Linda Stuhaug

22. februar 2017

Heimelaga proteinpudding med vaniljesmak

Heimelaga proteinpudding med vaniljesmak
Hei godtfolk!
For en måneds tid sida delte eg oppskrift på proteinpudding med sjokoladesmak som har blitt tatt enormt godt imot hos dere. Du verden så mange gode tilbakemeldinger eg har fått! Vi er visst mange som er glad i ProPud og Barebells proteinpudding (som du kan kjøpe HER hos x-life), men å lage den sjølv er jo både billigere og minst like godt 🙂
Idag har eg en ny smak til dere: vanilje! Like rask og enkel å lage med få ingredienser. Proteinpuddingen blir krema og fløyelsmjuk i konsistensen, er sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det.
Proteinpuddingen med sjokoladesmak finner du oppskrift på HER, visst du heller vil prøve deg på den.
* sjå tips og alternativer under. 
Proteinpudding med vaniljesmak, ca. 2 porsjoner 1,5 dl melk* 150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam* 1-2 ss sukrin+* 1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*
Slik gjer du: 1. Rør sammen melk, 1 ss sukrin+ og vaniljepulver. Varm forsiktig opp.
2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.
3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt/kvarg/kesam. Smak til med litt meir sukrin+ om du vil ha den søtere. Eg brukte 1,5 ss.
4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!
Tips og alternativer*
– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!
– Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.
– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.
Nyt med den beste samvittighet til frukost, mellommåltid, kveldskos, før/etter trening eller dessert. Eg spiser lett begge porsjonene sjølv med masse bær på toppen 🙂
Så – kva skal bli neste smak ut? ProPud og Barebells har blant anna desse smakene: Karamell Kokos (coconut dream) Blåbærmuffins Sitron ostekake (lemon cheesecake) Hasselnøtt (creamy hazelnut) Pære & vanilje Jordbær
Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om kva smak du vil eg skal lage neste gang! Det må ikkje være en av dei overnevnte, vil du eg skal prøve meg på en heilt anna smak, så er eg åpen for det også 🙂 Den som får flest «stemmer» skal eg lage og dele oppskrift på iløpet av mars!
*
Psst… hugs at det er siste dag med 25% på heile nettbutikken til x-life HER. Bruk koden «x25» i kassen og fyll opp skapene med bakevarer, treningskle, utstyr eller lignande (gjelder ikkje 2XU, Better Bodies og Gasp).

Hei godtfolk!

For en måneds tid sida delte eg oppskrift på proteinpudding med sjokoladesmak som har blitt tatt enormt godt imot hos dere. Du verden så mange gode tilbakemeldinger eg har fått! Vi er visst mange som er glad i ProPud og Barebells proteinpudding (som du kan kjøpe HER hos x-life), men å lage den sjølv er jo både billigere og minst like godt 🙂

Idag har eg en ny smak til dere: vanilje!
Like rask og enkel å lage med få ingredienser. Proteinpuddingen blir krema og fløyelsmjuk i konsistensen, er sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det.

Proteinpuddingen med sjokoladesmak finner du oppskrift på HER, visst du heller vil prøve deg på den.


* sjå tips og alternativer under. 

Proteinpudding med vaniljesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
1-2 ss  sukrin+*
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*

Slik gjer du:
1. Rør sammen melk, 1 ss sukrin+ og vaniljepulver. Varm forsiktig opp.

2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.

3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt/kvarg/kesam. Smak til med litt meir sukrin+ om du vil ha den søtere. Eg brukte 1,5 ss.

4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!

Tips og alternativer*

– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!

– Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.

– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.

Nyt med den beste samvittighet til frukost, mellommåltid, kveldskos, før/etter trening eller dessert. Eg spiser lett begge porsjonene sjølv med masse bær på toppen 🙂

Så – kva skal bli neste smak ut? ProPud og Barebells har blant anna desse smakene:
Karamell
Kokos (coconut dream)
Blåbærmuffins
Sitron ostekake (lemon cheesecake)
Hasselnøtt (creamy hazelnut)
Pære & vanilje
Jordbær

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om kva smak du vil eg skal lage neste gang! Det må ikkje være en av dei overnevnte, vil du eg skal prøve meg på en heilt anna smak, så er eg åpen for det også 🙂 Den som får flest «stemmer» skal eg lage og dele oppskrift på iløpet av mars!

*


Psst… hugs at det er siste dag med 25% på heile nettbutikken til x-life HER. Bruk koden «x25» i kassen og fyll opp skapene med bakevarer, treningskle, utstyr eller lignande (gjelder ikkje 2XU, Better Bodies og Gasp).

Annonse

9 Kommentarer

S

Sigrun

27. februar 2019

Hei, dette ser jo bre helt supert ut 😛 Gleder meg veldig til å prøve ut dette. Har du muilighet til å lage en kokosvariant ? Tror den er favoritten min fra Barbells 😉 Ekstremt innspirerende matblogg 🙂 Tusen takk !!!

Linda Stuhaug

28. februar 2019

Eg trur faktisk ikkje at eg har smakt kokosvarianten. Er den med kokosmelksmak, eller er den med biter av kokosmasse? 😀 Tusen takk, Sigrun! Det er veldig kjekt å inspirere 🙂 <3

E

Eirik Selmer

20. august 2019

Kan denne brukes til og lage ostekrem for OREO dirtcake?

Linda Stuhaug

21. august 2019

Tja, det er godt mulig! Berre å prøve seg fram det 😀 Det er jo ikkje en ostekrem, men den er jo veldig god på smak 🙂

I

Ida

27. mai 2018

Hei Linda! Denne ser nydelig ut 🙂 jeg spiser plantebasert og har lyst til å prøve å veganisere den. Vet du om det funker med agar agar i stedet for gelatin? Tusen takk for svar og all herlig inspirasjon!

Linda Stuhaug

28. mai 2018

Hei Ida! Det må du nesten berre prøve deg fram på, eg har absolutt ingen erfaring med agar :/ Men eg rekna med det skal gå fint altså, visst du pleier å bytte gelatin med agar 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere <3

O

Oda

2. juni 2018

Hei! Denne så kjempegod ut! Jeg spiser plantebasert og tenkte å prøve å veganisere den – tror du det funker å bytte ut gelatin med agar agar? Tusen takk for all flott inspirasjon! Klem Oda 🙂

O

Oda

2. juni 2018

Woops, ser jo at du allerede har svart meg på dette! 🙂 (presterte å skrive navnet mitt feil, haha!) Men tusen takk, da skal jeg prøve! 🙂

Linda Stuhaug

4. juni 2018

Hehe, heilt i orden 😀 Håpa det fungerer fint! Gi meg gjerne en tilbakemelding på det 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg