Linda Stuhaug

6. november 2017

Muslibar – perfekt mellommåltid eller tursnacks!

Muslibar – perfekt mellommåltid eller tursnacks!
Hei!
Oppskrifter på mellommåltid/tursnacks blir stadig etterspurt, og dagens oppskrift passer like godt til begge deler. Heimelaga, enkel muslibar med havregryn, nøtter, kjerner og tørka frukt – en god kombinasjon av smaker og konsistenser.
Denne oppskrifta har eg laga i samarbeid med Sunsweet svisker, som er det sviskemerket som selgast mest av i verden. Sviskene er av høg kvalitet, utrulig smakfulle og saftige. Eg har nesten ete opp heile boksen iløpet av forrige veke… 😉 Sunsweet svisker får du kjøpt på Rema og Coop.
Muslibar, 4-5 stk 100 g havregryn og nøtter, eg brukte 50/50 1-2 ss gresskarkjerner, gjerne rista 5-6 Sunsweet svisker 0,5 dl klementinsaft, ca. 2 stk 4-5 ss flytande honning en god klype flaksalt gjerne litt kanel og/eller kardemomme
Slik gjer du: 1. Ha klementinsaft, honning, flaksalt og kanel/kardemomme i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter.
2. Grovhakk nøtter og svisker, tilsett i kjelen ovenfor sammen med havregryn og gresskarkjerner. La det surre på svak-medium varme i 5-10 minutter til ei tjukk/seig blanding. Rør underveis så blandinga ikkje svir seg!
3. Ha blaninga over i en liten boks med bakepapir. Min var ca. 14×14 cm. Trykk blandinga kompakt ned i boksen, bruk gjerne baksida av ei skei som du jevnlig skyller i varmt vatn for jevnt og godt resultat.
4. Sett til avkjøling, enten i kjøleskap eller i romtemperatur. Skjær i passelige biter og nyt til mellommåltid, dessert etter tursnacks!
Tips og alternativer Du kan sjølvsagt bruke dei nøttene du liker og har tilgjengelig, kombiner gjerne eit par ulike typer om du vil det. Gresskarkjerner kan fint byttast med andre typer frø/kjerner, og klementinsaft kan byttast med appelsinsaft, evt. appelsinjuice eller eplejuice.
Svisker er en god kilde til fiber, vitamin K, vitamin B6 og kalium, og 3 svisker utgjer én frukt & grønt om dagen. Det gir naturlig søtning i oppskrifter, topping på yoghurt eller kan nytast som sunn, lettvinn snacks 🙂
Muslibaren kan du oppbevare i en boks/bakepapir i kjøleskap eller romtemperatur. Heilt topp å ta med som mellommåltid på jobb/ skule, som tursnacks på korte/ lange turer – for både store og små 🙂

Hei!

Oppskrifter på mellommåltid/tursnacks blir stadig etterspurt, og dagens oppskrift passer like godt til begge deler. Heimelaga, enkel muslibar med havregryn, nøtter, kjerner og tørka frukt – en god kombinasjon av smaker og konsistenser.

Denne oppskrifta har eg laga i samarbeid med Sunsweet svisker, som er det sviskemerket som selgast mest av i verden. Sviskene er av høg kvalitet, utrulig smakfulle og saftige. Eg har nesten ete opp heile boksen iløpet av forrige veke… 😉 Sunsweet svisker får du kjøpt på Rema og Coop.

Muslibar, 4-5 stk
100 g havregryn og nøtter, eg brukte 50/50
1-2 ss gresskarkjerner, gjerne rista
5-6 Sunsweet svisker
0,5 dl klementinsaft, ca. 2 stk
4-5 ss flytande honning
en god klype flaksalt
gjerne litt kanel og/eller kardemomme

Slik gjer du:
1. Ha klementinsaft, honning, flaksalt og kanel/kardemomme i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter.

2. Grovhakk nøtter og svisker, tilsett i kjelen ovenfor sammen med havregryn og gresskarkjerner. La det surre på svak-medium varme i 5-10 minutter til ei tjukk/seig blanding. Rør underveis så blandinga ikkje svir seg!

3. Ha blaninga over i en liten boks med bakepapir. Min var ca. 14×14 cm. Trykk blandinga kompakt ned i boksen, bruk gjerne baksida av ei skei som du jevnlig skyller i varmt vatn for jevnt og godt resultat.

4. Sett til avkjøling, enten i kjøleskap eller i romtemperatur. Skjær i passelige biter og nyt til mellommåltid, dessert etter tursnacks!

Tips og alternativer
Du kan sjølvsagt bruke dei nøttene du liker og har tilgjengelig, kombiner gjerne eit par ulike typer om du vil det. Gresskarkjerner kan fint byttast med andre typer frø/kjerner, og klementinsaft kan byttast med appelsinsaft, evt. appelsinjuice eller eplejuice.

Svisker er en god kilde til fiber, vitamin K, vitamin B6 og kalium, og 3 svisker utgjer én frukt & grønt om dagen. Det gir naturlig søtning i oppskrifter, topping på yoghurt eller kan nytast som sunn, lettvinn snacks 🙂

Muslibaren kan du oppbevare i en boks/bakepapir i kjøleskap eller romtemperatur. Heilt topp å ta med som mellommåltid på jobb/ skule, som tursnacks på korte/ lange turer – for både store og små 🙂

2 Kommentarer

M

Mari

19. juni 2021

Disse var skikkelig gode! Og så enkle å lage! Takk for god oppskrift

Linda Stuhaug

20. juni 2021

Fantastisk <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg