Linda Stuhaug

Havrekjeks med eple og kanel

Havrekjeks med eple og kanel
Innlegget inneholder annonselenker
Hei og god onsdag!
Eg rekner med tilgangen til norske epler fortsatt er stor hos mange? Eg håper det, for eg har fortsatt oppskrifter å dele! Idag havrekjeks med eple og kanel, uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri. Rask og enkel oppskrift for store som små, som kan lages uten helsekostprodukt.
Lett sprø med mjuk, saftig kjerne. Skikkelig smakfulle og gode!
Havrekjeks med kanel og eple 2,5 dl lettkokte havregryn* 3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…) 1,5 ts kanel 2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes eller bruk frø fra vaniljestang, eventuelt vaniljepulver/vaniljesukker 4 ss flytande honning eller fibersirup gold* 1 egg 2 ss smør, smelta* 1 eple, grovt revet
Slik gjer du: Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet eple, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Pass på å ikkje steike dei for lenge, da blir dei fort tørre!
Tips og alternativer* – bruk glutenfri havregryn og gutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks. – bytt smør med melkefri margarin eller kokosfett for melkefritt resultat. – honning/fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks sukrin gold eller sukrin+.
Desse er supre som tursnacks, mellommåltid, til kaffien eller kos 🙂 Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god onsdag!

Eg rekner med tilgangen til norske epler fortsatt er stor hos mange? Eg håper det, for eg har fortsatt oppskrifter å dele! Idag havrekjeks med eple og kanel, uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri. Rask og enkel oppskrift for store som små, som kan lages uten helsekostprodukt.

Lett sprø med mjuk, saftig kjerne. Skikkelig smakfulle og gode!

Havrekjeks med kanel og eple
2,5 dl lettkokte havregryn*
3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…)
1,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes eller bruk frø fra vaniljestang, eventuelt vaniljepulver/vaniljesukker
4 ss flytande honning eller fibersirup gold*
1 egg
2 ss smør, smelta*
1 eple, grovt revet

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet eple, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Pass på å ikkje steike dei for lenge, da blir dei fort tørre!


Tips og alternativer*
– bruk glutenfri havregryn og gutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks.
– bytt smør med melkefri margarin eller kokosfett for melkefritt resultat.
– honning/ fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks sukrin gold eller sukrin+.

Desse er supre som tursnacks, mellommåltid, til kaffien eller kos 🙂

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Annonse

8 Kommentarer

B

B

5. september 2022

Går der an å bruke eplemos? Hvis ja,- hvor mye da? 1 dl? Eller mindre?

Linda Stuhaug

6. september 2022

Nja, det er mulig, men det er jo ein heilt Anna konsistens. Så då må du berre prøve deg fram, eg har ikkje noke konkret mål dessverre☺️

I

Irene

26. november 2019

Kan disse fryses? Smaker de søtt selvom de itte har sukker i seg?

Linda Stuhaug

27. november 2019

Ja, kjeksa smaker søtt. Men dei er ikkje oversøte, det er ikkje meininga 🙂 Eg har ikkje prøvd å fryse dei, men det går sikkert fint.

M

Marit

3. april 2018

Dei var faktisk kjempegode

Linda Stuhaug

4. april 2018

Så bra, Marit 🙂

H

Henriette

2. november 2020

Steker du dem på varmluft eller over og undervarme? 🙂

Linda Stuhaug

3. november 2020

Over-undervarme 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg