Annonse
5. april 2016
Kylling- og brokkoligrateng
Hei alle sammen!
Den tidligere supre kvardagsmiddagen laks- og brokkoligrateng falt godt i smak hos dokke, og idag vil eg dele oppskrifta i en ny vri som eg trur vil falle like godt i smak: kylling- og brokkoligrateng! Laga på akkurat samme måte – rask, enkel, få ingredienser og veldig, veldig god.
Forskjellen her er at kylling treng litt lengre steiketid, så formen må forsteikast før den blir toppa med ost. Men likevell krever det minimalt med arbeid, og middagen lager seg sjølv i ovnen etter 5 minutter forberedelser:
Kylling- og brokkoligrateng, 3-4 personer
2 brokkoli
4 kyllingfilêter
1-2 bokser philadelphia kvitløk&urter
revet eller skiva ost
salt og pepper
Tilbehør søtpotetmos
4 mellomstore søtpoteter
salt & pepper
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene, del i mindre biter og sett på kok til bitene er møre.
2. Skjær brokkoli i buketter og ha i en ildfast form. Spre over philadelphia, kylling i mindre biter med litt salt og pepper over. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutter, deretter topper du med ost og steiker vidare i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
3. Hell av vatnet av søtpotetbitene, mos til en klumpfri søtpotetmos med litt salt og pepper. Server middagen straks!
Tips:
– anna forslag til tilbehør kan vere for eksempel ris, quinoa, kokte poteter eller potetmos.
– for å få variasjon kan du bruke andre typer philadelphia/kremoster.
– bytt ut eine brokkolien med blomkål for meir variasjon. Andre grønnsaker kan og naturligvis brukes.
Velbekomme – håper middagen smaker 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Malene
25. april 2018

Linda Stuhaug
25. april 2018
SKRIV EN KOMMENTAR