Linda Stuhaug

Annonse

14. februar 2024

Kyllinggryte med red curry

Kyllinggryte med red curry
Heisann! Her er oppskrift på en rask og enkel kyllinggryte med red curry! Skikkelig smakfull og god, perfekt å servere med ris som tilbehør. Eg brukte enkelt og greit det eg hadde heime av ingredienser og grønnsaker, bytt gjerne grønnsakene med andre grønnsaker du liker/har tilgjengelig🤩
Du trenger, 4-6 personer: • 750 g kyllingfilet • 1 rødløk, grovhakka • 3-4 fedd kvitløk, finhakka • en bit ingefær, raspa • 1 brokkoli, i buketter • 1 bunt vårløk, grovhakka • 1/3 kål, finsnitta • 300 g creme fraiche • 250 ml kokosmelk • 2-3 ss red curry paste • Smør til steiking • 3-4 dl vatn Tilbehør: • Kokt ris Slik gjer du: 1. Kutt kyllingen i biter. Steik i smør og sett til side. 2. Steik rødløk, kvitløk og ingefær i smør til løken er blank. Ha oppi red curry paste og steik i 30-60 sekunder. 3. Ha oppi creme fraiche, kokosmelk og vatn. Ha også oppi buketter, vårløk og kål. 4. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Ha oppi kyllingen mot slutten av koketida. 5. Juster eventuelt med meir vatn om nødvendig, og smak til om du ønsker meir red curry paste, salt eller pepper. 6. Server med kokt ris.
Håper det smaker!

Heisann!

Her er oppskrift på en rask og enkel kyllinggryte med red curry! Skikkelig smakfull og god, perfekt å servere med ris som tilbehør. Eg brukte enkelt og greit det eg hadde heime av ingredienser og grønnsaker, bytt gjerne grønnsakene med andre grønnsaker du liker/har tilgjengelig🤩

Du trenger, 4-6 personer:
• 750 g kyllingfilet
• 1 rødløk, grovhakka
• 3-4 fedd kvitløk, finhakka
• en bit ingefær, raspa
• 1 brokkoli, i buketter
• 1 bunt vårløk, grovhakka
• 1/3 kål, finsnitta
• 300 g creme fraiche
• 250 ml kokosmelk
• 2-3 ss red curry paste
• Smør til steiking
• 3-4 dl vatn

Tilbehør:
• Kokt ris

Slik gjer du:
1. Kutt kyllingen i biter. Steik i smør og sett til side.
2. Steik rødløk, kvitløk og ingefær i smør til løken er blank. Ha oppi red curry paste og steik i 30-60 sekunder.
3. Ha oppi creme fraiche, kokosmelk og vatn. Ha også oppi buketter, vårløk og kål.
4. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Ha oppi kyllingen mot slutten av koketida.
5. Juster eventuelt med meir vatn om nødvendig, og smak til om du ønsker meir red curry paste, salt eller pepper.
6. Server med kokt ris.

Håper det smaker!

Annonse

2 Kommentarer

L

Linda Munkvold

9. mai 2024

Kan man bruke lett kokosmelk i denne…? Vet det ikke alltid er anbefalt med lettprodukter, forskjellige bruksområder sikkert. Men det som var i skapet her ;)

Linda Stuhaug

10. mai 2024

Du kan jo alltids bruke det, men du får ikkje samme resultatet. Den består jo av 80% vatn så både smak og konsistens blir meir dvask :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg