Linda Stuhaug

Annonse

30. september 2025

Næringsrike grautpinner til baby & barn

Næringsrike grautpinner til baby & barn
Grautpinner, eller eventuelt havrepinner - desse supre for baby og barn i egentlig alle aldre! Næringsrike, mjuke å ete og enkle å gripe for små hender😊
Dette er en grunnoppskrift du gjerne kan variere med ulike smakstilsetninger. Tilsett for eksempel ceylonkanel og kardemomme for litt ekstra smak eller vend inn valgfrie bær i røra/ ha det på toppen før steiking🍓🍒🫐 Bruk gjerne barnets favoritt!
👶🏻 Passer fra: 6 mnd, eller når babyen din er klar for å ete mat som dette sjølv.
Du trenger (gir mange porsjoner):
• 1 banan
• 3 store egg
• 1 kartong kvite bønner (eller linser)
• 2,5 dl havremjøl
• 0,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt bokkveitemjøl for glutenfri)
• 0,5 dl sesamfrø (evt malte, valgfrie nøtter. Cashewnøtter inneholder mest jern!)
• 1/2 dl vatn (eller til passe konsistens)
• 1 toppa og stor ts bakepulver
Slik gjer du:
1. Ha banan, egg og skylte bønner i en bolle og mos klumpfritt med stavmikser.
2. Tilsett mjøl og sesamfrø. Rør inn.
3. Dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, alt etter kor lenge du har mulighet. Helst minst eit par timer, men kan fint stå i kjøleskapet i eit døgn.
Grunnen til at dette skal stå er for at korn og mjøl skal få bløytlegging for best mulig opptak av jern.
4. Heilt til slutt rører du inn vatn og bakepulver. Hell så røra i en form med bakepapir på ca 20x25 cm. Steik på 20 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist og skjær opp i passelige biter. Kan oppbevares eit par dager i kjøleskap, men egner seg godt til frysing❄️
Server med en kilde til C-vitamin for å optimalisere opptaket av jern😊 Gode kilder til C-vitamin er f.eks kiwi, appelsin, jordbær, bringebær, mango, ananas!
Håper oppskrifta kan falle i smak hos din lille❤️

Grautpinner, eller eventuelt havrepinner - desse supre for baby og barn i egentlig alle aldre! Næringsrike, mjuke å ete og enkle å gripe for små hender😊

Dette er en grunnoppskrift du gjerne kan variere med ulike smakstilsetninger. Tilsett for eksempel ceylonkanel og kardemomme for litt ekstra smak eller vend inn valgfrie bær i røra/ ha det på toppen før steiking🍓🍒🫐 Bruk gjerne barnets favoritt!

Sanity Image

👶🏻 Passer fra: 6 mnd, eller når babyen din er klar for å ete mat som dette sjølv.

Du trenger (gir mange porsjoner):

• 1 banan

• 3 store egg

• 1 kartong kvite bønner (eller linser)

• 2,5 dl havremjøl

• 0,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt bokkveitemjøl for glutenfri)

• 0,5 dl sesamfrø (evt malte, valgfrie nøtter. Cashewnøtter inneholder mest jern!)

• 1/2 dl vatn (eller til passe konsistens)

• 1 toppa og stor ts bakepulver


Slik gjer du:

1. Ha banan, egg og skylte bønner i en bolle og mos klumpfritt med stavmikser.

2. Tilsett mjøl og sesamfrø. Rør inn.

3. Dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, alt etter kor lenge du har mulighet. Helst minst eit par timer, men kan fint stå i kjøleskapet i eit døgn.

Grunnen til at dette skal stå er for at korn og mjøl skal få bløytlegging for best mulig opptak av jern.

4. Heilt til slutt rører du inn vatn og bakepulver. Hell så røra i en form med bakepapir på ca 20x25 cm. Steik på 20 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til den er gjennomstekt.

Sanity Image


Avkjøl på rist og skjær opp i passelige biter. Kan oppbevares eit par dager i kjøleskap, men egner seg godt til frysing❄️


Server med en kilde til C-vitamin for å optimalisere opptaket av jern😊 Gode kilder til C-vitamin er f.eks kiwi, appelsin, jordbær, bringebær, mango, ananas!

Sanity Image

Håper oppskrifta kan falle i smak hos din lille❤️

Annonse

2 Kommentarer

M

Martine

4. oktober 2025

Tips for å erstatte egg til baby med eggallergi? :)

Linda Stuhaug

4. oktober 2025

Nei dessverre🥲

SKRIV EN KOMMENTAR