Annonse
24. juni 2022
Laksetaco med "kjøttdeig" av laks
Laksetaco - har du smakt det?
Eg smakte det for første gang i 2014, og det er faktisk utrulig godt. For vår del blir det litt "kvardagstaco" - eg ete den vertfall litt annleis enn tradisjonell taco, og synes det er ein super kvardagsmiddkag (men passer sjølvsagt like godt til helg også)😊
Eg finner ofte "kjøttdeig" av laks i datodisken, og då plukker eg den med meg heim. Det er den eg har brukt til å lage laksetaco denne gangen, men det fungerer like fint med laksefilet også!
Og så enkelt er det:
→ Steik laksekjøttdeigen til den er gjennomstekt. Det tar ikkje meir enn eit par minutter. Tilsett tacokrydder og en klunk med vatn, og la det surre eit par minutter. Bruk samme mengde tacokrydder som du pleier til 400 g kjøtt, eg bruker 1-2 ss heimelaga tacokrydder!
Server så på den måten du ønsker, med det tilbehøret du liker best!
Til laksetaco bruker vi det vi har av frukt og grønnsaker heime, også pakker eg det inn i lomper, og mannen i lefser. Eg bruker også ofte fetaost eller mozzarella framfor vanlig ost.
Til "vanlig" taco ete eg tacosalat med både rømme, salsasaus, nachoschips, enlig ost, banan og masse grønt - mens til laksetaco synes eg ikkje det er så nøye. Men, dette er smak og behag, finn din måte å ete laksetaco på!
Og du - skulle du ha lyst til å lage laksetaco på primus, så har eg gode tips i dette innlegget!
Ha en nydelig fredag alle sammen♥︎
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR