Linda Stuhaug

Annonse

20. januar 2017

Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak

Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak
Hei, og god fredag alle sammen!
Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?
Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂
Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:
Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner 1,5 dl melk* 150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam* 2 ss kakao 1 ss sukrin+* 1 ss sukrin gold* 1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater* Slik gjer du: 1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.
2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.
3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.
4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!
Tips og alternativer*
– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.
– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.
Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!
Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!
Gog helg alle sammen <3
*

Hei, og god fredag alle sammen!

Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?

Sanity Image

Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂

Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:

Sanity Image

Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
2 ss kakao
1 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*

Slik gjer du:
1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.

2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.

3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.

4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!

Sanity Image

Tips og alternativer*

– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!

– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.

– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.

Sanity Image

Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!

Sanity Image

Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!

Gog helg alle sammen <3

*

Annonse