Annonse
20. september 2023
Mektig sjokoladeformkake

Maaakan for ei kake!
Seig brownie-lignande bunn toppa med en mektig og fyldig sjokoladekrem, altså hallo😍 Kaka er superenkel å lage, krever kun 7 ingredienser fra matbutikken, er uten tilsatt både sukker, gluten, melk og egg! God for både barn og voksne, til store og små anledninger:

Litt info først:
→ Eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige, og eg finner dei på Extra.
→ Eg bruker kokoskrem i oppskrifta, «Rich Coconut Cream» fra Santa Maria i 250 ml kartong. Det finnes og andre merker kokoskrem du kan bruke. Til nøden kan du bruke kokosmelk, men IKKJE light variant!

Til bunnen trenger du:
• 150 g saftige dadler
• 65 g mandler
• 65 g pekannøtter
• 2-3 ss kakaopulver
• 1 ss kokosolje
→ Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir.
Sjokoladekremen:
• 250 g saftige dadler
• 75 g smelta kokosolje
• 500 ml kokoskrem
• 5-8 ss kakaopulver (smak til)
• 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
• litt salt
→ Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over bunnen, topp med litt pacannøtter og sett til avkjøling i minst 3 timer i kjøleskap.
Kaka står seg i mange dager, så denne kan du fint lage på forhånd♥︎
Oppbevar kjølig og nyt eit stykke eller to!

Oppskrifta er inspirert av min forrige lignande oppskrift på SNICKERSFORMKAKE! Den oppskrifta kan du finne her🤩 Fantastisk god den også!

Håper kaka frister!
Annonse
6 Kommentarer
Hildegunn
6. desember 2024
Linda Stuhaug
13. desember 2024
Siri Elise
12. november 2023
Linda Stuhaug
14. november 2023
Anki
24. oktober 2023
Linda Stuhaug
25. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR