Linda Stuhaug

4. mars 2014

Heimelaga, sunn speltlompe- lasagne!

Heimelaga, sunn speltlompe- lasagne!
Dagens middag blei en herlig lasagnevariant! Denne er rask og enkel å lage, og tar mindre tid enn Toro sin ferdigmiks som er fullstappa av unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er den mektig og proteinrik – en middag som kan nytes kvardag som helg. 15- 20 minutt forberedelser før den lager seg sjølv ferdig i ovnen – og man kan kutte en frisk salat, dekke på bordet, gjere husarbeid eller andre ting i mellomtida 🙂
Definitivt en middag som skal lages fleire ganger i ulike versjoner! Håper det frister –
Du trenger til 3-4 personer 400 g karbonadedeig 2-3 ss tomatpure 3-4 ss hakkede tomater 1 løk og 2 fedd kvitløk 2 dl vatn Krydder – eg brukte chilli, urtesalt, pepper, paprika ~ 4 speltlomper 0,5- 1 stor boks cottage cheese Ost
Framgangsmetode 1. Sett steikeovnen på 200 grader. Steik karbonadedeig, løk, kvitløk og masse krydder. TIlsett tomatpure og vatn og la det koke inn til en kjøttsaus. Smak til med meir krydder. 2. Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgere lasagne. 3. Eg la lagvis slik: kjøttsaus, speltlompe, cottage ceese, kjøttsaus, speltlompe, cottagecheese, kjøttsaus og avslutta med ost. 4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 25-35 minutter.
Server gjerne med en frisk salat!
Prinsippet om speltlomper som «pastaplater» er jo berre genialt – og dei som har glutenallergi kan bytte det med glutenfrie lomper, oppskrift her.
I utgangspunktet skulle eg lage Squashlasagne – altså med skiva squash mellom lagene, men når dei ikkje hadde squash på butikken så måtte man finne på noke anna… Det var da speltlompe- lasagne ideen falt inn 🙂
Håper dere har fått en god, sprek og sunn start på veka! Imorra er vi allerede halvveis til helg igjen 🙂

Dagens middag blei en herlig lasagnevariant!
Denne er rask og enkel å lage, og tar mindre tid enn Toro sin ferdigmiks som er fullstappa av unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er den mektig og proteinrik – en middag som kan nytes kvardag som helg. 15- 20 minutt forberedelser før den lager seg sjølv ferdig i ovnen – og man kan kutte en frisk salat, dekke på bordet, gjere husarbeid eller andre ting i mellomtida 🙂

Definitivt en middag som skal lages fleire ganger i ulike versjoner! Håper det frister –

Du trenger til 3-4 personer
400 g karbonadedeig
2-3 ss tomatpure
3-4 ss hakkede tomater
1 løk og 2 fedd kvitløk
2 dl vatn
Krydder – eg brukte chilli, urtesalt, pepper, paprika
~
4 speltlomper
0,5- 1 stor boks cottage cheese
Ost

Framgangsmetode
1. Sett steikeovnen på 200 grader. Steik karbonadedeig, løk, kvitløk og masse krydder. TIlsett tomatpure og vatn og la det koke inn til en kjøttsaus. Smak til med meir krydder.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgere lasagne.
3. Eg la lagvis slik: kjøttsaus, speltlompe, cottage ceese, kjøttsaus, speltlompe, cottagecheese, kjøttsaus og avslutta med ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 25-35 minutter.

Server gjerne med en frisk salat!

Prinsippet om speltlomper som «pastaplater» er jo berre genialt – og dei som har glutenallergi kan bytte det med glutenfrie lomper, oppskrift her.

I utgangspunktet skulle eg lage Squashlasagne – altså med skiva squash mellom lagene, men når dei ikkje hadde squash på butikken så måtte man finne på noke anna… Det var da speltlompe- lasagne ideen falt inn 🙂

Håper dere har fått en god, sprek og sunn start på veka! Imorra er vi allerede halvveis til helg igjen 🙂

14 Kommentarer

T

Tomas

5. desember 2018

Kjempe lett og god oppskrift, men vet du hvor mye kalorier det var for oppskriften du brukte? Takk for svar:)

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Eg rekner ikkje på kalorier 🙂

I

Ingeborg

30. november 2018

Kan man fryse ned restene tror du?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Absolutt 🙂

S

Silje

24. april 2019

Helt nydelig lasagne! Det er livretten til samboeren, og denne var den beste han hadde smakt. Et stort pluss at den er sunnere også

Linda Stuhaug

25. april 2019

Så hyggelig å lese, Silje 😀 Det er stas!

H

Helene

3. mars 2018

Bruker du hakkede tomater uten smak eller en av de med smak? 🙂

Linda Stuhaug

4. mars 2018

Varierer, synes ikkje forskjellen er så veldig stor 🙂

T

Tone

1. mars 2018

Hei. No står forma med lasagne i ovnen og eg gler meg. Takk for at du deler oppskrifter

Linda Stuhaug

2. mars 2018

Hurra! Håper det blei en bra middag 🙂

K

Kristian

12. januar 2019

Lagde akkurat denne spelt lumpe lasagnen, Og jeg hatet den fra første stund. Prøvde å gi den en sjanse, men det funket virkelig ikke. Barna mine har enda ikke tilgitt meg etter denne middagen. De trodde de skulle få en normal lasagne som en fin kosemiddag. Middagen har ikke bare gitt dårlig stemning mellom meg og barna. Men kona nekter meg å lage mat fremover. Skulle gjerne sagt at familien min over reagerte, men når jeg smakte denne «retten» selv så skjønte jeg hvorfor de reagerte som de gjorde. I etter tid så har jeg tenkt på hvor jævlig ide det er å bruke speltlumper, og ikke snakke om cottage cheese. De er ikke økonomisk bedre med speltlumper, det smaker mye verre, og hvis man vil ha en sunnere lasagne så kan man bare bruke grove pastaplater,

Linda Stuhaug

13. januar 2019

Hei Kristian! Veldig synd middagen ikkje falt i smak. Veit ikkje kva anna eg skal sei, men en ting er sikkert; eg måtte nesten dra litt på smilebåndet her, for dette blei nesten litt morsomt altså 😉

B

Beate Nygaard Nesse

16. april 2022

Tidenes tilbakemelding du fikk her Linda. 😂 Hilsen familien Nesse som synes denne lasagnen er helt tipp topp, tommel opp! 💛

Linda Stuhaug

18. april 2022

Hahaha😂 Kjekt den smarte hos dåkke <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg