Linda Stuhaug

Annonse

20. desember 2019

Mocca konfekt med karamelliserte valnøtter

Mocca konfekt med karamelliserte valnøtter
Denne mocca konfekten her – NAM! Er du glad i smaken av kaffi og sjokolade, så vil du elske desse like mykje som eg gjer. Mektige, men ikkje for søte. Silkemjuk konsistens med litt ekstra smak & crunch fra karamelliserte valnøtter. Rett og slett skikkelig snadder♥
Du trenger, 18 stk 100 g mørk sjokolade (med eller uten sukker, du bestemmer) 50 g kokosolje 1 toppa ts pulverkaffi 2 ss kokande vatn – 50 g valnøtter (evt. andre nøtter) 2 ss sukrin gold (evt. fibersirup, sukrinsirup eller honning) 1/3 ts maldonsalt
Slik gjer du: 1. Rist valnøttene eit par minutt på middels varme i en tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt, rør 1-2 minutt til alt er godt blanda. Avkjøl på bakepapir.
2. Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland pulverkaffe med kokande vatn og rør inn. Smak på blandinga: ønsker du den litt søtare, tilsett 1 ss valgfri søtning (eller smak til). Eg synes ikkje dette var nødvendig.
3. Hell sjokoladeblandinga over i små papirformer. Du kan sjølvsagt bruke silikonformer eller ein matboks med bakepapir også. Topp med karamelliserte valnøtter.
4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.
Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligbutikken, men må du/vil du ha konfekten heilt uten sukker, så bruker du naturligvis sukkerfri, mørk sjokolade 🙂
Konfekten står seg fint i kjøleskapet, så ingen problem å lage dobbel oppskrift når du først er i gang!
Og du? Er du ikkje så glad i mørk sjokolade, så kan du fint bruke lys sjokolade også altså. Eventuelt 50/50 lys og mørk sjokolade.
Dette blir min siste sukkerfrie, søte juleoppskrift før jul, men eg har fortsatt ikkje delt alle oppskriftene eg har laga, så det kjem nok litt i romjula også 🙂 Men, eg titter innom både søndag og mandag, men då har eg andre oppskrifter og innlegg på agendaen.
God helg alle sammen, hugs å nyte litt også, og ikkje stresse for mykje over at jula nærma seg med stormskritt♥

Denne mocca konfekten her – NAM!

Er du glad i smaken av kaffi og sjokolade, så vil du elske desse like mykje som eg gjer. Mektige, men ikkje for søte. Silkemjuk konsistens med litt ekstra smak & crunch fra karamelliserte valnøtter. Rett og slett skikkelig snadder♥

Sanity Image

Du trenger, 18 stk
100 g mørk sjokolade (med eller uten sukker, du bestemmer)
50 g kokosolje
1 toppa ts pulverkaffi
2 ss kokande vatn

50 g valnøtter (evt. andre nøtter)
2 ss sukrin gold (evt. fibersirup, sukrinsirup eller honning)
1/3 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1. Rist valnøttene eit par minutt på middels varme i en tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt, rør 1-2 minutt til alt er godt blanda. Avkjøl på bakepapir.

2. Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland pulverkaffe med kokande vatn og rør inn. Smak på blandinga: ønsker du den litt søtare, tilsett 1 ss valgfri søtning (eller smak til). Eg synes ikkje dette var nødvendig.

3. Hell sjokoladeblandinga over i små papirformer. Du kan sjølvsagt bruke silikonformer eller ein matboks med bakepapir også. Topp med karamelliserte valnøtter.

4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Sanity Image

Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligbutikken, men må du/vil du ha konfekten heilt uten sukker, så bruker du naturligvis sukkerfri, mørk sjokolade 🙂

Sanity Image

Konfekten står seg fint i kjøleskapet, så ingen problem å lage dobbel oppskrift når du først er i gang!

Sanity Image

Og du? Er du ikkje så glad i mørk sjokolade, så kan du fint bruke lys sjokolade også altså. Eventuelt 50/50 lys og mørk sjokolade.

Sanity Image

Dette blir min siste sukkerfrie, søte juleoppskrift før jul, men eg har fortsatt ikkje delt alle oppskriftene eg har laga, så det kjem nok litt i romjula også 🙂 Men, eg titter innom både søndag og mandag, men då har eg andre oppskrifter og innlegg på agendaen.

God helg alle sammen, hugs å nyte litt også, og ikkje stresse for mykje over at jula nærma seg med stormskritt♥

Annonse

2 Kommentarer

H

Henriette

28. desember 2019

Hvor lenge kan denne holde seg i kjøleskap? Kan den eventuelt fryses? Gleder meg til å prøve disse

Linda Stuhaug

28. desember 2019

Den står seg leeenge. Vekesvis 🙂 Går nok heilt fint å fryse dei også. Håper dei smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR