Linda Stuhaug

Annonse

12. april 2023

Havremelsgraut - en nydelig vri på havregrauten!

Havremelsgraut - en nydelig vri på havregrauten!
Har du prøvd HAVREMELSGRAUT før? Eller fløyelsmjuk havregraut som eg kalte oppskrifta i 2014 på bloggen? Dette er ein gammal favoritt hos både meg og dåkke som eg gjerne vil sette lys på igjen!
Prinsippet er så enkelt: du bruker havremel istedenfor havregryn! Konsistensen blir då heilt klumpfri og mjuk, men næringsinnholdet er heilt det samme! Havremel kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn i en blender😊
Du trenger, 1 porsjon: 1 dl havremel 4 dl valgfri melk 1/3 ts salt Slik gjer du: Kok opp under omrøring, la det småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Topp med akkurat det du liker best! For min del er det ingenting anna enn smør, sukrin+ og kanel som er tingen på havregraut, men bruk gjerne frukt, bær, nøttesmør eller det du foretrekker!
Prøv du og! Og sei gjerne kva du synes♥︎

Har du prøvd HAVREMELSGRAUT før? Eller fløyelsmjuk havregraut som eg kalte oppskrifta i 2014 på bloggen? Dette er ein gammal favoritt hos både meg og dåkke som eg gjerne vil sette lys på igjen!

Prinsippet er så enkelt: du bruker havremel istedenfor havregryn! Konsistensen blir då heilt klumpfri og mjuk, men næringsinnholdet er heilt det samme! Havremel kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn i en blender😊

Du trenger, 1 porsjon:
1 dl havremel
4 dl valgfri melk
1/3 ts salt

Slik gjer du:
Kok opp under omrøring, la det småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Topp med akkurat det du liker best!

For min del er det ingenting anna enn smør, sukrin+ og kanel som er tingen på havregraut, men bruk gjerne frukt, bær, nøttesmør eller det du foretrekker!

Prøv du og! Og sei gjerne kva du synes♥︎

Annonse

31 Kommentarer

M

Monica

6. januar 2025

Anbefaler å prøve med vaniljemelk (tine) istedet for vanlig melk, awesome😍 jeg bruker ikke søtning på da, trenger ikke. Kanel, eplebiter og kuttede mandler😉

L

Linda Stuhaug

6. januar 2025

Nam😊

H

Hildegunn

16. januar 2025

Er ikke spesielt glad i grøt så var spent, men med sukker, kanel og litt smør ble denne grøten fantastisk god! Takk :)

L

Linda Stuhaug

16. januar 2025

ikkje sant! Kjekt den smakte🤩

L

Linda

1. mai 2023

Denne var kjempegod nydelig 1.mai frokost

L

Linda Stuhaug

2. mai 2023

Fantastisk😃

I

Ida

12. april 2023

Jeg har prøvd å lage dette i samme størrelsesforhold som når jeg bruker havregryn (2dl gryn : 3dl melk), men da syns jeg den smaker «vondt»/helt annerledes #ikkegod ; tips?

L

Linda Stuhaug

12. april 2023

Ja, bruk denne oppskrifta :)

H

Hege

5. mars 2025

Så en lignende oppskrift i boka di.Har laget den massssse de siste ukene. Kan denne oppskriften også lages i stor variant og oppbevares i kjøleskapet? #barseltid ;)

L

Linda Stuhaug

7. mars 2025

Ja, der rekner eg med😍

I

Inger

8. oktober 2023

Er dette dem samme som den det du jar med 1 egg?

L

Linda Stuhaug

10. oktober 2023

Det er samme type oppskrift ja☺️

S

Silje

7. mai 2023

Kan man lage den å ta med i matboks til senere? (har mulighet til å varme opp i mikro om det hjelper..)

L

Linda Stuhaug

8. mai 2023

Absolutt😃

S

Svein Erik

3. februar 2024

Denne var riktig god og en enorm suksess her hjemme. Ha spist tradisjonell havregrynsgrøt i mange år…men nå blir det denne. Bruker blender til å lage havremel.

L

Linda Stuhaug

4. februar 2024

Så kjekt å lese, Svein Erik🤩

G

Grethe

8. januar 2025

Laga til lunsj i dag, helt nydelig.

L

Linda Stuhaug

8. januar 2025

Så hyggelig!

E

Eli

12. april 2023

Hva er havrenel er det samme som havergryn ?

L

Linda Stuhaug

12. april 2023

Du kan lage sjølv av havregryn eller kjøpe ferdig :)

A

Anne Marit

16. april 2023

Havremel er malt havregryn.

W

Wenche

10. oktober 2023

den blir frokost i morgen ,takk for oppskrift

L

Linda Stuhaug

10. oktober 2023

Håper den smaker!

W

Wilde

8. oktober 2023

Takk for tipset, dette har blitt en stor favoritt og fast lunsj på hjemmekontorfredager! :-)

L

Linda Stuhaug

10. oktober 2023

Så kjekt å lese🤩

H

Helena

18. april 2023

Denne er kjempegod, anbefaler den med blåbær. Tror det er viktig å koke en stund for å få bort melsmaken.

L

Linda Stuhaug

20. april 2023

Det er nok supergodt med blåbær🤩

H

Hilde

13. mars 2024

OMG😋😋😋 denne var vanvittig god 🥰 lagde havremel selv i blender og brukte mandelmelk 🥰👏🏻

L

Linda Stuhaug

14. mars 2024

Så kjekt den smakte 🥰👏🏻

C

Connie

20. januar 2025

Jeg er veldig glad i grøt,også havregrøt.men denne oppskriften med havre mel,var bare så nydelig god😌😋tusen takk.

L

Linda Stuhaug

20. januar 2025

Så hyggelig🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine