Annonse
19. oktober 2020
Kjempegod, enkel frukostkake (havrekake)!
God mandag!
Idag er eg i frukosthjørnet! Eller, denne oppskrifta passer like godt til lunsj, turmat eller kveldsmaten også, berre så det er sagt 🙂 Denne frukostkaka har eg delt før, men eg har veldig lyst å dra den fram igjen – for den er både skikkelig god, men også heilt genial!
Og det er tre grunner til at eg synes denne frukostkaka er så genial:
→ Det her er ei grunnoppskrift som du kan variere med mange ulike smakstilsetninger! Nøtter, frukt, bær, krydder, syltetøy, kakaopulver, sjokoladebiter m.m. Grunnoppskrifta i seg sjølv er god, men kan enkelt piffast opp for ekstra smak eller variasjon 🙂
→ Frukostkaka inneholder er 100% grov og med hovedingredienser som havregryn, banan, cottage cheese og egg – så er den veldig mettande og næringsrik!
→ Frukostkaka er og veldig saftig og smakfull, og litt av poenget her er at du kan skjære den opp i biter og ete den akkurat som den er – uten noko ekstra pålegg eller tilbehør. Men, bitane kan også delast i to og nytats med pålegg om man ønsker det sjølvsagt!
Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta 🙂
Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta! Eg har brukt en moden banan som gir både saftighet og sødme i oppskrifta, men den smaker ikkje banan på den måten som f.eks bananbrød smaker banan. På denne måten blir frukostkaka passelig søt uten å bruke så mykje ekstra søtning 🙂
Grunnoppskrift på grov, næringsrik frukostkake, 12 biter
1 stor, moden banan
250 g cottage cheese*
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss valgfri søtning (sukker, honning, sukrin gold…)
110 g havregryn*
110 g havremjøl*
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og pistasjenøtter på toppen
Slik gjer du:
Mos banana, cottage cheese og egg med stavmiksar til det er klumpfritt. Rør inn resten av ingrediensane og la deiga svelle minst 10 minutt.
Tilsette eventuelt ekstraingredienser i deiga om du ønsker det. Fordel deiga i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller anna ildfast form med ca. lik grunnflate). Ha over valgfri topping – sjå tips under for kva eg anbefaler 🙂
Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frukostkaka er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer!
♦ Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant. Men, cottage cheese gir det beste resultatet, og den mosast jo klumpfri så man merker ingenting til «klumpane» som mange ikkje liker.
♦ Hugs at du kan blende havregryn til havremjøl i ein blendar. Hugs også glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfritt resultat.
♦ Som smaksvariasjon i deiga kan du for eksempel tilsette kakao, kardemomme, nøttesmør, nøtter/frø/kjerner eller blande inn biter av frukt/bær. Som topping synes eg det er best med frukt/bær og gjerne litt hakka nøtter. Bruk fantastien og lag din egen variant!
For å oppsummere så er frukostkaka 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig. Den er supersaftig og skikkelig god, og holder seg fersk i fleire dager (eg oppbevarer i kjøleskap). Den kan også fint frysast!
Håper fleire vil prøve seg på denne, for den er skikkelig god altså♥
Følg meg gjerne på facebook-sida mi her og instagram som @lindastuhaug for mykje meir matinspirasjon og glimt av min kvardag! Er du turinteressert kan du og følge meg på instagram som @lindatilfjells 🙂 Og hugs at eg alltid blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine♥
Annonse
12 Kommentarer
Agnete Føreland
6. mai 2021

Linda Stuhaug
7. mai 2021
Anne Heggen
12. april 2021

Linda Stuhaug
12. april 2021
Doris Andreassen
3. november 2020

Linda Stuhaug
3. november 2020
Ingunn
22. oktober 2020

Linda Stuhaug
23. oktober 2020
Ingunn
23. oktober 2020

Linda Stuhaug
25. oktober 2020
Synnøve
25. februar 2022

Linda Stuhaug
26. februar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR