Linda Stuhaug

15. desember 2014

Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn

Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn
Hallo i mandagen!
Håper helga deres har vert super, det har iallefall mi vert! Eit steg nærmare slutten på alle juleforberedelsane, no er det også begynt å snø – så håper det ligger til sjølve julafta 🙂
Idag tenkte eg å dele oppskrift på doble sjokoladeflarn som er ei typisk julekake i vårt hus. Eg synes det er så godt med sprø havreflarn og eit godt sjokoladelag innimellom, så eg har laga en sunnere versjon!
Desse er uten sukker og gluten, i tillegg kan dei fint lages uten melk –
Havreflarn, ca. 10-12 store 60 g ekte smør, evt. melkefri margarin 80 g lettkokte havregryn, evt. glutenfri 1 egg 50 g sukrin gold 50 g sukrinmelis 1 ts bakepulver 1 liten ss fiberfin, evt. valgfri tørrvare
Smelt smør og vend inn havregryn, fiberfin bakepulver. Visp egget lett sammen med sukrin gold og sukrnmelis, før du blander alt sammen.
Sett deigen med ei teskei på langpanne dekka med bakepapir, trykk dei litt flatere med baksida av skeia. Ha god avstand mellom kakene, dei flyter ut under steikinga.
Steik på 200 grader, midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til dei er gylne og lysebrune rundt kanten.
La kakene stå litt å avkjøle seg på langpanna før du flytter dei over på rist og avkjøler heilt.
Tips: steik ei prøvekake for å sjå kor lenge dei må stå i ovnen, og om dei flyter ut og blir flate under steiking. Tilsett bittelitt valgfri væske om dei ikkje flyter heilt ut.
Havreflarn kan spises kun som havreflarn, eller man kan smelte sjokolade på den glatte sida og spise som enkle sjokoladeflarn.
Eg har laga begge desse to, men også doble sjokoladeflarn der eg smelta sukkerfri, mørk sjokolade og hadde over eine havreflarnen før eg hadde over glattsida på en anna flarn. Lat dei stå kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.
Du kan bruke både lys og mørk sjokolade, og evt. melkefri om det trengst.
Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn kan gjerne oppbevares i kjøleskap i en kakeboks.
Du kan med fordel lage mindre havreflarn, mine var ganske store og relativt mektige når man spiste dei som doble sjokoladeflarn 🙂

Hallo i mandagen!

Håper helga deres har vert super, det har iallefall mi vert! Eit steg nærmare slutten på alle juleforberedelsane, no er det også begynt å snø – så håper det ligger til sjølve julafta 🙂

Idag tenkte eg å dele oppskrift på doble sjokoladeflarn som er ei typisk julekake i vårt hus. Eg synes det er så godt med sprø havreflarn og eit godt sjokoladelag innimellom, så eg har laga en sunnere versjon!

Desse er uten sukker og gluten, i tillegg kan dei fint lages uten melk –

Havreflarn, ca. 10-12 store
60 g ekte smør, evt. melkefri margarin
80 g lettkokte havregryn, evt. glutenfri
1 egg
50 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberfin, evt. valgfri tørrvare

Smelt smør og vend inn havregryn, fiberfin bakepulver. Visp egget lett sammen med sukrin gold og sukrnmelis, før du blander alt sammen.

Sett deigen med ei teskei på langpanne dekka med bakepapir, trykk dei litt flatere med baksida av skeia. Ha god avstand mellom kakene, dei flyter ut under steikinga.

Steik på 200 grader, midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til dei er gylne og lysebrune rundt kanten.

La kakene stå litt å avkjøle seg på langpanna før du flytter dei over på rist og avkjøler heilt.

Tips: steik ei prøvekake for å sjå kor lenge dei må stå i ovnen, og om dei flyter ut og blir flate under steiking. Tilsett bittelitt valgfri væske om dei ikkje flyter heilt ut.

Havreflarn kan spises kun som havreflarn, eller man kan smelte sjokolade på den glatte sida og spise som enkle sjokoladeflarn.

Eg har laga begge desse to, men også doble sjokoladeflarn der eg smelta sukkerfri, mørk sjokolade og hadde over eine havreflarnen før eg hadde over glattsida på en anna flarn. Lat dei stå kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.

Du kan bruke både lys og mørk sjokolade, og evt. melkefri om det trengst.

Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn kan gjerne oppbevares i kjøleskap i en kakeboks.

Du kan med fordel lage mindre havreflarn, mine var ganske store og relativt mektige når man spiste dei som doble sjokoladeflarn 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg