Linda Stuhaug

Annonse

23. juni 2015

Heimelaga musli

Heimelaga musli
Den beste muslien lagar du sjølv!
Eg har en favorittoppskrift eg berre må dele igjen – kanskje noken av dere hugser karamell granola? Denne oppskrifta har falt i smak hos veldig mange, tilbakemeldingane har våre så mange og gode. Søt & salt, masse smak og god crunch!
Det blir varmere dager og kostholdet blir endra. For meg frister det iallefall meir med kald mat, frukt, bær, yoghurt og slike lette måltider til frukost og lunsj. Da er musli midt i blinken å ha i kjøkkenskapet! Uten tilsatt sukker, gluten og melk –
Innlegget inneholder annonselenker.
Musli med smak av kanel og karamell 150 g (glutenfri) havregryn 70 g hakkede nøtter 70 g solsikkekjerner 30 g sukrin gold 35 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning 30 g ekte smør eller cocosa 1 ts kanel
Bland sammen dei tørre ingrediensene. Smelt cocosa og yaconsirup og vend godt inn i blandinga. Ser det litt tørt ut justerer du med 2-3 ss vatn. Fordel muslien over en langpanne med bakepapir og steik midt i ovnen på 130 grader. Steiketida vil variere, men vil cirka vere 25-35 minutter, til muslien har fått en god og gyllen farge. Rør underveis for eit jevnt resultat. Avkjøl og oppbevar i glasskrukke i romtemperatur.
Like godt er det med ei skei rett i munnen som snacks, eller server med melk, yoghurt, kokosmelk, friske bær, frukt og lignande. Muslien er litt søt så det passer fint med usøtet, nøytral yoghurt eller en frisk variant, kokosmelk med pressa limesaft er en favoritt hos meg.
Muslien står seg i måneder, så lag gjerne dobbel porsjon og steik i to omganger. Så godt!

Den beste muslien lagar du sjølv!

Eg har en favorittoppskrift eg berre må dele igjen – kanskje noken av dere hugser karamell granola? Denne oppskrifta har falt i smak hos veldig mange, tilbakemeldingane har våre så mange og gode. Søt & salt, masse smak og god crunch!

Det blir varmere dager og kostholdet blir endra. For meg frister det iallefall meir med kald mat, frukt, bær, yoghurt og slike lette måltider til frukost og lunsj. Da er musli midt i blinken å ha i kjøkkenskapet! Uten tilsatt sukker, gluten og melk –


Innlegget inneholder annonselenker.

Musli med smak av kanel og karamell
150 g (glutenfri) havregryn
70 g hakkede nøtter
70 g solsikkekjerner
30 g sukrin gold
35 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning
30 g ekte smør eller cocosa
1 ts kanel

Bland sammen dei tørre ingrediensene. Smelt cocosa og yaconsirup og vend godt inn i blandinga. Ser det litt tørt ut justerer du med 2-3 ss vatn. Fordel muslien over en langpanne med bakepapir og steik midt i ovnen på 130 grader. Steiketida vil variere, men vil cirka vere 25-35 minutter, til muslien har fått en god og gyllen farge. Rør underveis for eit jevnt resultat. Avkjøl og oppbevar i glasskrukke i romtemperatur.

Like godt er det med ei skei rett i munnen som snacks, eller server med melk, yoghurt, kokosmelk, friske bær, frukt og lignande. Muslien er litt søt så det passer fint med usøtet, nøytral yoghurt eller en frisk variant, kokosmelk med pressa limesaft er en favoritt hos meg.

Muslien står seg i måneder, så lag gjerne dobbel porsjon og steik i to omganger. Så godt!

Annonse

2 Kommentarer

R

Ragnhild

10. april 2019

Hva ville du byttet nøtter med ved allergi?

Linda Stuhaug

11. april 2019

Ulike typer kjerner 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg