukt honning som søtning (etter forespørsel fra fleire) – men du kan sjølvsagt bruke anna flytande søtning om du heller ønsker det. Sukrinsirup, Fibersirup, Lønnesirup, kokossirup etc. er alternativ til honningen. Eg brukte fast honning, men du kan fint bruke flytande også 🙂

Du trenger, 12-14 store barer
♦ 150 valgfritt nøttesmør – eg brukte crunchy peanøttsmør
♦ 150 g honning – eller anna flytande søtning
♦ 150 g havregryn – evt. glutenfri om du må ha det
♦ 50 g valgfrie nøtter – eg brukte salte peanøtter
♦ 1 ts kanel

Slik gjer du:
Ha nøttesmør og honning i en bolle. Varm opp i mikroen (eller i en kjele) så det smelter sammen…

Rør godt og tilsett resten av ingrediensane…

Bland sammen til en kompakt masse…

Trykk denne massen ned i en matboks med bakepapir. Bruk baksida av ei skei slik at du får trykt massen skikkelig ned i matboksen over heile overflata. Min boks var ca 20×15 cm.

Sett i kjøleskapet eller frysaren til massen har stivna. Det tok meg 2 timer i frysaren. Deretter er det berre å skjære opp i passelige biter og oppbevare i kjøleskapet i ein boks 🙂

Psst! Barane er mektige og kan med fordel lagast mindre, gjerne mindre biter som passer til en munnfull!

Superenkle å lage, gode på smak, og godt med energi og næring 🙂 Håper dei frister!

10 Kommentarer

M

Marie

14. april 2021

Disse var skummelt gode! Bytte ut peanøtter med hakka mandler, tilsatte litt flaksalt og droppa kanel. Prøvde å rulle litt av massen til kuler og det funka også fint. Blir nok en ny batch av disse ganske snart! Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

15. april 2021

Fantastisk 😀 Kjekt dei smakte!!

M

Malene

1. april 2021

Disse ser spennende ut!

Linda Stuhaug

2. april 2021

Kjempegode!

H

Hanne

24. februar 2021

Hva slags type honning bruker du?

Linda Stuhaug

24. februar 2021

Lokalhonning 🙂

E

Elise

14. januar 2022

NAM! Disse var utrolig gode. De beste barene jeg har spist <3

Linda Stuhaug

14. januar 2022

Såå hyggelig å lese 😀

G

Gitte Eggen

23. februar 2022

Disse skal prøves. Lager de glutenfri, da jeg har gluten intoleranse.

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Så bra! Glutenfri havre gir akkurat det samme resultatet, så det er null problem😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg