Annonse
13. mars 2018
Krema laks- og pastagrateng
God tirsdag!
Som nevnt er eg tilbake i Oslo etter 8 veker praksis heime, og sitter no midt i 1-vekers heimeeksamen. Min aller, aller siste eksamen på studiet mitt, så gjenstår bacheloroppgava før eg til sommaren er ferdig utdanna og har en Bachelorgrad i Samfunnsernæring. Tenk at det snart er 3 år sida eg flytta til Oslo og starta på studiane, tida har virkelig flydd, men eg er så klar for å bli ferdig… Studiane har vore mine førsteprioritet desse åra, blogg og jobb har alltid komt i andre rekke. Så no gleda eg meg til å flytte heim igjen, starte fullt med det eg virkelig brenner for, og ikkje minst sette bloggen og mine prosjekter i første rekke. Eg gleda meg sånn til å ta dåkke med vidare på veien!!
MEN… Det var jo ikkje det innlegget skulle handle om! Det er denne digge laksemiddagen:
En superenkel, krema laks- og pastagrateng! Med masse grønnsaker også sjølvsagt, og ost på toppen. Midt i blinken for heile familien 🙂 Her kan ein justere ingrediensane litt etter kva ein har tilgjengelig, hugs å lese tips og alternativ under oppskrifta:
Laks- og pastagrateng, 3-4 personer
500 g laksefilet
150-200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta)
½ – 1 brokkoli
3 gulerøtter
½ purreløk
–
1 boks, 300 g creme fraiche
1 boks, 125 g kremgo urter
1 dl melk
salt og pepper
–
revet ost
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skjær opp laksefilet i mindre terningar.
3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.
4. Bland den ferdigkokte pastaen og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.
5. Topp med laksebitane (gjerne med litt pepper/anna krydder over) og til slutt revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt.
Server med frisk salat og gjerne en klatt kesam/rømme 🙂
Tips og alternativ*
– Laks kan sjølvsagt byttast med ørretfilet, eller du kan prøve deg fram med andre fisketyper.
– Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri.
– Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
– Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.
Og du? Visst du koker pastaen kvelden i forveien, så kan middagen vere klar på ca. 30 minutt når du kjem heim fra jobb. Då gjer du formen klar medan ovnen varmer seg opp 🙂 Vil du ha enda mindre å gjere etter jobb så kan heile formen klargjerast kvelden før, og oppbevarast i kjøleskapet. Då kan du godt vente med laksen og osten til rett før steikinga. Ta formen ut av kjøleskapet, rør lett rundt, topp med laks og ost, og sett den rett i ovnen. En perfekt middag du kan klargjere med andre ord!
Velbekomme og god middag – håper den faller i smak hos både store og små!
Annonse
54 Kommentarer
A
7. januar 2019

Linda Stuhaug
8. januar 2019
Aina
6. april 2021

Linda Stuhaug
7. april 2021
Grete mælen
8. oktober 2023

Linda Stuhaug
10. oktober 2023
Thor
28. mars 2021

Linda Stuhaug
29. mars 2021
Monica
9. april 2019

Linda Stuhaug
10. april 2019
Mette Eriksen
19. januar 2021

Linda Stuhaug
19. januar 2021
Hanne
11. februar 2019

Linda Stuhaug
12. februar 2019
Nils Anders Mortensen
15. januar 2022

Linda Stuhaug
16. januar 2022
Sofie Illøkken
5. januar 2022

Linda Stuhaug
6. januar 2022
Randi
27. desember 2021

Linda Stuhaug
28. desember 2021
Silje
18. februar 2020

Linda Stuhaug
19. februar 2020
Jannicke HG
30. mars 2023

Linda Stuhaug
31. mars 2023
Gunn
18. september 2022

Linda Stuhaug
18. september 2022
Kine Nilsen Wallestrand
7. desember 2022

Linda Stuhaug
11. desember 2022
Siri
17. april 2018

Linda Stuhaug
17. april 2018
Mette
3. april 2018

Linda Stuhaug
4. april 2018
Karoline
20. mars 2018

Linda Stuhaug
22. mars 2018
M
15. mars 2018

Linda Stuhaug
15. mars 2018
M
16. mars 2018

Linda Stuhaug
18. mars 2018
Celine
13. mars 2018

Linda Stuhaug
13. mars 2018
Pierre
7. april 2020

Linda Stuhaug
8. april 2020
Mari
5. september 2018

Linda Stuhaug
5. september 2018
Kristin
2. september 2018

Linda Stuhaug
2. september 2018
Astrid
2. september 2018

Linda Stuhaug
2. september 2018
Sigrid
25. juni 2018

Linda Stuhaug
26. juni 2018
Thea
28. mai 2018

Linda Stuhaug
29. mai 2018
Thea
30. mai 2018

Linda Stuhaug
31. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR