Linda Stuhaug

Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør

Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør
Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!
Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrød, bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode!
Desse er supre som tursnacks, kanskje noko å tenke på til skiturene i påska? Like gode er dei som kveldskos, mellommåltid elelr påfyll fø/etter trening.
Raske og enkle å lage med få ingrenser, heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Du trenger, ca. 8 stk 1 moden banan 50 g havregryn 35 g økologisk peanøttsmør (gjerne crunchy) 1 ss peanøttmel, evt. havremel 1/2 ts kanel
Slik gjer du: 1. Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig «deig». La det svelle i 5 minutter.
2. Fordel deigen på en langpanne med bakepapir, ca. 1 ss per kjeks. Trykk lett flate og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne i kantane.
Kjeksene smaker i grunn best nystekte, fortsatt litt varme, gjerne med eit glass iskald melk. Men dei er også gode kalde, og kan fint spises dagen etterpå. Då anbefaler eg å oppbevare dei i en matboks i romtemperatur.
Mjuke, søte, smakfulle med litt crunch – skikkelig gode!
Dagens x-life tips: Det er stor kampanje på utvalgte tightser med inntil 50% rabatt, under ser dere eit knippe utvalg, men heile oversikten finner du HER! (annonselenker)
Ha en fin dag vidare!

Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!

Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrød, bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode!

Desse er supre som tursnacks, kanskje noko å tenke på til skiturene i påska? Like gode er dei som kveldskos, mellommåltid elelr påfyll fø/etter trening.

Raske og enkle å lage med få ingrenser, heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk:


Du trenger, ca. 8 stk
1 moden banan
50 g havregryn
35 g økologisk peanøttsmør (gjerne crunchy)
1 ss peanøttmel, evt. havremel
1/2 ts kanel

Slik gjer du:
1. Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig «deig». La det svelle i 5 minutter.

2. Fordel deigen på en langpanne med bakepapir, ca. 1 ss per kjeks. Trykk lett flate og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne i kantane.


Kjeksene smaker i grunn best nystekte, fortsatt litt varme, gjerne med eit glass iskald melk. Men dei er også gode kalde, og kan fint spises dagen etterpå. Då anbefaler eg å oppbevare dei i en matboks i romtemperatur.


Mjuke, søte, smakfulle med litt crunch – skikkelig gode!

Dagens x-life tips:
Det er stor kampanje på utvalgte tightser med inntil 50% rabatt, under ser dere eit knippe utvalg, men heile oversikten finner du HER! (annonselenker)


Ha en fin dag vidare!

Annonse

6 Kommentarer

P

Preethi

23. mars 2021

Hei, kan jeg bruke sammalt hvetemel istedet for peanøttmel?

Linda Stuhaug

24. mars 2021

Ja det kan du 🙂

L

Lisa

8. september 2018

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

9. september 2018

Dte har eg ikkje prøvd, men eg rekner med det går fint 🙂

S

Siri

12. januar 2019

Varmluft eller over- og undervarme?

Linda Stuhaug

13. januar 2019

Alltid over-undervarme om ingenting anna står spesifisert. Men det går også fint å steike med varmluft, tar litt kortare tid 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg