Linda Stuhaug

6. desember 2015

Kakemenn uten sukker!

Kakemenn uten sukker!
Hei alle sammen, og god 2. søndag i advent!
Tida flyr og vi er godt i gang med desember allerede. I fjor lagde eg denne oppskrifta på kakemenn uten sukker som eg er veldig fornøgd med. Den skal eg definitivt lage når eg kommer heim til jul og ønsker å dele oppskrifta med dere igjen, for eg veit mange ønsker seg det!
Desse kakemennene er mjuke og saftige. Nokre lager dei harde/sprø, men eg liker dei definitivt best når dei er mjuke. Etter tilbakemeldingene fra i fjor og allerede nokre i år, så har desse falt i smak hos både store og små. Eg kan virkelig påstå at dei er like gode som ekte vare, og det er fleire som har sagt!
Fiberrike (fiberfin), sukkerfri og kan lages melkefri:
// annonselenker Kakemenn uten tilsatt sukker 60 g ekte smør 2 dl valgfri melk 1 ts hornsalt 120 g sukrinmelis 120 g sukrin gold 50 g fiberfin, kan ersatttes med mjøl ca. 350 g sikta speltmjøl / kveitemjøl. Slik gjer du:  1. Smelt smør og la det avkjøle seg litt før du blander sammen med melka. Rør inn sukrin gold, sukrinmelis, hornsalt, fiberfin og halvparten av speltmelet. Spe deretter på med resten av melet så du får en kompakt og smidig deig.
2. La deiga stå noken timer eller natta over i kjøleskap. Kjevle ut deiga 1/2 cm tjukk med litt mel på kjøkkenbenken og stikk ut i ønskede former. Plasser på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 175 grader i 7-9 minutter.
3. Kakene skal ikkje bli gylne, men lett porøse når dei er ferdige. La dei bli heilt avkjølte på rist.
4. Kakemennene er gode som dei er, men pynt gjerne opp litt ekstra med sjokolade og diverse om du øsker det! Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade og atkins nonstop.
Tips/alternativer: Bruk gjerne andre søtninger tilsvarande for 240 g sukker, men eg anbefaler ikkje sukrin aleine. 120 g sukrin+ er også til å anbefale. – Melkefri kakemenn: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker, for eksempel soyamelk.
Er du usikker på ingrediensene eller ny med sukrin, så kan eg anbefale deg å lese dette innlegget eg skreiv forrige søndag: «her er ingrediensene du trenger for å lage sukkerfri julekaker!»
Håper du er inspirert til å prøve! Hugs å bruke @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene dine på instagram, det er veldig kjekt for meg å sjå resultatene deres. En tilbakemelding i kommentarfeltet er også veldig hyggelig 🙂
Følg meg gjerne på facebook HER!

Hei alle sammen, og god 2. søndag i advent!

Tida flyr og vi er godt i gang med desember allerede. I fjor lagde eg denne oppskrifta på kakemenn uten sukker som eg er veldig fornøgd med. Den skal eg definitivt lage når eg kommer heim til jul og ønsker å dele oppskrifta med dere igjen, for eg veit mange ønsker seg det!

Desse kakemennene er mjuke og saftige. Nokre lager dei harde/sprø, men eg liker dei definitivt best når dei er mjuke. Etter tilbakemeldingene fra i fjor og allerede nokre i år, så har desse falt i smak hos både store og små. Eg kan virkelig påstå at dei er like gode som ekte vare, og det er fleire som har sagt!

Fiberrike (fiberfin), sukkerfri og kan lages melkefri:


// annonselenker

Kakemenn uten tilsatt sukker
60 g ekte smør
2 dl valgfri melk
1 ts hornsalt
120 g  sukrinmelis
120 g  sukrin gold
50 g  fiberfin, kan ersatttes med mjøl
ca. 350 g sikta speltmjøl / kveitemjøl.

Slik gjer du: 
1. Smelt smør og la det avkjøle seg litt før du blander sammen med melka. Rør inn sukrin gold, sukrinmelis, hornsalt, fiberfin og halvparten av speltmelet. Spe deretter på med resten av melet så du får en kompakt og smidig deig.

2. La deiga stå noken timer eller natta over i kjøleskap. Kjevle ut deiga 1/2 cm tjukk med litt mel på kjøkkenbenken og stikk ut i ønskede former. Plasser på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 175 grader i 7-9 minutter.

3. Kakene skal ikkje bli gylne, men lett porøse når dei er ferdige. La dei bli heilt avkjølte på rist.

4. Kakemennene er gode som dei er, men pynt gjerne opp litt ekstra med sjokolade og diverse om du øsker det! Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade og atkins nonstop.

Tips/alternativer:
Bruk gjerne andre søtninger tilsvarande for 240 g sukker, men eg anbefaler ikkje sukrin aleine. 120 g sukrin+ er også til å anbefale.
– Melkefri kakemenn: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker, for eksempel soyamelk.


Er du usikker på ingrediensene eller ny med sukrin, så kan eg anbefale deg å lese dette innlegget eg skreiv forrige søndag: « her er ingrediensene du trenger for å lage sukkerfri julekaker!»


Håper du er inspirert til å prøve!
Hugs å bruke @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene dine på instagram, det er veldig kjekt for meg å sjå resultatene deres. En tilbakemelding i kommentarfeltet er også veldig hyggelig 🙂

Følg meg gjerne på facebook HER!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg