Linda Stuhaug

Annonse

1. april 2022

Kvit kyllinglasagne

Kvit kyllinglasagne
Denne kyllinglasagnen her er SÅ god! Den har vert vår helgefavoritt det siste halvåret, og oppskrifta har i to år vert eksklusiv i boka mi «Opptur med sunne middagar»♥︎ No har eg derimot forenkla oppskrifta veldig, og har fått haugevis av spørsmål om eg kan dele den, så idag får dåkke den nye versjonen med meg! Kvit, krema og nydelig kyllinglasagne som både er rask og enkel å lage. Passer like godt kvardag som helg🥰
Du trenger, 3-4 personer: • Ca 500 g kyllingkjøttdeig eller hakka kyllingfilet (naturell/marinert) • 250 g sjampinjong, i skiver • 1 løk eller 1 bunt vårløk, grovhakka • 2-3 fedd kvitløk, finhakka • 200 g fersk spinat • 1 beger creme fraiche • En dæsj soyasaus • Krydder: salt, pepper, paprikakrydder og litt chilikrydder pleier eg å bruke • 6 valgfrie lomper • Raspa ost
Framgangsmåte: 1. Steik soppen i tørr steikepanne til den væska seg. Ha oppi en klatt smør, løk/vårløk og kvitløk, og steik til løken er blank. 2. Ha kyllingen i samme panna og steik til den er gjennomstekt. Deretter har du oppi spinaten og vender rundt til den faller sammen. 3. Til slutt tilsetter du creme fraiche. La blandinga småkoke eit par minutter, og smak til med soyasaus og krydder. 4. Legg 1/3 av blandinga i en ildfast form, ha over tre lomper, gjenta og avslutt med kyllingblanding + raspa ost. 5. Så gjenstår det berre å steike! Eg bruker 200-220 grader og steike i 10-15 minutt, til osten er godt smelta. Server med en fargerik, smakfull salat!
PS! Dette er «grunnoppskrifta», men eg varierer den heile tida ut fra kva eg har heime😊 Trenger absolutt ikkje å følge oppskrifta slavisk, bruk gjerne fleire typer grønnsaker, bytt lomper med lefser osv!
Håpe det frister! GOD HELG alle sammen🤩

Denne kyllinglasagnen her er SÅ god! Den har vert vår helgefavoritt det siste halvåret, og oppskrifta har i to år vert eksklusiv i boka mi « Opptur med sunne middagar»♥︎

No har eg derimot forenkla oppskrifta veldig, og har fått haugevis av spørsmål om eg kan dele den, så idag får dåkke den nye versjonen med meg! Kvit, krema og nydelig kyllinglasagne som både er rask og enkel å lage. Passer like godt kvardag som helg🥰

Du trenger, 3-4 personer:
• Ca 500 g kyllingkjøttdeig eller hakka kyllingfilet (naturell/marinert)
• 250 g sjampinjong, i skiver
• 1 løk eller 1 bunt vårløk, grovhakka
• 2-3 fedd kvitløk, finhakka
• 200 g fersk spinat
• 1 beger creme fraiche
• En dæsj soyasaus
• Krydder: salt, pepper, paprikakrydder og litt chilikrydder pleier eg å bruke
• 6 valgfrie lomper
• Raspa ost

Framgangsmåte:
1. Steik soppen i tørr steikepanne til den væska seg. Ha oppi en klatt smør, løk/vårløk og kvitløk, og steik til løken er blank.
2. Ha kyllingen i samme panna og steik til den er gjennomstekt. Deretter har du oppi spinaten og vender rundt til den faller sammen.
3. Til slutt tilsetter du creme fraiche. La blandinga småkoke eit par minutter, og smak til med soyasaus og krydder.
4. Legg 1/3 av blandinga i en ildfast form, ha over tre lomper, gjenta og avslutt med kyllingblanding + raspa ost.
5. Så gjenstår det berre å steike! Eg bruker 200-220 grader og steike i 10-15 minutt, til osten er godt smelta. Server med en fargerik, smakfull salat!

PS! Dette er «grunnoppskrifta», men eg varierer den heile tida ut fra kva eg har heime😊 Trenger absolutt ikkje å følge oppskrifta slavisk, bruk gjerne fleire typer grønnsaker, bytt lomper med lefser osv!

Håpe det frister! GOD HELG alle sammen🤩


Annonse

44 Kommentarer

T

Therese

26. april 2022

Hei! Har du forslag til hva som kan være godt å erstatte soppen med? Barna i huset er ikke særlig begeistret for sopp 🙈

Linda Stuhaug

26. april 2022

Hei! DU kan berre droppe det, eller bruke andre valgfrie grønnsaker :)

M

Marit

7. november 2022

Denne falt veldig i smak hos oss. Jeg gjorde som oppskriften sa og tilsatte det som trengte å brukes fra grønnsakskuffen: En halv rødløk, et fedd hvitløk, en slapp og enslig chilli, toppen av en purre, og en spisspaprika. Soppen ble erstattet med litt ekstra soyasaus og spinat ble innkjøpt for anledningen. En fetaost det ikke var noen planer for drysset jeg mellom lagene. Nydelig!

Linda Stuhaug

8. november 2022

Så kjekt det smarte, Marit😁

10. april 2022

Hva er det røde på bilde 3? Ser ingen røde ingredienser i ingredienslista🙈

Linda Stuhaug

10. april 2022

Eg har berre brukt marinert kylling denne gangen :)

J

Jorunn

29. juli 2022

Har laga denne monge gonger no - som regel med ingefær og chili, då eg likar det litt spicy. Veldig digg!

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Høyres godt ut! Kjekt den smaker😃

M

Merete

25. november 2024

Kan eg bruke fryst spinat i denne retten?

Linda Stuhaug

26. november 2024

Ja :)

T

Therese

18. april 2022

Med lomper, bruker du tacolomper?

Linda Stuhaug

18. april 2022

Nei, vanlige lomper :)

A

Andrè

9. april 2022

Hvordan er denne å spise som restemat med tanke på at det ikke er anbefalt å varme opp spinat på ny? 😊

Linda Stuhaug

10. april 2022

Det må man nesten ta en vurdering på sjølv :) Eg varmer opp spinat på nytt støtt og stadig! Alternativt kan man jo ete det kaldt og😊

T

Tobbe

31. mars 2025

Hur stor är en bägare creme fraiche i Norge? Här finns de i 200 ml och 500 ml. Så jag undrar vilken jag ska köpa :)

Linda Stuhaug

31. mars 2025

300 g 🤩

T

Tobbe

31. mars 2025

Tack för ditt svar 🙏 Då köper jag 500 ml och använder 300 g till lasagnen och resten till något annat 🙂

T

Trine

2. april 2022

Nydelig!

Linda Stuhaug

3. april 2022

Sant🤩

L

Lena

6. november 2022

Går det bra å bruke Tortillabrød tror du? Lefser finnes ikke i Sverige her jeg bor.

Linda Stuhaug

6. november 2022

Ja😊

R

Ragnhild

6. november 2022

Jeg laget med tortillalefser i dag, i rund paiform. Funket veldig bra 😋

Linda Stuhaug

8. november 2022

Så kjekt det smakte😁

K

Kristin

2. oktober 2023

Kjempegod! Blandet creme fraishe og cottagecheese. Det ble veldig godt😊

Linda Stuhaug

3. oktober 2023

Så kjekt det smakte😊

I

Ida

4. april 2022

Kan en fryse evt spinat en ikke får brukt?

Linda Stuhaug

5. april 2022

Jepp :)

B

Birgitbrill8@gmail.com

3. april 2022

Min samboer laget hvit kyllinglasagne i helga.Kjempegodt.Har allright smakt noe lignende.💛🐔Vi brukte lett crème freche.🌷💃Denne retten skal vi lage ofte.Lomper er genialt.😂

Linda Stuhaug

3. april 2022

Så kjekt oppskrifta smakte🤩

M

Maria

28. mars 2025

Fantastisk godt, takk for nok ei nydelig oppskrift!😊

Linda Stuhaug

28. mars 2025

Så hyggelig <3

L

Lene

9. april 2022

Jeg lagde hvit lasagne i går og må bare si wow. Den smakte så utrolig godt, jeg var litt skeptisk pga lompene, men det hadde jeg ingen grunn til. Forstår at dette er en favoritt for det har blitt min nå også. Tusen takk for deling av oppskrift og all den jobben som fører med. Du er suveren. 🤩🤩 Heldigvis har jeg rester til i dag også å gleder meg veldig til middag

Linda Stuhaug

10. april 2022

Så hyggelig å lese, Lene! Takk for tilbakemelding, det setter eg stor pris på🤩

V

Vida

6. juni 2022

Kan man bruke vanlige lasagneplater eller kan ikke retten steke så lenge? Må evt kanskje koke de på forhånd :)

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Det kan du ja, men lasagnen må då steike en god del lengre i ovnen :) Og du må bruke meir væske, for platene tiltrekke seg mykje væske for å mjukne.

G

Gro

8. januar 2023

Du kan bløtlegge lasagneplater i vann , så trekker de ikke så mye væske fra sausen .

Linda Stuhaug

9. januar 2023

Godt tips🤩

M

Maria

13. januar 2023

Lagde denne til middag idag, så fantastisk god 🥰 ny favoritt i huset! Så godt med lomper i.

Linda Stuhaug

15. januar 2023

Så kjekt å lese Maria🤩

L

Lisa

6. april 2025

Denne var nydelig 👌 Til og med 1 åringen spiste som bare det 😊 Tusen takk for oppskrift! Har du testet å fryse ned restene? 🤔

Linda Stuhaug

7. april 2025

Så herlig! Det har eg, går fint det🤩

A

Anine

1. juni 2022

Denne ser utrolig god ut! Dersom jeg erstatter creme fraîche med kesam tror du den vil skille seg? Selv dersom jeg ikke koker den opp, kun har den i ovnen? 😃

Linda Stuhaug

1. juni 2022

Ja, Kesam fungerer ikkje i varme oppskrifter på denne måten :) Bruk heller lettvariant av creme fraiche visst det er fettinnhold det går på!

A

Anine

1. juni 2022

Tusen takk for svar 😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg