Linda Stuhaug

4. desember 2015

Marsipan uten tilsatt sukker

Marsipan uten tilsatt sukker
Julemarsipan hører virkelig desember med!
Det er superraskt, veldig enkelt og det krever få ingredienser å lage heimelaga marsipan. Eg delte denne oppskrifta i fjor også, en litt ny vri med dadler som ingrediens. Dadlene gir fantastisk god søtsmak og konsistens, uten at man kjenner smaken av dei.
Resultatet blir saftig, smakfull og litt utradisjonell marsipan som er uten tilsatt sukker, gluten, egg og kan fint lages uten melk. Enten for dei som ønsker eller dei som må:
Marsipan uten tilsatt sukker 110 g mandler 3 store, saftige dadler – 60 g uten stein 3 dråper mandelessens en klype salt sjokoladetrekk: 20-30 sukkerfri sjokolade, evt. 70% mørk sjokolade
Slik gjer du: Kjør ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender 1-2 minutter, til en jevn og smuldrette masse. Form til kuler mellom hendene, dypp i smelta sjokolade om du ønsker det. Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.
Oppskrifta gir 12-16 passelig store marsipankuler.
Tips & alternativer – Du kan lage en anna variant ved å bytte dadler med ca. 80 g sukrinmelis og 1 eggekvitte, deretter justere med bittelitt vatn til riktig konsistens. Da kan du bruke mandelmel istedenfor heile mandler også. – Bruk den sjokoladen du liker og foretrekker. Her brukte eg mørk, sukkerfri sjokolade. For melkefri marsipan må du naturligvis bruke melkefri sjokolade.
Desse blei veldig populære i sist eg posta dei og eg fikk mange gode tilbakemeldinger! Prøv du også å bli overbevist 🙂
God fredag!

Julemarsipan hører virkelig desember med!

Det er superraskt, veldig enkelt og det krever få ingredienser å lage heimelaga marsipan. Eg delte denne oppskrifta i fjor også, en litt ny vri med dadler som ingrediens. Dadlene gir fantastisk god søtsmak og konsistens, uten at man kjenner smaken av dei.

Resultatet blir saftig, smakfull og litt utradisjonell marsipan som er uten tilsatt sukker, gluten, egg og kan fint lages uten melk. Enten for dei som ønsker eller dei som må:



Marsipan uten tilsatt sukker
110 g mandler
3 store, saftige dadler – 60 g uten stein
3 dråper mandelessens
en klype salt
sjokoladetrekk: 20-30 sukkerfri sjokolade,
evt. 70% mørk sjokolade

Slik gjer du:
Kjør ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender 1-2 minutter, til en jevn og smuldrette masse. Form til kuler mellom hendene, dypp i smelta sjokolade om du ønsker det. Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

Oppskrifta gir 12-16 passelig store marsipankuler.

Tips & alternativer
– Du kan lage en anna variant ved å bytte dadler med ca. 80 g sukrinmelis og 1 eggekvitte, deretter justere med bittelitt vatn til riktig konsistens. Da kan du bruke mandelmel istedenfor heile mandler også.
– Bruk den sjokoladen du liker og foretrekker. Her brukte eg mørk, sukkerfri sjokolade. For melkefri marsipan må du naturligvis bruke melkefri sjokolade.

Desse blei veldig populære i sist eg posta dei og eg fikk mange gode tilbakemeldinger!
Prøv du også å bli overbevist 🙂


God fredag!

Annonse

2 Kommentarer

A

Anna

29. november 2018

Hvor lenge kan man oppbevare marsipan i kjøleskapet? Og kan de fryses?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Marsipanen holder seg leeenge 😉 Eg har ikkje prøvd å fryse varianten uten dadler, men den med dadler går vertfall fint å fryse.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg