Linda Stuhaug

5. januar 2014

Næringsrik mikrokake

Næringsrik mikrokake
Det er søtpoteta igjen ja! Men virkelig – det er så fantastisk godt i bakst! Det blir så søtt og saftig, har du ikkje prøvd å bake med poteta enda anbefales det virkelig. Søtpotet er næringsrikt og inneholder masse betakarioten i tillegg, to fleire grunner til å lage seg ei deilig mikrokake 🙂 Oppskrift er lagt ut tidligere, men eg har justert den litt og den blei hakket bedre enn forrige gang!
Micro søtpotetkake 130 g søtpotetmos, ca 1 mellomstor kokt og most 1 eggekvitte 1 ss havremel * 1 ss peanøttmel * 1 ss vaniljeprotein * 1,5 ss sukrin + 6-8 dråper sweetdrops, vanilla creme kan droppes, eller bruk anna smak/vaniljeessens 1 liten ts bakepulver Masse kanel og kardemomme En skvett væske Grovt hakka, sukkerfri sjokolade
* Bruk de tørrvarene du har tilgjengelig (havremel kan man male sjølv av havregryn. Du kan bruke kokosmel, speltmel etc også). Dropper du vaniljeprotein kan du godt bruke litt ekstra søtning eller vaniljepulver.
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske(vatn/melk) etter behov, røra skal vere litt tjukk så ikkje bruk for masse. Ha i en skål eller form, dytt nedi litt sukkerfri sjokoladebiter om du ønsker det, og sett på full guffe i mikroen til den er ferdig. Min var ganske fast og litt bløtere i midten, perfekt! Eg lot min først stå i va. 5 minutter, deretter kvelva eg den over på ett fat og inn igjen til den var passelig, fordi den blei ikkje "gjennomstekt" i midten. Vær obs på at det kan variere veldig, så sjekk gjerne underveis.
Her servert med "vanljekrem" – som er en blanding av mager kesam og søtning (smak til). Litt ferske bringebær og bananbiter gjorde alt komplett ? Du serverer med akkurat det du ønsker – men eg anbefaler en kald "krem" til den lune kaka, det er nydelig. Neste gang blir det "sjokoladekrem" trur eg, mmmm!
Ser du så saftig den er? ?
Igår prøvde eg meg faktisk på enda ei oppskrift med søtpotet – ei søt, lita kake! Eg har ikkje smakt enda, men eg deler sjølvsagt oppskrift om den er god. Imellomtida kan jo du lage litt søtpotetmos, for det er jo hovedingrediensen i kaka, og det er perfekt å skrelle mange søtpoteter, koke møre og mose dei med stavmikser, så kan du bruke det både som tilbehør til middagen og desserten etterpå.
Har du prøvd søtpotet mos før? Enten i bakst eller til middagen?

Det er søtpoteta igjen ja!
Men virkelig – det er så fantastisk godt i bakst! Det blir så søtt og saftig, har du ikkje prøvd å bake med poteta enda anbefales det virkelig. Søtpotet er næringsrikt og inneholder masse betakarioten i tillegg, to fleire grunner til å lage seg ei deilig mikrokake 🙂 Oppskrift er lagt ut tidligere, men eg har justert den litt og den blei hakket bedre enn forrige gang!

Micro søtpotetkake
130 g søtpotetmos, ca 1 mellomstor kokt og most
1 eggekvitte
1 ss havremel *
1 ss peanøttmel *
1 ss vaniljeprotein *
1,5 ss sukrin +
6-8 dråper sweetdrops, vanilla creme
kan droppes, eller bruk anna smak/vaniljeessens
1 liten ts bakepulver
Masse kanel og kardemomme
En skvett væske
Grovt hakka, sukkerfri sjokolade

* Bruk de tørrvarene du har tilgjengelig (havremel kan man male sjølv av havregryn. Du kan bruke kokosmel, speltmel etc også). Dropper du vaniljeprotein kan du godt bruke litt ekstra søtning eller vaniljepulver.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske(vatn/melk) etter behov, røra skal vere litt tjukk så ikkje bruk for masse. Ha i en skål eller form, dytt nedi litt sukkerfri sjokoladebiter om du ønsker det, og sett på full guffe i mikroen til den er ferdig. Min var ganske fast og litt bløtere i midten, perfekt! Eg lot min først stå i va. 5 minutter, deretter kvelva eg den over på ett fat og inn igjen til den var passelig, fordi den blei ikkje "gjennomstekt" i midten. Vær obs på at det kan variere veldig, så sjekk gjerne underveis.

Her servert med "vanljekrem" – som er en blanding av mager kesam og søtning (smak til). Litt ferske bringebær og bananbiter gjorde alt komplett ? Du serverer med akkurat det du ønsker – men eg anbefaler en kald "krem" til den lune kaka, det er nydelig. Neste gang blir det "sjokoladekrem" trur eg, mmmm!


Ser du så saftig den er? ?

Igår prøvde eg meg faktisk på enda ei oppskrift med søtpotet – ei søt, lita kake! Eg har ikkje smakt enda, men eg deler sjølvsagt oppskrift om den er god. Imellomtida kan jo du lage litt søtpotetmos, for det er jo hovedingrediensen i kaka, og det er perfekt å skrelle mange søtpoteter, koke møre og mose dei med stavmikser, så kan du bruke det både som tilbehør til middagen og desserten etterpå.

Har du prøvd søtpotet mos før? Enten i bakst eller til middagen?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg