Annonse
17. desember 2023
Kanelknuter med vaniljekrem
Eg har laga KANELKNUTER MED VANILJEKREM til jula🤩 Altså, det er Ikkje ofte eg slår på stortromma og baker gjærbakst, det veit alle som har fulgt meg ei stund! Men når eg først gjer det, så er det både ekte vare med litt ekstra😍Desse blei mjuke, saftige og fantastisk gode, anbefalast!
Oppskrift fra bakedronning Ida Gran Jansen♥︎
INGREDIENSER, 18 store knuter:
900 g kveitemjøl
125 g sukker
3 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 pakke tørrgjær
2 egg
5 dl heilmelk
150 g romtemperert smør
FYLL
150 g romtemperert smør
50 g sukker
2 ss kanel
3 dl vaniljekrem
1 egg til pensling
Perlesukker
Slik gjer du:
1. Ha dei tørre ingrediensane til bolledeiga i bakebollen. Ha oppi egg og melk som er varma opp til ca 35 grader. Elt sammen med en eltekrok i 10 minutt på lav hastighet.
2. Tilsett så smøret i terninger, litt etter litt. Når alt smøret er tilsatt skal deigen elte i 10 minutter til. Dei siste 5 minuttane satte eg hastigheten litt opp. No skal du ha fått en glatt og smidig deig.
3. La deiga heve til dobbel størrelse, ca 1 time (men det kjem an på temperaturen heime hos deg).
4. Ha litt mjøl på kjøkkenbenken og velt deiga ut. Kjevle til ein stor firkant.
5. Smør fyllet over deiga. Brett deiga inn til midten fra begge sider så du får 3 lag. Kjelve den ut igjen så bredden blir ca 23 cm.
6. Bruk ein pizzakutter til å kutte 18 strimler. Plukk opp en strimmel, dra litt i den, snurr fra begge sider og knut ein enkel knute. Plasser på eit stekebrett med bakepapir.
7. La bollene etterheve i ca 45 minutt. Lag så en grop midt i bollen og fyll den med vaniljekrem. Pensle med egg og strø over perlesukker.
8. Steik midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutt, til bollene er gylne. Avkjøl litt og ha gjerne over melisglasur før servering😍
Prøv desse du og, enten det er til jul eller ei♥︎
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR