Linda Stuhaug

19. august 2014

Lunsj med søtpotetpannekaker

Lunsj med søtpotetpannekaker
… med bacon og heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy! En rask, sunn, enkel og smakfull lunsj (eller middag) –
Søtpotetpannekaker 1 egg 30 g valgfri tørrvare* 2 ss søtpotetmos * 1 ts sukrin pluss* Kanel og kardemomme En klype salt Vatn til passelig konsistens
* Søtpotetmos lager eg kjapt ved å dele søtpotet i 4, og mikrobake i 5-8 minutter. Tar av skallet og kjører med stavmiser til en jevn mos med litt væske. Har du ikkje sukrin pluss kan du erstatte med anna søtning tilsvarande ca. 2 ts sukker.
Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet går altså på væskemengden, denne gangen lagde en tynne pannekaker eg kunne rulle. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme og topper med det du måtte ønske!
– Eg brukte røykt bacon fra Grilstad med redusert fett og meir kjøttt. Dette satte eg i ovnen på 200 grader varmluft mens eg lagde pannekakene. Ingen jobb, og det blei ferdig på samme tid!
– Heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy lagde eg av ferske, norske blåbær som eg kokte opp og smakte til med sukrin pluss. Syltetøyet var forstatt varmt når eg brukte det på pannakakene, mmmm!
– Toppa også det heile med litt ferske blåbær og sukrin gold. Ei med litt kokosmelk i tillegg!
Uten sukker, gluten og melk!
Ett virkelig supermåltid med en god fordeling mellom proteiner, karbohydrater og fett. Sunt, næringsrikt, mettande og smakfullt – akkurat som vi liker det 🙂
Har du prøvd søtpotetpannekaker enda? Det anbefales virkelig altså!

… med bacon og heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy!
En rask, sunn, enkel og smakfull lunsj (eller middag) –

Søtpotetpannekaker
1 egg
30 g valgfri tørrvare*
2 ss søtpotetmos *
1 ts sukrin pluss*
Kanel og kardemomme
En klype salt
Vatn til passelig konsistens

* Søtpotetmos lager eg kjapt ved å dele søtpotet i 4, og mikrobake i 5-8 minutter. Tar av skallet og kjører med stavmiser til en jevn mos med litt væske. Har du ikkje sukrin pluss kan du erstatte med anna søtning tilsvarande ca. 2 ts sukker.

Framgangsmetode

Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet går altså på væskemengden, denne gangen lagde en tynne pannekaker eg kunne rulle. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme og topper med det du måtte ønske!

– Eg brukte røykt bacon fra Grilstad med redusert fett og meir kjøttt. Dette satte eg i ovnen på 200 grader varmluft mens eg lagde pannekakene. Ingen jobb, og det blei ferdig på samme tid!

– Heimelaga, sukkerfritt blåbærsyltetøy lagde eg av ferske, norske blåbær som eg kokte opp og smakte til med sukrin pluss. Syltetøyet var forstatt varmt når eg brukte det på pannakakene, mmmm!

– Toppa også det heile med litt ferske blåbær og sukrin gold. Ei med litt kokosmelk i tillegg!

Uten sukker, gluten og melk!

Ett virkelig supermåltid med en god fordeling mellom proteiner, karbohydrater og fett.
Sunt, næringsrikt, mettande og smakfullt – akkurat som vi liker det 🙂

Har du prøvd søtpotetpannekaker enda?
Det anbefales virkelig altså!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg