Annonse
23. september 2025
Næringsrike, mjuke havrelapper - til både baby, barn og voksne!

Næringsrike havrelapper var faktisk noko av det første eg lagde som "gripe-sjølv-mat" til baby. Dei er såpass enkle å gripe fatt i og mjuke å ete, så det er midt i blinken å lage fra dei er klare til å ete sjølv😃
Dette er forøvrig en oppskrift som passer like godt barn og voksne også, enten til frukost, lunsj, turmat eller i matpakken. Men til info så er dei ikkje supersøte - det er heller ikkje meininga. Banana gir litt sødme og saftighet, men men utover det så er dei ganske så nøytrale i smaken!

Du trenger, ca 20 stk:
1 banan (gjerne litt moden)
4 store egg
1/2 dl vatn
1 ts bakepulver
2 ss sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt bokkveitemjøl)
80-100 g havremjøl, til passe tynn konsistens
valgfritt: eit dryss kanel og kardemomme
Slik gjer du:
1. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser eller gaffel. Rør inn resten av ingrediensane.
2. La gjerne røra svelle eit par timer i kjøleskapet (for å bløtlegge kornet, viktig for bedre jernopptark).
3. Juster evt konsistensen med litt meir væske om nødvendig før du steiker gylne lapper i steikepanna.

Holde seg fint eit par dager i kjøleskap, men kan også frysast.

Og skal du servere desse til baby spesielt, legg til en kilde til c-vitamin for å optimalisere opptaket av jern❤️ Smør på litt moste bær og/eller server med frukt/bær på sida. Bringebær, jordbær, kiwi, mango, solbær, appelsin er gode eksempler!

Håper dei faller i smak🥰
Annonse
4 Kommentarer
Linn
12. oktober 2025
Linda Stuhaug
12. oktober 2025
Karoline
8. oktober 2025
Linda Stuhaug
9. oktober 2025
SKRIV EN KOMMENTAR