Linda Stuhaug

16. november 2013

Heimelaga knekkebrød – oppskrift & påleggsvariasjoner

Heimelaga knekkebrød – oppskrift & påleggsvariasjoner
God Lørdag 🙂 Heimelaga knekkebrød er noke av det eg savner aller mest heimefra. Det er virkelig en favoritt, og det passer til alt slags pålegg – både som frukost, lunsj, middag, kvelds eller som ett enkelt mellommåltid. Det er veldig enkelt å lage, og det som tar mesteparten av tida er steikinga. Har hørt og lest at været heime (spesielt på vestlandet) er relativt dårlig, så kanskje du skal ha en bakedag? Kva med å lage opp heimelaga knekkebrød? Dei er sprø, sunne, fulle av sunt fett og grove karbohydrat, og det metter godt. Nedenfor har eg samla noken av mine knekkebrød- måltid, kanskje du blir inspirert til en ny påleggsvariasjon?
Du kan bruke alt slags frø, kjerner, nøtter, meltyper etter kva du liker, har tilgjengelig og ønsker å bruke. Nedenfor er min favorittoppskrift, som går igjen og igjen – så lenge du bruker samme mengde går det fint å bytte ingredienser!
Lettere jarlsberg & avokado ~ brie ost, yaconsirup og valnøtter ?
Du trenger 2 dl sammalt rug, grov 3 dl havregryn, lettkokt 2 dl grovthakkede mandler 1 dl kruskakli 1,5 dl sesamfrø 1,5 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Valmuefrø 1 ts salt 2 ss sukrin/ annen søtning 7 dl vann
Framgangsmetode Bland sammen alle ingrediensane til ein tjukk røre, og la den svelle i 10 minutter. Tilsett litt meir tørrvare om røre skiller ut væske – for det burde den ikkje gjere. Dekk to langpanner med bakepapir, del røra i to, og bruk ein sleikepott for å få det jevnt og tynt. Steik begge bretta sammen på varmluft 170 grader (eit brett oppe, eit brett nede). Etter ti minutt tar du bretta ut av ovnen, bruker ein pizzaskjærar til å få passelig størrelser. Sett deretter bretta inn igjen i ovnen i 25-35 minutter. La bretta bytte plass underveis, og følg med så dei ikkje brenner seg. Når dei ser ferdige ut, slår du av ovnen og lar dei stå i ettervarmen noken timer/natta over – då garanterer eg at dei blir sprø!
Egg & kaviar ~ røykt laks, avokado og rødløk ?
Egg ~ banan & majones ? Ja, sistnevnte høres sært ut – men PRØV! Det er sååå godt!
Ost & grønt ~ skinke, avokado & cottage cheese ?
Letter jarlsberg, grønt & granateple ?
Brunost & sylte ~ lettere jarlsberg og grønt ?
Herlighet så eg savner frukostene mine heime! Det var nesten pining (haha) for meg å lage dette innlegget – det seier kanskje litt kor glad eg er i desse heimelaga knekkebrøda. For å ikkje snakke om savnet etter brunost, norsk cottage cheese, egg&kaviar, majones, røkt laks, god kaffi, tallerkane & skålene mine (jædda matnerd) – merker det blir godt å komme heim igjen snart, kun 1 mnd igjen før eg lander på norsk jord til juletider ?
Kva går Lørdagen din til? Har du laga heimelaga knekkebrød før?

God Lørdag 🙂
Heimelaga knekkebrød er noke av det eg savner aller mest heimefra. Det er virkelig en favoritt, og det passer til alt slags pålegg – både som frukost, lunsj, middag, kvelds eller som ett enkelt mellommåltid. Det er veldig enkelt å lage, og det som tar mesteparten av tida er steikinga. Har hørt og lest at været heime (spesielt på vestlandet) er relativt dårlig, så kanskje du skal ha en bakedag? Kva med å lage opp heimelaga knekkebrød? Dei er sprø, sunne, fulle av sunt fett og grove karbohydrat, og det metter godt. Nedenfor har eg samla noken av mine knekkebrød- måltid, kanskje du blir inspirert til en ny påleggsvariasjon?

Du kan bruke alt slags frø, kjerner, nøtter, meltyper etter kva du liker, har tilgjengelig og ønsker å bruke. Nedenfor er min favorittoppskrift, som går igjen og igjen – så lenge du bruker samme mengde går det fint å bytte ingredienser!


Lettere jarlsberg & avokado ~ brie ost, yaconsirup og valnøtter ?

Du trenger
2 dl sammalt rug, grov
3 dl havregryn, lettkokt
2 dl grovthakkede mandler
1 dl kruskakli
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Valmuefrø
1 ts salt
2 ss sukrin/ annen søtning
7 dl vann

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensane til ein tjukk røre, og la den svelle i 10 minutter. Tilsett litt meir tørrvare om røre skiller ut væske – for det burde den ikkje gjere. Dekk to langpanner med bakepapir, del røra i to, og bruk ein sleikepott for å få det jevnt og tynt. Steik begge bretta sammen på varmluft 170 grader (eit brett oppe, eit brett nede). Etter ti minutt tar du bretta ut av ovnen, bruker ein pizzaskjærar til å få passelig størrelser. Sett deretter bretta inn igjen i ovnen i 25-35 minutter. La bretta bytte plass underveis, og følg med så dei ikkje brenner seg. Når dei ser ferdige ut, slår du av ovnen og lar dei stå i ettervarmen noken timer/natta over – då garanterer eg at dei blir sprø!


Egg & kaviar ~ røykt laks, avokado og rødløk ?


Egg ~ banan & majones ? Ja, sistnevnte høres sært ut – men PRØV! Det er sååå godt!


Ost & grønt ~ skinke, avokado & cottage cheese ?


Letter jarlsberg, grønt & granateple ?


Brunost & sylte ~ lettere jarlsberg og grønt ?

Herlighet så eg savner frukostene mine heime! Det var nesten pining (haha) for meg å lage dette innlegget – det seier kanskje litt kor glad eg er i desse heimelaga knekkebrøda. For å ikkje snakke om savnet etter brunost, norsk cottage cheese, egg&kaviar, majones, røkt laks, god kaffi, tallerkane & skålene mine (jædda matnerd) – merker det blir godt å komme heim igjen snart, kun 1 mnd igjen før eg lander på norsk jord til juletider ?

Kva går Lørdagen din til?
Har du laga heimelaga knekkebrød før?

2 Kommentarer

I

Ingvil

19. april 2020

Dette skal jeg lage imorgen, hørtes veldig godt ut. Ca. hvor mye valmuefrø bruker du?

Linda Stuhaug

20. april 2020

Valmuefrøa dryssa eg nok berre lett på toppen før steiking 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg