Linda Stuhaug

Annonse

20. januar 2017

Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak

Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak
Hei, og god fredag alle sammen!
Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?
Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂
Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:
Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner 1,5 dl melk* 150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam* 2 ss kakao 1 ss sukrin+* 1 ss sukrin gold* 1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater* Slik gjer du: 1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.
2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.
3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.
4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!
Tips og alternativer*
– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.
– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.
Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!
Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!
Gog helg alle sammen <3
*

Hei, og god fredag alle sammen!

Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?

Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂

Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:

Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
2 ss kakao
1 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*

Slik gjer du:
1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.

2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.

3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.

4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!

Tips og alternativer*

– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!

– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.

– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.

Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!

Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!

Gog helg alle sammen <3

*

Annonse

14 Kommentarer

L

Lise

28. februar 2019

Skal melkeblandingen koke?

Linda Stuhaug

28. februar 2019

Nei.

S

Suzan

25. juni 2019

Hei Linda! Vil bare begynne med si at alle dine oppskrifter ser svært fristende ut, dessverre er jeg ikke noe flink på kjøkkenet! Jeg var så sulten da jeg skulle prøve oppskriften at jeg gikk utifra helt annen fremgangsmåte, fra tidligere da jeg prøvde protein pudding med cottage cheese og avokado engang. Uten å tenkte meg over blandet jeg alt sammen i en fei på mixeren, så den ble ganske så flytende, da slang jeg oppi en banan og etterhvert ble konsistensen bedre og bedre og smakte nydelig! 😀 😀 😀

Linda Stuhaug

25. juni 2019

Heisann Suzan 😀 Takk for hyggelige ord, kjekt å lese at du synes oppskriftene mine ser fristande ut <3 Er ikkje alltid man trenger å følge en oppskrift/framgangsmetode til punkt og prikke, å bruke en oppskrift som inspirasjon er ofte vel så bra! Det høyres ut som du fikk eit godt resultat til slutt, og det er det viktigaste. Det høyrtes vertfall veldig godt ut 😀

l

lise

6. mai 2018

Hva om man har lyst å booste med litt mer protein,kan man bruke egg i denne ?har du prøvd?

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Nei, det har eg ikkje prøvd 🙂

C

Cathrine

25. februar 2018

Hvordan vil oppskriften være hvis man vil ha caramel?

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Veit ikkje, har ikkje laga det 😉

a

anne

11. august 2022

Heisann, takker for mange fine oppskrifter:D Vet du om man kan erstatte yoghurt/ kvarg/ kesam med skyr? Vil det smake en blanding av sjokolade og skyren man bruker? F.eks. en det jo en skyr med kaffesmak. (smaksmessig passer jo kaffe og sjokolade veldig godt sammen)

Linda Stuhaug

12. august 2022

Skyr er jo ekstremt magert, men det er berre å prøve! Smaken avgjer nok litt av smaken på ferdig resultat ja :D

L

Lisbeth

30. mars 2020

Dette var helt nydelig!! Tilbakemelding fra gjengen hjemme var at det var den beste sjokoladepudding de noen gang hadde spist:)

Linda Stuhaug

31. mars 2020

Fantastisk 😀

U

Ulrika

29. juli 2018

Tusen tack för oppskrift, denne ska testes ut, må bara inom butikken först. Har du testet den med mandelmelk? Regnet du ut hvor Mange gram protein det ble per porsjon?

Linda Stuhaug

30. juli 2018

Eg har ikkje prøvd mandelmelk, men det fungerer nok fint det også 🙂 Antall gram protein vil variere mykje etter kva type yoghurt/kvarg el. ein bruker.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg