Linda Stuhaug

Annonse

Heimelaga, nydelig sjokoladepålegg

Heimelaga, nydelig sjokoladepålegg
Oh la laaa! Vi snakka heimelaga, nydelig sjokoladepålegg her altså!!😍 Heilt perfekt som pålegg eller topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, yoghurtblandinger m.m♥︎ Dette mååå du berre prøve!
Å lage heimelaga sjokoladepålegg er samme konsept som å lage nøttesmør, og hovedingrediensen er nøtter. Eg synes det blir best å kombinere hasselnøtter med mandler eller cashew, men dette kan du justere og bestemme sjølv😊
Til eit glass: 200 g hasselnøtter 200 g mandler eller cashewnøtter 3-5 ss sukrin gold (evt anna valgfri, tørr søtning. Ikkje flytande) 3-5 ss kakao 1 ts maldonsalt
Framgangsmåte: 1. Rist nøttene på 200 grader, over-undervarme i 5-10 minutt. Avkjøl og ta gjerne av skallet på hasselnøttene. Det gjer du ved å ha nøttene inn i eit klede eller pose og riste/gni godt.
2. Ha nøttene i ein kraftig foodprosessor eller blender. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis.
3. Tilsett sukrin gold, kakao og salt, miks det godt inn. Start med 3 ss og smak til. Hell så sjokoladepålegget over i eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet♥︎
😊PS/TIPS! Kor flytande og «smooth» sjokoladepålegget blir, og kor lang tid det tar å lage er avhengig av kor god maskin du har - både motor og kor skarpe knivane er. Eg bruker noken få minutt, men det kan ta opp til 30 minutt og. Pass evt på at maskin ikkje går seg varm! Visst du vil ha det heilt flytande som mitt så må du rett og slett kjøre det i maskina til det nettopp blir flytande. Ellers stopper du berre maskina når du har den konsistensen du vil ha
Håpe det frister♥︎

Oh la laaa! Vi snakka heimelaga, nydelig sjokoladepålegg her altså!!😍 Heilt perfekt som pålegg eller topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, yoghurtblandinger m.m♥︎ Dette mååå du berre prøve!

Å lage heimelaga sjokoladepålegg er samme konsept som å lage nøttesmør, og hovedingrediensen er nøtter. Eg synes det blir best å kombinere hasselnøtter med mandler eller cashew, men dette kan du justere og bestemme sjølv😊

Til eit glass:
200 g hasselnøtter
200 g mandler eller cashewnøtter
3-5 ss sukrin gold (evt anna valgfri, tørr søtning. Ikkje flytande)
3-5 ss kakao
1 ts maldonsalt

Framgangsmåte:
1. Rist nøttene på 200 grader, over-undervarme i 5-10 minutt. Avkjøl og ta gjerne av skallet på hasselnøttene. Det gjer du ved å ha nøttene inn i eit klede eller pose og riste/gni godt.

2. Ha nøttene i ein kraftig foodprosessor eller blender. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis.

3. Tilsett sukrin gold, kakao og salt, miks det godt inn. Start med 3 ss og smak til. Hell så sjokoladepålegget over i eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet♥︎

😊PS/TIPS! Kor flytande og «smooth» sjokoladepålegget blir, og kor lang tid det tar å lage er avhengig av kor god maskin du har - både motor og kor skarpe knivane er. Eg bruker noken få minutt, men det kan ta opp til 30 minutt og. Pass evt på at maskin ikkje går seg varm! Visst du vil ha det heilt flytande som mitt så må du rett og slett kjøre det i maskina til det nettopp blir flytande. Ellers stopper du berre maskina når du har den konsistensen du vil ha

Håpe det frister♥︎

Annonse

42 Kommentarer

S

Stine

6. mai 2023

Hei! Kan sukrin gold byttes ut med kokosblomstsukker? 😊

Linda Stuhaug

6. mai 2023

Ja😊

R

Rakel

1. november 2022

Hei :) Jeg hadde dilla på mandelsmør tidligere, men kjørte foodprosessoren så varm at den ble ødelagt og deretter gjorde jeg det samme med blenderen (som var veldig kraftig og var ment til å kutte harde rå grønnsaker, osv.) Så før jeg investerer i nytt utstyr: Hva vil du anbefale av foodprosessor / blender som takler masseproduksjon av nøttesmør og daddelkuler etc?

Linda Stuhaug

2. november 2022

Eg bruker vitamin a2300i til nøttesmør og det tar berre noken få minutt😁

R

Rakel

11. november 2022

Tusen takk 😍 Vet hva som skal settes øverst på årets ønskeliste ☺️🤶🏼

Linda Stuhaug

11. november 2022

Så bra🤩

H

Halldis

3. april 2022

Kan du presisere i oppskriften at man ikke kan bruke sukrin sirup gold.? Har fått en mislykket brun fast masse ..

Linda Stuhaug

5. april 2022

Ja :)

A

Anne-Kari

26. juni 2022

Hei😄 Hvilken kakao bruker du?

Linda Stuhaug

26. juni 2022

Hei! Vanlig bakekakao :)

R

Rannveig Nesse

28. juni 2022

Prøvde denne i dag. Nøttene ble flytende, men straks jeg blandet i Sukrin gold og kakao ble det til en fast masse :( Hvordan fikk du den så flytende? Har prøvd å blende til ingen nytte.

S

Stine

8. mai 2023

Samme skjedde med min! Fikk den aldri blaut igjen etter å ha blanda i resten..

Linda Stuhaug

28. juni 2022

Å? Så rart. Aner ikkje kva som har skjedd, det har aldri skjedd med meg før - og eg har heller aldri fått tilbakemelding på det av andre….

Linda Stuhaug

30. juni 2022

Med mindre du brukte flytande søtning, men det såg ikkje sånn ut ut fra det du skreiv :)

M

Mariia

22. juni 2022

Veldig god! Men hvorfor ikke flytende søting?

Linda Stuhaug

22. juni 2022

Fordi nøttesmør har en tendens til å klumpe seg/bli en uhåndterlig, tjukk masse i møte med flytande søtning... :)

S

Silje

31. mars 2022

Dette må prøves. Er det bare nøttene som skal ristes- ikke mandler hvis man bruker det?

Linda Stuhaug

31. mars 2022

Alt skal ristast☺️

A

Anita

17. juli 2022

Prøvde denne i dag, men det falt ikke i smak, dessverre. Fikk grei konsistens, men minner liksom lite om sjokoladepålegg. Brukte hasselnøtter og mandler. Noen som har erfaring med bruke bare cashewnøtter?

Linda Stuhaug

23. juli 2022

Visst ein er innstilt på at dette er nugatti, så skjønner eg at det ikkje faller i smak😅 Det er eit sjokoladepålegg, men det er ikkje som dei man får på butikken. Det er heller ikkje meininga :)

B

Britte

13. desember 2023

Fantastisk godt🤩 Er det noen andre blendere/maskiner som kan funke for å lage dette? Synes Vitamix blir litt dyr😅

Linda Stuhaug

13. desember 2023

Eg har ikkje noken andre tips dessverre, eg har brukt vitamix i maaange år🥰

G

Grete

5. april 2022

Hei :) Kor kraftig foodprocessor blender tenkjer du ein må ha? Har prøvd begge deler, men det funka dårleg.

Linda Stuhaug

5. april 2022

Hei! Du må ikkje nødvendigvis ha en veldig sterk ein. Det tar berre lengre tid om den ikkje er så kraftig :)

J

Jorunn

29. juli 2022

Har lagd dette i min Vitamix. Tok berre nokon få minutt :) Vart veldig godt som topping på bananmuffinsen!

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Så bra😍

H

Heidi Opsahl

19. juni 2022

Endelig fikk jeg kjøpt samme blender og gledet meg til å lage sjokoladepålegg, men det ble aldri flytende. Gav opp etter 20 minutter. Har lest at den skal lage nøttesmør på 2 minutter. Litt skuffet.. hvor lang tid bruker du på å få det flytende?

Linda Stuhaug

20. juni 2022

2-3 minutt så er mitt flytande😊 kva blender har du kjøpt?

H

Heidi

20. juni 2022

A 2300i

Linda Stuhaug

21. juni 2022

Då må det vere noke feil med blenderen😅 Eller at du ikkje bruker nok nøtter så knivene har nok å jobbe med!

M

Marianne Emblem Kalleberg

31. oktober 2022

Det nøttepålegget er blitt vår 'godis'! Vi måå ha hver vår t-skje og maule fra glasset om kveldene🤦‍♀️🤣

Linda Stuhaug

1. november 2022

Haha så deilig🤩

H

Hildegunn

10. juni 2022

Denne vart SÅ god! Følgte oppskrifta også gjorde seg nesten sjølv!😉

Linda Stuhaug

11. juni 2022

Herlig🤩

L

Lene

8. juni 2022

Skal nøttene ristes med skallet på? Både hasselnøtter og mandler ? Eller kan man riste begge deler uten skall!

Linda Stuhaug

9. juni 2022

Skal ristas med skall :)

A

Astrid S V

13. februar 2023

Har laget sjokoladepålegget i dag. Ble veldig bra, også uten søtning. Med banan, epler eller bær på blir det søtt nok. Hadde d på chiafrø-pannekaker, passet godt til.

Linda Stuhaug

13. februar 2023

Så kjekt det smakte🤩

B

Britt Irene Vårvik

7. september 2022

Har prøvd en annen oppskrift på sjokoladepålegg tidligere, som ikke ble bra - så var spent på denne. Dette ble heeelt nydelig! Jeg brukte mer cashewnøtter enn hasselnøtter, max mengde sukrin gold og minimum mengdeav kakao - syns det ble perfekt! Smooth og mild, uten altfor sterk hasselnøttsmak. Veeeldig god på smoothiebowls sammen med skivede, brente mandler! (Den oppskriften din er også helt magisk god - og så lettvint!)

Linda Stuhaug

11. september 2022

Såå kjekt at oppskrifta smakte Britt Irene🤩 Enig, dei brente mandlane er nydelige og!

J

Julia Vangsnes

21. oktober 2023

Hei Linda! Hvis man er allergisk mot hasselnøtter, kan man bytte ut tilsvarende mengde med cashew/mandel eller f.eks. pekan, eller mister det helt smaken da? 🥹

Linda Stuhaug

22. oktober 2023

Neida, det skal gå fint det😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg