Linda Stuhaug

«Hjerteegg» – sukkerfri Freia Påskeegg / kindermaxi

«Hjerteegg» – sukkerfri Freia Påskeegg / kindermaxi
Påska nærmer seg med stormskitt! I slutten av veka eller starten av neste veke kommer ett oppsummeringsinnlegg med mange varianter av sukkerfritt påskegodt – som kan vere ett alternativ innimellom alt det sukkerholdige 😉 Er det noke som virkelig hører påska med, så er det Freia sine påskeegg med melkekrem. Eg har fått mange spørsmål om eg kan lage desse sukkerfri, men det har jo eg allerede gjort her! Desse blei superpopulære på kort tid, og det er faktisk fleire som har sagt at dei er bedre enn originalen – noke som virkelig gleder mitt bakeglade hjerte 🙂 Dei blir på en måte en blanding mellom Freias påskeegg og kindermaxi sjokolade – og eg har derfor valt å kalle dei hjerteegg!
Eg har tatt litt freshere bilder og gjort oppskrifta meir konkret, så eg velger å poste den igjen! Leserantallet mitt har også gått betraktelig opp siden eg posta oppskrifta i starten av Februar – så no kan det hende oppskifta når ut til enda fleire. Det er enda litt tid til påske, men eg har mange fleire upubliserte oppskrifter på sukkerfritt påskegodt, så eg må rett og slett bere starte, og fordele det innimellom andre oppskrifter –
Anbefaler å bruke mjuke silikonformer så det blir lettere for deg å vende ut hjerteeggene uten at dei sprekker, slik som skjedde med mine her. Eg hadde fått nye former og ville prøve dei, men tenkte ikkje over før etterpå at dei var heilt harde. Silikonformer får du kjøpt billig på blant anna Panduro eller Jernia 🙂
"Hjerteegg" 8-10 stk 60-70 g sukkerfri melkesjokolade 35 g sukkerfri kvit sjokolade 50 g philadelphia 3-4 ts sukrinmelis 4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens Evt. ett dryss ekte vaniljepulver, om du har
Framgangsmetode 1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner. 2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt. 3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i sjokoladehjertene, la det vere igjen noken millimeter øverst. 4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. 5. Oppbevar hjerteeggene i kjøleskapet.
~ Eg halverte oppskriften på desse bildene ~ Mange spørr kor eg får kjøpt sukkerfri, kvit sjokolade. Det får du kjøpt på dei fleste helsekostbutikker. Dei er slutta å selge den nøytrale versjonen, men det går heilt fint å bruke kvit sjokolade med crisp som avbila ovenfor – eg tenkte ikkje over crispen i det ferdige resultatet!
Så er det berre å nyte ? Dei forsvinner nok før du veit ordet av det!
Klikk på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der kan det vere lettere å følge med på oppdateringer.
Da håper eg du har fått litt inspirasjon til sukkerfritt påskegodt! Som sagt – fleire oppskrifter i tillegg til oppsummeringsinnlegg kommer før påskedagane 🙂 Ønsker alle sammen en fin Tirsdagskveld!

Påska nærmer seg med stormskitt!
I slutten av veka eller starten av neste veke kommer ett oppsummeringsinnlegg med mange varianter av sukkerfritt påskegodt – som kan vere ett alternativ innimellom alt det sukkerholdige 😉 Er det noke som virkelig hører påska med, så er det Freia sine påskeegg med melkekrem. Eg har fått mange spørsmål om eg kan lage desse sukkerfri, men det har jo eg allerede gjort her! Desse blei superpopulære på kort tid, og det er faktisk fleire som har sagt at dei er bedre enn originalen – noke som virkelig gleder mitt bakeglade hjerte 🙂 Dei blir på en måte en blanding mellom Freias påskeegg og kindermaxi sjokolade – og eg har derfor valt å kalle dei hjerteegg!

Eg har tatt litt freshere bilder og gjort oppskrifta meir konkret, så eg velger å poste den igjen! Leserantallet mitt har også gått betraktelig opp siden eg posta oppskrifta i starten av Februar – så no kan det hende oppskifta når ut til enda fleire. Det er enda litt tid til påske, men eg har mange fleire upubliserte oppskrifter på sukkerfritt påskegodt, så eg må rett og slett bere starte, og fordele det innimellom andre oppskrifter –

Anbefaler å bruke mjuke silikonformer så det blir lettere for deg å vende ut hjerteeggene uten at dei sprekker, slik som skjedde med mine her. Eg hadde fått nye former og ville prøve dei, men tenkte ikkje over før etterpå at dei var heilt harde. Silikonformer får du kjøpt billig på blant anna Panduro eller Jernia 🙂



"Hjerteegg" 8-10 stk
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver, om du har

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt.
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i sjokoladehjertene, la det vere igjen noken millimeter øverst.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
5. Oppbevar hjerteeggene i kjøleskapet.

~ Eg halverte oppskriften på desse bildene ~
Mange spørr kor eg får kjøpt sukkerfri, kvit sjokolade. Det får du kjøpt på dei fleste helsekostbutikker. Dei er slutta å selge den nøytrale versjonen, men det går heilt fint å bruke kvit sjokolade med crisp som avbila ovenfor – eg tenkte ikkje over crispen i det ferdige resultatet!

Så er det berre å nyte ? Dei forsvinner nok før du veit ordet av det!

Klikk på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der kan det vere lettere å følge med på oppdateringer.

Da håper eg du har fått litt inspirasjon til sukkerfritt påskegodt! Som sagt – fleire oppskrifter i tillegg til oppsummeringsinnlegg kommer før påskedagane 🙂
Ønsker alle sammen en fin Tirsdagskveld!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg