Linda Stuhaug

Annonse

Lakris-sjokoladekuler

Lakris-sjokoladekuler
Åh, desse kulene blei SÅ gode😍 Søte, seige kuler som du lager på 10 minutter og kan nyte både kvardag og helg. Er du glad i daddelkuler og lakris vil du ELSKE desse lakris-sjokoladekulene her♥︎
Her er det rålakrispulveret til som gir den gode lakrissmaken - pulveret inneholder KUN rålakris og ingenting anna. Kjempegodt! PS! Samme oppskrift er gjort i reklamesamarbeid med Helios på instagram. Men eg får ingenting for å dele oppskrifta her, det gjer eg på eget initiativ fordi kulene blei så utrulig gode at oppskrifta må ut til alle🤩
Du trenger, 12 store kuler (du kan med fordel lage dei mindre): • 200 g saftige dadler • 100 g valgfrie nøtter • 2 ts lakrispulver fra Helios • 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast, men gir en ekstra god smak!) • 2 ss kakao • 60-70 g valgfri sjokolade, smelta Framgangsmåte: 1. Ha alle ingrediensane utenom sjokoladen i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klebrig masse. 2. Rull massen ut til ei pølse og trill til kuler. Dypp kulene i smelta sjokolade og sett i frysaren. 3. Kulene er spiseklare etter minst 45 minutt i frys. Oppbevar så i kjøleskap eller frysar, dei står seg i månedsvis!
TIPS: lyst på ekstra lakrissmak kan du tilsette 1-2 ts meir rålakrispulver!
Noke å teste denne veka?🤩

Åh, desse kulene blei SÅ gode😍 Søte, seige kuler som du lager på 10 minutter og kan nyte både kvardag og helg. Er du glad i daddelkuler og lakris vil du ELSKE desse lakris-sjokoladekulene her♥︎

Her er det rålakrispulveret til som gir den gode lakrissmaken - pulveret inneholder KUN rålakris og ingenting anna. Kjempegodt!

PS! Samme oppskrift er gjort i reklamesamarbeid med Helios på instagram. Men eg får ingenting for å dele oppskrifta her, det gjer eg på eget initiativ fordi kulene blei så utrulig gode at oppskrifta må ut til alle🤩

Du trenger, 12 store kuler (du kan med fordel lage dei mindre):
• 200 g saftige dadler
• 100 g valgfrie nøtter
• 2 ts lakrispulver fra Helios
• 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast, men gir en ekstra god smak!)
• 2 ss kakao
• 60-70 g valgfri sjokolade, smelta

Framgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensane utenom sjokoladen i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klebrig masse.
2. Rull massen ut til ei pølse og trill til kuler. Dypp kulene i smelta sjokolade og sett i frysaren.
3. Kulene er spiseklare etter minst 45 minutt i frys. Oppbevar så i kjøleskap eller frysar, dei står seg i månedsvis!


TIPS: lyst på ekstra lakrissmak kan du tilsette 1-2 ts meir rålakrispulver!


Noke å teste denne veka?🤩

Annonse

20 Kommentarer

R

Rakel

1. november 2022

Dersom man ikke har så veldig kraftig foodprosessor eller blender: Vil det da hjelpe å erstatte nøtter med peanøttsmør? Eller blir massen uansett for tykk pga dadlene?

Linda Stuhaug

2. november 2022

Kulene kjem til å bli veldig klissete og uhåndterlige vil eg tru. Men du må gjerne prøve :)

R

Randi

6. november 2022

Disse var kjempegode!

Linda Stuhaug

6. november 2022

Så bra🤩

B

Bjørg

2. november 2022

Tenkte å lage i dag, men har ikkje vaniljepulver, å finn det heller ikkje på butikkane her. Kva kan eg erstatte det med?

Linda Stuhaug

2. november 2022

Som det står kan det sløyfast :) Ellers kan du bruke frø fra 1 vaniljestang!

R

Renate

22. januar 2023

Wow, så gode de ble! 🤩Skjønner ikke at jeg ikke har prøvd før! 😀

Linda Stuhaug

23. januar 2023

Fantastisk🤩

S

Sonja

4. november 2022

Forslag hvilke nøtter som blir best smak?

Linda Stuhaug

5. november 2022

Eg brukte mandler og valnøtter :)

A

Anne

16. mars 2023

Hvor lenge holder disse seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

17. mars 2023

Leeeenge :)

R

Ruth Anna Paulsen

15. desember 2022

Hei kan jeg bytte ut mandlene med havregryn? Og kanskje tilsette kokkosolje feks? Skulle gjerne hatt flere oppskrifter på godteri uten nøtter da flere i familien har nøtteallergi.

Linda Stuhaug

16. desember 2022

Du isn bytte nøttene med kjerner😊 evt en kombinasjon av solsikkekjerner og havregryn f.eks :)

R

Ruth Anna

18. desember 2022

Kan jeg bruke Gresskarkjerner? Takk for svar:-)

Linda Stuhaug

19. desember 2022

Ja :)

R

Rita

1. november 2022

Tusen takk for oppskrift 🤗 hvilken type dadler bruker du? Finnes ganske billige i esker fra innvandrerbutikken, og de i løs vekt på REMA feks, men de er ikke like saftige 😉

Linda Stuhaug

2. november 2022

Eg bruker "juice dates" i 600 grams pakninger som eg kjøper på Extra :)

M

Mona

6. november 2022

Liker ikke lakris, noe du kan anbefale som erstatter for lakrisen?

Linda Stuhaug

6. november 2022

Du kan berre droppe det, trenger ingen erstatning :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg