Annonse
4. februar 2020
Indisk kyllingpanne på 25 minutt
Tirsdager blitt en litt sånn fast dag med kjapp og enkel kvardagsmiddag i fokus. Stort sett så er det dette eg deler på tirsdager, og idag er ingen unntak 🙂 Indisk kyllingpanne på 25 minutt kan vell høyres fristande ut?
Du trenger, ça 4 personer
650-750 g kyllingfilet
2-3 sjalottløk, grovhakka
1 kinesisk kvitløk, finhakka
1 ss raspa ingefær
krydder: 5 ts garam masala, 4 ts spisskummin, 2 ts paprika, 2 ts gurkemeie
3-4 gulerøtter, delt i tynne staver
1 brokkoli, i buketter
400 g hakka tomater
250 ml kokosmelk
1,5 dl vatn
1-2 ss tomatpure
salt, pepper og saft fra 1/2 lime
olje eller smør til steiking
Slik gjer du:
1. Del kyllingen i passelige biter og steik i smør eller olje til den er gjennomstekt. Sett til side.
2. Steik sjalottløk, kvitløk og ingefær i olje eit par minutt. Tilsett alle krydder og steik vidare eit par minutt til.
3. Tilsett gulrot, hakka tomater, kokosmelk og vatn. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutt. Tilsett brokkolibukette og tomatpure, og la det småkoke i ca. 3-4 minutt til medan du smaker til med salt, pepper og limesaft.
4. Tilsett kyllingen til slutt og la den bli gjennomvarm. Server straks med det tilbehøret du ønsker♥
Som tilbehør valgte eg ris og en frisk salat med mango & granateple. Ris kan gjerne byttast med couscous, bulgur, quinoa eller byggryn. Ulike former for potet passer også heilt fint 🙂 Bruk det du liker og har tilgjengelig!
Indiske smaker er så godt! Håper kyllingpanna ser fristande ut 🙂
Annonse
10 Kommentarer
tone nilsen
19. januar 2022
Linda Stuhaug
20. januar 2022
Oda
5. februar 2020
Linda Stuhaug
6. februar 2020
Mia
5. februar 2020
Linda Stuhaug
5. februar 2020
Torunn Skogland
25. november 2022
Linda Stuhaug
27. november 2022
Ingunn Brekke
21. oktober 2020
Linda Stuhaug
22. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR