Annonse
23. oktober 2015
Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto
Hei!
No er helga rett rundt hjørnet igjen, og eg har eit middagstips som kanskje kan friste til søndagsmiddagen?
Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto:
Du trenger, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter
1 potte basilikum
3 ss rista pinjekjerner
50 g parmesan
1-2 fedd kvitløk
ca. 1 dl olje
salt og pepper
1 spisspaprika
1 pk. sukkererter
4 sjalottløk
2 mellomstore søtpoteter
Slik gjer du:
1. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft.
2. Strø salt og pepper over laksefilêtene, steik midt i ovnen på 180 grader 10-15 minutter.
3. Skjør grønnsakene i strimler. Eg brukte spiralizer på søtpotetene, men du kan og skjære i tynne staver. Start med å woke søtpotetstrimler, deretter resten av grønnsakene mot slutten.
4. Server straks med pesto.
Ps! pesto kan også smøres over laksen før steiking.
God middag, kvardag eller helg!
Håper alle får en fin fredag 🙂
Annonse
8 Kommentarer
Kathe
11. mars 2021

Linda Stuhaug
11. mars 2021
Kathe
11. mars 2021

Linda Stuhaug
11. mars 2021
Ingrid
29. oktober 2019

Linda Stuhaug
30. oktober 2019
MARIANN
12. mai 2022

Linda Stuhaug
13. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR