Linda Stuhaug

Annonse

13. desember 2023

Honningbrente nøtter

Honningbrente nøtter
Hei folkens! Eg har prøvd meg på en ny vri på brente mandler - nemlig honningbrente nøtter, og det var skikkelig godt🤩 Crunchy og god smak av honning og kanel! Perfekt å ha i kjøkkenskapet som sunnare snacks, til toppe yoghurt eller havregrauten med, lage konfekt av eller gi vekk som spiselig julegave! PS! Passer like godt utenom jul også♥︎
Du trenger, 1 stort glass: 300 g valgfrie nøtter 1 ss smør 3 ss flytande honning 3 store klyper maldonsalt 1 ts kanel Slik gjer du: Veg opp nøttene og ha dei over på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 200 grader over-undervarme i 5 minutt. Ha nøttene over i en bolle. Smelt smør og honning sammen og hell over nøttene. Dryss over salt og kanel og bland godt. Ha nøttene over på steikebrettet og inn i ovnen igjen. Nøttene skal no steike i ca 6-8 minutt, til dei er gylne. Avkjøl - det er først då dei blir skikkelig crunchy - og deretter ha over på eit glass.
Lag honningbrente nøtter du også - enten det er til deg sjølv eller noken andre🥰

Hei folkens!

Eg har prøvd meg på en ny vri på brente mandler - nemlig honningbrente nøtter, og det var skikkelig godt🤩 Crunchy og god smak av honning og kanel! Perfekt å ha i kjøkkenskapet som sunnare snacks, til toppe yoghurt eller havregrauten med, lage konfekt av eller gi vekk som spiselig julegave!

PS! Passer like godt utenom jul også♥︎

Du trenger, 1 stort glass:
300 g valgfrie nøtter
1 ss smør
3 ss flytande honning
3 store klyper maldonsalt
1 ts kanel

Slik gjer du:

Veg opp nøttene og ha dei over på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 200 grader over-undervarme i 5 minutt.

Ha nøttene over i en bolle. Smelt smør og honning sammen og hell over nøttene. Dryss over salt og kanel og bland godt.

Ha nøttene over på steikebrettet og inn i ovnen igjen. Nøttene skal no steike i ca 6-8 minutt, til dei er gylne. Avkjøl - det er først då dei blir skikkelig crunchy - og deretter ha over på eit glass.

Lag honningbrente nøtter du også - enten det er til deg sjølv eller noken andre🥰

Annonse

4 Kommentarer

R

Renate

16. november 2024

Må prøve denne til jul! Må ein bruke flytande honning, eller kan ein bruke "vanlig honning" i denne oppskrifta?

Linda Stuhaug

16. november 2024

Neida, det skal gå fint med tjukk honning og, den er berre litt "vanskligare" å jobbe med :)

C

Christine

22. januar 2024

Utrolig digg! Smaker så godt, og skikkelig crunchy. Et must som topping på grøt, yoghurt/cottage cheese 😍

Linda Stuhaug

22. januar 2024

Heilt enig!! Eg har alltid eit glass ståande i skapet😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg